Partea Intunecata a unora!
M-am hotarat sa abordez ceva cu totul nou, probabil! Ceva ce nimeni nu pronunta sau nu recunoaste!
Desi multe dintre dvs vor condamna acest subiect sau nu poate ca ii este cuiva de folos, as vrea totusi sa vorbesc despre ceea ce ma preocupa.
Furia mamei(sau a ingrijitorului copilasului) care mai apoi se transforma intr-o pedeapsa corporala(bataia) aplicata nu oricui, ci Bebelusului nostru scump si drag.
Nu vorbesc aici despre bone, bunicutze tacanite etc ci chiar despre parintii care isi bat bebelusii, atentie bebelusii!!
A fost cineva in situatia asta?
A facut cineva asa ceva?
S-a mai repetat?
Va multumesc daca raspundeti sincer !
Raspunsuri
tzuna spune:
Recunosc ca fetita mea de 4 ani isi mai ia cate o palma la fund cand repeta aceeasi greseala a mia oara. Incerc sa limitez pe cat posibil aceste situatii si sa le inlocuiesc cu pedepse potrivite varstei (de genul sa stea in camera ei pana isi recunoaste greseala, nu mergem in parcul preferat..) . Cand era bebelus nu mi s-a intamplat sa =mi pierd cumpatul Doamne fereste desi a fost un bebelus f dificil care plangea ore intregi. Cred insa ca se poate intampla oricui sa-si piarda rabdarea dar dc ajunge sa bata un bebelus atunci e posibil sa fie vorba despre o depresie ceva. Sotul de ex s-a enervat odata pe fetita cand avea vreo 2 luni si plangea rau, el a tinut-o mult in brate si fara folos si atunci a izbit-o pe perna. Nu a patit nimic copilul dar s-a speriat si a plans mai rau, s-a invinetit la fata, eu l-am certat rau , el s-a simtit f vinovat si de atunci s-a purtat exemplar.
Stiu insa un caz in Franta in care o mamica si-a aruncat bebelusul de 6 luni pe geam. Tot asa plangea rau si intr-o seara a cedat. Femeia respectiva este si acum dupa 15 ani cu tratament antidepresiv , a mai facut 1 fetita dupa care acum este mare dar parerea mea e ca nu si-a revenit niciodata complet dupa acea intamplare. Doamne fereste de asa ceva. Si eu cred ca pana la a arunca copilul pe geam ii mai facuse si altele ca nu cred ca atunci a fost singura data cand a cedat. E pacat ca nu a observat nimeni din timp ca are probleme.
Victo spune:
nu mi-am pierdut niciodata cumpatul cu copiii mei bebelusi(adica pana la varsta de 1 an, sa zicem ca ar fi bebelusenia).poate am ridicat de vreo 2 ori tonul la cel mic, dar acum mai inspre 1 anisor..dar sa ma enervez tare, pe un bebelus, nu, niciodata.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
moonsin spune:
Ma gandesc profund la pedepsele corporale!
se intampla f des tutror!
Of cat e de greu sa fii ok fata de tine si apoi fata de copil!
ma gandesc la mine cand zic asta!
mie mi-e greu!
matusa77 spune:
La ce ajuta pedeapsa corporala, mai ales in cazul unui bebelus, pe bune. Si chiar nu-i in regula.
Numai asocierea cuvintelor bebelus/pedeapa corporala si e prea mult.
mama implinita de Ducu ( copia fidela a mamei )
15 iulie 2010
Victo spune:
moonsin, tu realizezi sper ca daca tu sau tatal copilului va enervati atat de tare pe un bebelus incat il bateti, tu realizezi ca ai/aveti nevoie de ajutor specializat???????????
de curiozitate, cate luni are bebelusul si oare ce-o fi facut bietu de el incat este batut de pe acum? Doamne, fereste-ma...si nu, nu iti este scump si drag daca il bati. sau in momentele de liniste a creierului ti-o fi, dar trebuie sa vezi un dr, sa nu ti se mai intunece mintile.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
JuliaSM spune:
Cine-a spus ca bataia e rupta din rai, s-a referit la faptul ca raiul si bataia nu au nimic in comun.Bataia a fost alungata din rai,rupta de tot ce inseamna rai,iar parintii care o practica, de asemenea.
CarmenAlbu spune:
Moonsin, sper din suflet ca nu iti bati copilul!!! Daca nu mai poti mai bine il lasi putin sa planga, iesi pe terasa/gradina 5 minute, nu inainte sa te asiguri ca e protejat de cazaturi lovituri . Sa lovesti un bebelus e grav, ii poti afecta dezvoltarea. Ca sa nu mai spun ca e si pedepsit de lege.. Nu sunt deacord deloc cu pedepse corporale la nicio varsta , si iti dau un exemplu.. Un tata si-a pedepsit copilul de 11 ani cu cureaua si lingura de lemn, in urma pedepsei, micutul a murit. Trist!!
Eu am o fetita de un an, foarte activa si foarte atasata de mine, ma strange in brate, ma pupa, ma mangaie, ma striga prin casa, se lumineaza cand ma vede, nu vrea sa stea fara mine deloc, merg si la wc cu ea, si nici acolo nu ma lasa, iti spun cu toata sinceritatea ca nu mi-am pierdut cumpatul nicodata, nici nu mi-a trecut prin cap sa ii dau o palmuta, este copilul meu, l-am facut din multa dragoste, vreau sa ii arat drumul ei, sa o educ frumos cu calm. Ii spun sa nu mai faca un lucru, pe un ton calm, pana ma intelege. Cred ca asta inseamna sa fii parinte, nu sa tipi si sa-ti versi naduful pe un biet copil nevinovat care nu a cerut sa se nasca, e o responsabilitate uriasa si o mare mandrie sa iti educi copilul spre directia corecta.
Mai am exemple negative, vecina care isi batea fata sa ia mereu 10 la tot la scoala, pana intr-o zi... s-a dus la ea in camera sa o cheme la masa si fata cauta disperata pe sub pat si prin dulapuri.. cand a intrebat-o ce cauta, i-a raspuns ca a pierdut predicatul si nu vine pana nu il gaseste... nu l-a mai gasit niciodata din pacate, mama ei a ajutat-o mult sa ajunga in starea asta, acum e adulta, se plimba cu perdeaua pe strada cand nu sta in sanatoriu...
Sunt multe cazuri , suntem oameni , pretindem ca avem un anumit nivel de inteligenta , traim in societate, nu ne batem copiii asa cum faceau anumite triburi si secte..
numai bine, sper ca ti-a fost de folos
ps, eu nu am primit bataie niciodata de la mama mea, cadru didactic a preferat sa-mi explice, lumea din jurul meu spune ca am inteles![]()
pisigri spune:
Doamne pazeste si fereste !!!!!
Asta nu e "partea intunecata" e o mentalitate cretina, impardonabila, oribila !
E oribil sa dai o palma la pampers unui copil de 2 ani.
Este oribil sa tragi de ureche un pusti de 5 ani.
Este cu atit mai oribil sa lovesti un bebelus ! Pleaca de linga el, lasa-l cu taica-su, cu maica-ta, cu vecina...Doamne iarta-ma, cum sa iti BATI BEBELUSUL?
Sau sa intreb altfel, daca pe bebelus il bati (asa, mai spre virsta de 1 an...), la 5 ani il arzi cu tigara si lovesti cu cureaua, nu?
Rusine ! Se discuta despre avertismente pentru jigniri si injurii, dar nu se gindeste nimeni sa sanctioneze "partea intunecata a unora", unde se aduna mame si isi gasesc scuze ca isi lovesc bebelusii. Oare pt asta nu ar fi nevoie de un triunghi de vreo culoare anume????
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
tierry spune:
Hmm, pana nu am vazut acum scris negru pe alb...parca nu am realizat cat de oribil poate suna: sa iti bati bebelusul 

Stii ca un bebelus nu isi alege parintii, da? Ii da Dumnezeu. Poate daca ar fi putut, ar fi ales mai bine... un copil e totusi nevinovat.
Eu zic sa:
- iti revizuiesti comportamentul,
- cand te apuca nervii, pune bebelusul in pat sau lasa-l in grija altei persoane si du-te si te racoreste (poti face chiar un dus fff rece, si asa e cald afara),
-daca chiar simti ca nu ai fost facuta sa fii mama, lasa bebelusul in grija altcuiva, nu iti bate joc de viata lui.
gabivalceanu spune:
Olica, ce sarirati! Eu mai c-as face pariu ca toate ati luat cel putin o data cafteala de la parinti...
Eu una as fi preferat de mii de ori sa-mi traga mama o palma si gata decit sa-mi tina spe mii de teorii sau s-o vad suparata. Si, cinstit de tot, tot am luat o palma de la tata cind aveam 6 ani. Ai mei au fost blinzi de tot si cu teorii. In schimb, 99,9% din copiii din jurul meu primeau bataie frecvent de la parinti - zic de cind eram eu copil, dar nu cred sa se fi schimbat ceva.
Mama chiar imi povesteste mereu o istoriora cu mine copil de vreo 3 ani: Mami, ziceam eu, la gradinita toti copiii povestesc ca primesc bataie acasa. Eu de nu primesc?!
Nu stiu daca as ajunge chiar sa-mi bat bebelusul, nu cred, dar nici nu e asa grav daca-ti mai ciufulesti uneori copilul. Hai sa fim seriosi!
G