Strugurasi Sept-Oct 2011-HAYAT JADE SANATATE (94)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Mneatza si de la mine

E atat de sensibil subiectul cu diversificarea ca nici nu-mi vine sa ma bag.... ca eu iar am pareri "exagerate" si "radicale".
E drept ca am convingerea ca am dreptate si asta nu pentru ca asa a mers la noi( desi chiar a mers) ci pentru ca am citit de m-am zapacit de cap si m-am ingrozit de cate aberatii gaseti pe net...

Parerea mea e cam asa, pe scurt, ca inca nu e timpul:
1. Pana la 6 luni nimic decat lapte matern. Nimic inseamna nimic: nu apa, nu ceai. Copilul mic nu are pofte, pentru el hrana inseamna tzitzi in cel mai bun caz sau biberon prin exceptie.
Asta cu exceptia mea starneste controverse. medical numai 2 % dintre mame nu pot alapta exclusiv pana la 6 luni. Cu toate acestea in Roamnia numai 12% alapteaza si, ca sa comparam cu europa, urmatoarea tara care are procentul cel mai mic de alaptati e Irlanda cu un procent de vreo 50% daca retin corect in timp ce tarile nordice au procente intre 85 si 95%.
WoooooooWWWWww! cand citesc procentele astea m-as teleporta in nord.
Eu cred ca , in afara de procentul de mame care nu vrea sa alapteze( ca da, exista si asa ceva, dar destul de putine), insuccesul alaptarii de datoreaza lipsei de informare, neinitierii alaptarii in primele 2 ore de la nastere (si mamele cu ceza pot face asta, in tarile " normale" o fac ). Numai la noi iti ia copilul "sa te odihnesti"( ia sa incerce sa ti-l lase, sa vada ce repede faci fata situatiei, ba sa mai ai si un tati cu tine sa te ajute.... in fine.... conceptii ...). Si, de ce sa nu recunoastem, cei din jur au un cuvant puternic de spus( si mamaaaa cate bunici, matusi, verisoare, cumnate, vecine, veti descoperi ca aveti pregatite sa va "salveze copilul" de proasta informare a voastra). Am auzit de medici care au cerut oprirea laptarii pentru ca laptele mamei e "zer". Habar nu aveau saracii ca laptele mamei arata diferit in functie de momentul alaptarii... ca si laptele matur e de 3 tipuri in timpul unui episod de alaptare( primul lapte are aspect de zer dar potoleste setea copilului si e foarte bogat in anticorpi, o adevarata comoara, un vaccin natural perfect asimilabil, singurul fara efecte negative#537; apoi urmeaza un lapte de tranzitie, mai grasut cu multe minerale, vitamine etc si care iese destul de usor#537; si ultima etapa, un lapte gras, gros, care se scoate mai greu dar care potoleste fomica bebelui)
Eu as spune ca, daca am avea consilieri de alaptare si mamele ar cere ajutorul lor ( ca avem cativa in tara, putini si numai in orasele mari) copii nostri ar fi alaptati si fericiti si am sti cu siguranta macar, ca daca nu reusim sa alaptam, am facut tot ce ne statea in putinta pentru puiul nostru
Alaptarea nu e doar hrana... si pe tema asta as mai scrie si maine, chiar daca mi-as atrage toate rosile in cap

Apa si ceaiul si sucurile introduse in primele luni de viata fac rau

De pe la 6 luni scopul diversificarii e sa inveti copilul sa primeasca mancare cu lingurita ( nu cu biberonul cum sunt sfatuite mamele ca dea supe... e o tampenie....si explic imediat si de ce cred asta), sa invete sa inghita, sa mestece sa se invete cu alte gusturi

Diversificarea nu implica biberon ci lingurita pentru ca scopul diversificarii nu e, cum gresit intelegem, sa inlocuim repede repede mesele de lapte si sa facem bebelusul sa inghita cat mai multa mancare de oameni mari. Bebe nu are enzime sa culeaga mai nimic din ce inghite, altceva decat lapte pana pe la 9 luni ( cum spunea si Lali ceva mai sus). Atunci cu biberonul ce rezolvi? Nici nu invata la ce foloseste lingurita, nici nu apuca sa invete sa mestece, nici nu invata sa prieasca hrana altfel decat prin supt.... atunci ce cauta biceronul in diversificare?
Dicgestia completa si corecta presupune mestecat. Probabil stie toata lumea ca sucul gastric se produce in momentul mastecatiei si nu cand e hrana in stomac. Ca, spre exemplu, mestecam mai mult la carnita decat la supa pentru ca avem nevoie de mai mult suc gastric pentru a o digera.

Despre alimentele pe care le primeste bebe dupa 6 luni vom tot vorbi dupa ce terminam cu nasterile

Pana atunci hai sa ne informam despre alaptat, despre pozitionarea corecta la san, despre puseele de crestere ale bebelusului ( care ne dau peste cap) si despre colici

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
Pana atunci hai sa ne informam despre alaptat, despre pozitionarea corecta la san, despre puseele de crestere ale bebelusului ( care ne dau peste cap) si despre colici

Asta spuneam si eu .
Ionela oare noi ne-am gasit aici ca sa ne luam rosii virtuale in cap? Ca vad ca avem multe idei similare,noi si Bujo. eu cand aud specimene ca ala din magazinul de la sora-mea tac si imi musc limba,desi ma inrosesc la fata. Am citit si eu de mi-au iesit ochii din cap, am pus toate cap la cap si a iesit ce a iesit, ceea ce la noi a fost bine. Din cauza ca nu am alaptat decat 3 saptamani m-am simtit tare vinovata,si simteam ca il otravesc cu orice ii dadeam,pentru ca nu ii dadeam laptele meu.
La mine laptele s-a oprit brusc, nu a mai curs si gata! Dr-ita imi spune ca din cauza stresului, eram tare trista si stresata in perioada aia , am plans enorm de mult toata sarcina cu PAul si inca vre-o cateva luni dupa aceea,de aia acum m-am indepartat de toata lumea,de cei cu probleme din familie,care imi pasau mie responsabilitatea rezolvarii problemelor. M-am axat pe sot,copil si sarcina,atat,restul in treaba lor si sper sa de data asta sa pot oferi ce are o mama mai de pret copilului ei. Cine nu poate alapta,nu poate,sunt si acele cazuri,dar cand aud \' nu am alaptat ca sa nu mi se lase sanii" ,sau "storceam de sfarc si curgea o zeama transparenta,nu lapte" imi vine sa ma dau cu capul de zid... Exact cum spuneai si tu,am incercat sa spun si eu altora. Am reusit sa fac doua prietene sa alapteze . Una dintre ele la primul copil,28 de ani, influentata puternic de cei din jur, la 3 luni a bagat copilul in spital ca i-a dat branzica de vaci de la danone si banana copilului. M-am rugat efectiv de ea sa isi cumopere pompa de san,sa se mulga si sa vada ca laptele nu e apa,sa vada cum isi schimba culoarea in timp ce cantitatea creste , si sa nu ii mai dea altceva copilului din moment ce are atata lapte in sani. M-a ascultat, si alapteaza si acum,si are copilul 1 an si 4 luni. Al doilea caz,o prietena de la tara,la fel,spunea ca nu se satura copilul,ca plangea des ziua,tot pe la 3 luni. Ghici de la ce? Puseu de crestere,dar dr-ul din comuna,mama lui de dobitoc,in loc sa o sfatuiasca sa manance bine si sa alapteze copilul la cerere ,ca daca il pune des la san se adapteaza cantitatea la nevoile bebelului ,ii spunea sa opreasca alaptarea ca laptele ei nu mai e bun si sa bage lp,ca ala e mai bun ca cel de mama si e mai comod. Ba nu e mai comod,e mai usor sa scoti sanul si sa il bagi in gurita copilului,decat sa fierbi apa/incalzesti apa, astepti sa ajunga la temperatura buna, prepari lp, sterilizezi biberoane,etc. Nici nu mai asteapta atat bebelul pana primeste mancarica.
Ma enerveaza raaau ca maternitatile noastre nu au si cate un consilier de nutritie pentru proaspetele mamici, care sa le invete concret ce si cum sa faca. La noi iti baga glucoza pe gat la copil,sau i se da lp,ca sa te lase sa dormi . Eu am cerut copilul imediat cu mine ,si mi-au spus mai bine sa profit si sa ma odihnesc. Nici nu am vrut sa aud, am spus ca daca el nu e langa mine,eu nu o sa pot sa ma odihnesc,pentru ca o sa am impresia ca fiecare copil care plange e al meu. Si m-am odihnit,zau,cu el in acelasi salon cu mine,am fost linistita ca vedeam tot timpul ce i se face.

Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si 35+ cu Ioana Teodora
AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Ionela Total de acord. Nici nu stii cat m-am chinuit sa alaptez. Am mai povestit ca am avut de toate: canale infundate, inceput de mastita, ragade garla. Am fost sfatuita sa renunt ca moare copilu de foame. Dar nu m-am lasat iar copilul meu a beneficiat de ce e mai bun pana la 11 luni. Sa nu mai spun de puseele de crestere, mama lor de pusee, ca nimeni n-a auzit de ele, nici macar medicii, astea cik ar fi gaselnite ale mamelor care se plictisesc. Cred ca v-am spus de vara mea care a fost sfatuita de o matusa binevoitoare si experimentata sa renunte la alaptat ca laptele nu mai e bun, e limpede. Si a mai si ajutat-o sa intrerupa brusc punand comprese reci si legand sanii strans cu fasa. Era in prag de mastita fata cu febra si dureri groaznice. I-am spus sa renunte la ideea asta tampita si sa maseze cu apa calduta sa desfunde canalele infundate dupa operatiunea monstru insa din pacate a pierdut laptele in final. Off ca si acum ma apuca nervii cand imi amintesc.

bujo mami de Filip si 36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

hey fetele? ati inceput asa de dimineata cu discutii despre alimentatie? ohoooo, mai e o gramda,stati sa ne vedem cu ei in brate,apoi vedem noi...sa nu va bateti

pe mine a inceput toata lumea sa ma sune,ca am nascut? cand nasc? si toata lumea vrea sa o sun cand ma apuca durwerile,sa fie la spital,de aprca naste cineva in locul meu...
ce dor imi e de baiat, d'abia astept sa il vad

pooop pe toate, Sei, ne mai tii la curent mami cu niste pozitii, chestii?..sarumana, mi-am vazut numele:)

Se vede ca s-a intors lali mai...au aparut autostradele, si mi-a fost dorr tare de tine

Zubi, mami36+ cu
minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Zubi nu ne batem mai,ca avem cam aceleasi pareri. Unde nu sunt la fel, ne impacam noi cumva,nu ne dam im cap. Si mie mi-a fost dor de tine ,si nu numai de tine.

Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si 35+ cu Ioana Teodora
AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

Sei, ce suparata erai in poze,ce urat te uitai:)..burtica e ffffff frumoasa, io nu ma pricep daca a cobortat sau nu, un pic parca da,a coborat

Zubi, mami36+ cu
minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Da Lali, stresul e o cauza importanta in pierderea laptelui. Una dintre putinele cauze reale. Ufff! si la tine chiar a fost urat tare ca nu prea puteai alunga cauza stresului.
Motive de stres am si eu... si toti... dar... sunt situatii urate tare pe care le depasim mai greu.

Spuneai de alaptat ca e mai usor. Am o verisoara cu bebe de vreo 7 luni. Ei, m-am tinut de ea sa-l alapteze ca lipitoarea. Ba si fiu-su a fost de partea mea ca scuipa biberonul, voma laptele praf si urla dupa tzitzi( ca pana s-a instalat lactatia ea deja incerca supliment ca se trezeste prea des. ) La primul bebe nu a alaptat dar a stors la pompa ceva pana pe la 4 luni cand a renuntat. Ei, eu sustineam sus si tare ca e mai usor sa alaptezi decat sa sterilizezi toata ziua. Stii ce mi-a spus pe la 4 luni: o fi mai usor, dar fiu-meu are si tata. La primul bebe ea dormea o noapte si sotul ei una ca ii dadea la bibe, acum era ofuscata ca nu poate s-l hranesca barbat-su pe copil. Fratteeeee! da poate sa-l spele, sa-l plimbe, sa-l schimbe, sa-l ajute sa eructeze.... si daca simti nevoia cu disperare sa nu-l vezi cum el doarme linistit si tu faci planton noaptea ii gasesti ocupatie: il pui sa-l aduca el pe bebe din patut( presupunand ca doarme in paturul lui) sa iti aduca prosopelul sa stergi o gurita mica din care a curs laptic sau.... sa plimbe bebe sa scoata aer... timp in care tu iei somn inapoi. Chiar poti implica sotul si cand alaptezi, numai sa vrei si sa vrea.
Asta cu sanii care se lasa..... bai! natura a facut sanii fix pentru hrana copiilor. Chiar sunt studii care arata ca sanii au devenit de interes sexual relativ recent si ca sunt populatii ( e drept triburi neatinse de modernism) care nu asociaza sanul cu nimic sexual.
Sanii oricum se maresc in sarcina( ca vrei sau nu), oricum isi modifica forma si aspectul dupa nastere de la hormoni... asa ca.... abia dupa instalarea lactatiei isi revin incet incet

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MARINAENACHE spune:

Citat:
citat din mesajul lui lalic

Neatza gagici cu burtici
Am facut cafea la ibric, frappe decof., capucino si ciocolata calda

Frumoase poze ai Marina si muuuulte....am mai spus ca eu am doar 3 sau 4cu burtica am reusit si am pus una pe picassa.Dar o sa-l pun pe Octavian sa ma pozeze cat de repede.O mai ai pe Sheila? Nu e periculos pt burtica? Mie dr. mi-a zis sa nu intru in contact cu catei si pisici ca e periculos.
La prima sarcina aveam si eu un catelus Pufita
mic si pufos, dar inainte de nastere l-am dat unor rude, ca mi-era frica sa nu lase par sin sa puna manutele bb ul.

Azi astepr niste musafiri, poate vine vara cu banuti pr leagan
si maine la socrella sa vad italienii

Ieri m-a vizitat viitoarea cumatra sa vada ce am cumparat pt printesica.

Ce mi-ar fi placut si mie 2 printesele deodata
O zi buna fetele si stati cu burticile in sus ca azi e sarbatoare lasati roboteala pe luni

deConstantin Octavian 12 ani
deMaria Sophia - cezariana Cacicovschi
35, 36 sau 37 sapt.

Ai grija de noi Doamne

Neata si de la mine cam tarzior dar zic eu bn venit
Lalic ms mult si da inca o am pe Sheila dar este la curte la mami si pe langa ea mai am inca 2 caini si multe pisicute... Eu asa am trait inconjurata de animalute nu am avut niciodata nici o probl iar Sheila este ultima achizitie si e si mai mare decat in pozele de pe facebook dar nu am mai pus poze cu ea are in jur de 60 kg si are abia un anisor
Pup fetele si burticutzele

27+ Unde.s 2 puterea creste 30.sept.2011
Doamne Doamne vegheaza asupra noastra sa fim sanatosi si sa crestem mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

neatza.
dbunny, mai pe scurt ca mai nou mi-au revenit greturile si pe ziua si-s ca o leguma plouata...

32+ cu Beatrice Ana

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MARINAENACHE spune:

Eu nu pot sa inteleg de ce nu ar alapta o femeie dc are laptic sa isi hraneasca copilul mai ales cum ati sp si voi are atatea beneficii, doar dc exista o cauza de natura fizica da e de inteles...Eu nu concep asa cva chiar imi doresc se am laptic suficient sa le dau macar de 2 ori pe zi...
Da si este adevarat k ac se gasesc persoane care sa te atentioneze ce sa le cumperi ce sa le dai sa manance ba ca trebuie asta ba k cealalta toti au o pare dar decizia e una si anume a noastra cum ne hranim si avem grija de bebei...E adevarat k fiecare isi creste copilul cum doreste dar macar sa fie intr.un mod sanatos si cat mai natural

27+ Unde.s 2 puterea creste 30.sept.2011
Doamne Doamne vegheaza asupra noastra sa fim sanatosi si sa crestem mari

Mergi la inceput