Strugurasi Sept-Oct 2011-HAYAT JADE SANATATE (95)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

mamaaa ce m-am intins.. ca autostrada lui Lali... fug la pat.. ca azi a fost zi lunga...

37+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Eu n-o vazusem toata ziua pe Seidana pe forum si am intrat acum pe seara sa o felicit pentru bebe ,dar ne-a tras tzeapa
Pai asa?????

Eu am fost toata ziua trista ,ma tot gandesc la acele masuratori (cm)
Off Doamne

Sper sa dorm la noapte ,ca ma cam chinui in ultimul timp

32+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Alayna sa stii ca iei na-na , tot la masuratori te gandesti? Nu stiu cat te linsteste,dar oamenii pitici nu se "vad" din viata intrauterina. Greutatea si lungimea lor la nastere este aceeasi cu a unui copil obisnuit ,dupa primul an de viata incepe incetinirea cresterii. Dupa o anumita varsta a sarcinii nu se mai masoara lungimea,ti-au spus-o si fetele, se masoara doar greutatea,si daca aceea este prea mica atunci se trece la investigatii suplimentare. Daca tot esti atat de speriata,insista la medicul de familie sa te recomande cuiva sa iti faca o ecografie , doar atat,o ecografie nu un consult ginecologic ,sa iti spuna masuratorile copilului, placenta,col. Hai,capul sus si lasa gandurile negre.

Eu va pup,ma bag la nanel.

Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si 36+ cu Ioana Teodora
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

Flopi eu sunt in cealalta extrema cu glicemia, mi-a iesit 62..Am facut cu inima cand am vazut rezultatul de analize azi..Mai am si putina anemie, dar in rest sunt bine..
Zubi da am nascut la 36 saptamani si vreo 2, 3 zile.Am stat o noapte calculand cat mai am pana nasc, si rugandu-ma sa treaca timpul mai repede, ca innebuneam de cald si de spate.La 5 dimineata m-am ridicat din pat sa merg la toaleta, si mi s-a rupt apa.Cu o zi inainte ma intalnisem cu fosta mea invatatoare si mi-a zis ca asa lasata e burta, si sa am grija ca mai un pic si nasc.Eu nu si nu ca mai am o luna..A fost unul din cele mai memorabile momente din viata mea, nu cred ca o sa uit niciodata noaptea si dimineata aia.De aceea cand va vad ca aveti atatea saptamani ma apuca emotiile de innebunesc..
SEI banuiam si eu ca ar trebui sa fie branza de burduf din lapte pasteurizat, dar nu stiu daca asta care e in orasul nostru e..Dar mai am rabdare inca vreo 2 luni.Dupa sa vedeti ce ma indop
Va invit fetele la clatite pufoase cu sirop de artar..Mi-a venit rau facandu-le de la caldura, dar a meritat ca George le mananca cu asa pofta!!
Va pup sa aveti un somn usor pana maine

31+ si mamica fericita de 3+ anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

Alayna sa stii ca iei na-na , tot la masuratori te gandesti? Nu stiu cat te linsteste,dar oamenii pitici nu se "vad" din viata intrauterina. Greutatea si lungimea lor la nastere este aceeasi cu a unui copil obisnuit ,dupa primul an de viata incepe incetinirea cresterii. Dupa o anumita varsta a sarcinii nu se mai masoara lungimea,ti-au spus-o si fetele, se masoara doar greutatea,si daca aceea este prea mica atunci se trece la investigatii suplimentare. Daca tot esti atat de speriata,insista la medicul de familie sa te recomande cuiva sa iti faca o ecografie , doar atat,o ecografie nu un consult ginecologic ,sa iti spuna masuratorile copilului, placenta,col. Hai,capul sus si lasa gandurile negre.

Eu va pup,ma bag la nanel.

Pentru Raisa
si 36+ cu Ioana Teodora
AMR 4 saptamani

Cred ca am cel putin 7 ore de cand caut intr-una diferite date si masuratori pe internet .
Cred ca m-am mai linistit putin si am ajuns la concluzia ca ginecologul meu s-a cam inselat dandu-mi un raspuns gresit ,legat de lungimea bebelului.
Joi cand mi-am facut ultima ecografie am luat o copie cu toate masuratorile si tocmai le-am comparat cu un tabel si cu ale altor gravidute de pe forumuri nemtesti. Am ales forumurile nemtesti la masuratori deoarece sunt un pic altfel denumirile decat cum le avem noi pe prima pagina .
Am descoperit o formula pe un site nemtesc care ne ajuta sa determinam lungimea fatului si am avut surpriza sa o vad chiar si aici pe DC .
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=141639

FL X 7 - Lungimea totala a bebelusului

FL (lungimea femurului) sapt trecuta era de 6,34 cm
Si am aplicat formula : 6,34 x 7 = 44, 38 cm

Am comparat FL cu zeci de gravidute de pe internet si rezultatul e cam acelasi . Unele poate au 1-2 cm mai mult sau putin , depinde cum ati zis voi ,fiecare bebe creste in felul sau . Deci diferenta mare nu e ,nici la celelalte masuratori (BPD,AC ,HC etc) Nu intelegeam cum de se incadreaza bebe in tabel cu aceste masuratori ,la sfarsit comparand cu alti bebei .... si e mai mica !!!!!!!!!

Am mai gasit o formula interesanta :

1.4 X BPD X FL X AC - 200 - Greutatea totala a bebelusului

Mi-am bagat datele ,am calculat si greutatea mi-a iesit exact cum mi-a scris ginecologul ňa rezultatele de joi .

Daca aceasta formula este corecta ,atunci bebita mea e mare si sanatoasa si la nastere daca totul va fi ok,va jur ca-l voi blestema pe ginecologul asta ,n-am dormit noptile din cauza lui ,nu am putut manca nimic zilele astea,am fost atat de trista si abatuta

Ma simt un pic mai usurata ,sper sa dorm mai bine in noaptea asta

Scuze ca v-am tot stresat aici cu problema mea si va multumesc ca ati fost langa mine si ati incercat sa-mi ridicati moralul

Va pup

32+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

neata feteleor

trezireaaaaa, haideti la o

alaina interesant:am aflat si eu lungimea bebelusei 6,04*7=42,28

Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 35+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Neata burtici,
pana la urma nu a nascut nimeni, vad...

azi ma duc sa iau bebelusei niste pijamalute si cateva body maieu de pus pe sub pijama. poate gasesc si caciulite, sosetele.
am inceput si eu achizitiile pt bagajul de spital.

in dimineata asta mi e somn rau...parca nu as fi dormit mai deloc.ma duc sa fac un dus in speranta ca ma mai trezesc.

dati mi o idee. ce fel de capot sa imi iau pt spital? Lung, scurt,maneca lunga,scurta?

Oana 33+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineatza!
Alayna nu trebuie sa te scuzi,eu ma bucur ca ai mai cautat si ai vazut ca s-a inselat dr-ul tau. Ala e un nemernic, un tampit, asta demonstreaza inca o data ca unii romani cand se vad plecati din tara sunt mai rai decat multi snapani de aici. Nu te ard la bani,ca nu au cum ,in schimb atata iti dau peste nas si atata te fac sa te simti prost ca iti pare rau la sfarsit ca aveti aceeasi nationalitate. Trist ,trist ca oameni de alte nationalitati cand se intalnesc pe meleaguri straine sunt uniti,se apara unii pe altii chiar daca pana atunci nu s-au intalnit niciodata ,pe cand cei mai multi romani nu stiu cum sa se sape.

Zubi zici de Seidana cum are curaj sa plece asa? Eu inainte sa il nasc pe Paul,cu o saptamana,am fost la tara,la sora-mea, voiam sa fac si eu treaba,am stat in fund si am pus porumb in cosuri de rachita ,si ceilalti au carat in porumbar,am fost cu caruta la obor,12 km,de era terifiata soacra sora-mii sa nu ma intorc cu copilul in brate din obor,apoi de la sora am plecat la soacra. Cu o zi inainte de nastere m-am plimbat de dimineata pana seara , seara mi-am luat la 10 ultimele chestii de la farmacie,si aproape de miezul noptii ma imbracam sa plec la spital,sa nasc. Deci sunt si unele mai nebune...

Lena la faza cu salteaua si eu zic ca era de proasta calitate. Am mai citit undeva de o saltea care a stat luni de zile la aerisit pe balcon,si tot nu s-a aerisit pana a venit bebelusul pe lume,cica mirosea oribil. Si la aia eu zic ca tot calitatea a fost de vina,pentru ca pe cele mai multe persoane le aud multumite.
Didiiii clatite pufoase? Vreau si eu ! Pentru copilasi ce nu facem noi,ne si topim de caldura.

Athosik .

Va las si ,laptic,ceaiuri,sucuri naturale,si ce mai vreti voi !

Pentru Raisa
si 36+ cu Ioana Teodora
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria26 spune:

neatza
am revenit si eu din concediu.. a fost foarte frumos.. am vizitat foarte multe.. la strand nu am intrat decat cu picioarele.. apa avea 38 de grade :o
am primit si rezultatul la urocultura.. negativ :) .. este asa cum credeam.. sunt sanatoasa tun :D ... doar ca unele laboratoare sunt infestate cu coli si ne dau rezultatele eronat :D
nu am cum sa recuperez pentru ca ati fost tare vorbaretze :).. sper sa inteleg din mers ce s-a mai intamplat cat am lipsit :)

34+ cu Albert si mami de Andy 3 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darisa spune:

neata buna,

mi-a dat trezirea juniorul la 6.30.
am un somn in mine....abia astept sa-l culc de amiaz sa ma culc si eu.
am servit un lapte cu banane si niste biscuiti. voi ce faceti? la cluj cred ca o sa ploua.

nici eu nu am avut probleme cu salteaua de cocos, s-a comportat impecabil.

31+

Mami de Alex ( 3 ani si 1 luna) si asteptandu-l pe Radu

Mergi la inceput