Caine de curte - agresivitate fata de copii
Raspunsuri - Pagina 4
Ilinca_M. spune:
Vorbi si nea Ion, ca si el e om!
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Vivela spune:
claudia, probabil tu nu ai acum un animal si tind sa cred ca nici nu ai avut vreodata. eu sunt genul care se ataseaza responsabil de orice are viata, nu ma pot dispensa de un caine ca de o pereche de sosete gaurite. da, evident, pe o scara a valorilor pun copiii mei inainte, dar din fericire nu e cazul sa aleg - ori copiii, ori cainele.
asa ca pana una alta, cu toata nestiinta mea in ale celor cainesti , pana nu epuizez toate metodele nu pot sa consider ca e totul pierdut. ar fi fost simplu sa inchid poarta in urma lui si..."Dumnezeu cu mila, doar am si altele pe cap". dar nu pot, nu-s eu asa.
din fericire avem "mii de metri patrati de curte" (de fapt doar 1500 cu tot cu casa), asa ca un loc si pt el s-o gasi. eu sper ca in timp va capata incredere in noi si incet-incet, cu informare si putin noroc vom crea o relatie buna.
va multumesc tuturor pentru sustinere .
Alizee spune:
Sunt curioasa daca vei reusi sa scoti un caine docil dintr-unul agresiv din cauza batailor incasate de la cine stie cine si maidanez...
Eu am avut in copilarie un pechinez, care nu a marait niciodata la mine, indiferent cat de tare l-as fi tras de coada.
Eu, personal, as indeparta cainele. Chiar daca unii dintre voi nu sunteti de acord.
Copiii sunt mult mai importanti decat un caine pripasit de o luna si agresiv cu ambii copii.
Vivela, chiar te rog sa scrii daca ai reusit sa il aduci pe calea cea buna pe acest caine.
Succes !
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
cllaudia spune:
Ba chiar am animale, am pisici, am avut hamsteri, porcusori de giuneea, am pasari, am acvariu cu pesti. Caini nu am avut niciodata, tocmai pt ca sunt periculosi. Dar cel mai important, am copil. Niciodata nu as putea tine partea unui caine care mi-a muscat si mi-a speriat copilul.
Eu am dat un sfat, gandindu-ma ca o mama cu copii mici chiar este ingrijorata de siguranta acestora in preajma cainelui agresiv. Eu una nu m-as gandi ca sunt atasata de caine si nu m-as putea ierta vreodata daca l-as da in grija altei familii, ci m-as gandi ca nu m-as putea ierta niciodata daca copilul meu ar pati ceva din cauza cainelui agresiv, pe care eu cu buna stiinta l-am pastrat. Asta e, asa as gandi eu.
Vivela spune:
cainii nu sunt periculosi, la modul generic.
da, am 2 copii, imi pasa al naibii de mult de ei, am cerut sfaturi si accept si opinia cum ca e mai bine sa-l indepartez de copii, orice ar insemna asta.
copiii nu au fost speriati de caine, chiar baiatul cel mare a zis ca sa nu cumva sa-l dam afara, ca el l-a iertat. nu se sperie de el, chiar ar vrea sa interactioneze mai mult cu cainele. iar eu, speriata inca, i-am interzis asa ceva deocamdata.
copilul cel mic e in culmea bucuriei cand il vede, l-ar pupa in bot, il tine de dupa gat, e tandretea intruchipata intre ei. ma rog, era, ca nici pe el nu-l mai las, pana cand m-oi lamuri ce si cum.
deci, copiii nu au fost maltratati din cauza celor 2 incidente. intr-adevar, putea fi mai mult, de aceea am luat masuri ca asa ceva sa nu se repete.
nu vreau insa ca copiii mei sa creasca cu frica de animale si in general nu vreau sa traiasca cu frici de niciun fel.
daca insa timpul imi va demonstra ca relatia nu merge - si cainele e irecuperabil - atunci da, voi pune capat fara menajamente.
Ilinca_M. spune:
Mda, Vivela a luat o hotarare inteleapta iar unele se chinuie "s-o intoarca", s-o judece pentru decizia luata de parca ar fi o mama inconstienta iar cainele ceva fiara inspumata (auzi, sa-l duca la vet si "daca e turbat...". Asta cu turbatu' si aia cu "cainii sunt periculosi" spune totul despre "competentza" cllaudiei in chinologie
Cred ca totusi Vivela isi cunoaste mai bine si cainele si copiii. Vivela, chiar, fa-i niste poze si arata-ni-le, sa vedem ce talie are, daca nu e metis cu ceva rasa cu potential agresiv etc.
Allinta, cainele este foarte tanar si poate uita eventualele traume ale trecutului pe parcurs ce capata incredere in stapani.
Vivela, totusi trebuie sa fii ferma (nu dura) cu cainele, sa vezi daca incepe sa-ti asculte comenzile, sa nu te simta moale si ezitanta.
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Tala spune:
Vivela te felicit pentru decizie, insa daca vei hotari vreodata sa omori cainele (asta daca vrei sa demonstrezi ca pana la urma esti o mama responsabila) cred ca poti apela cu incredere la serviciile Cllaudiei.
Sau poate se mai gasesc si alti voluntari care cu bucurie ar ucide un animal - asa periculos cum poate fi un caine, caci e adevarat ca de el nu te poti alege cu chisturi hidatice, cum nici de la papagali nu poti lua o multime de bacterii pacatoase si nu mai spun de cat de safe sunt pestii - pt santatea unui copil. Sunt convinsa insa ca atunci cand va afla toate astea, Cllaudia va arunca pestii in wc, va da papagalii la pisici si pisicile la caini.
cllaudia spune:
Eu nu inteleg un lucru: autoarea vine si ne spune ca are un caine de curte agresiv cu copiii, ne intreaba ce sa faca in situatia asta. Unele dintre noi ii spunem ca e simplu, trebuie sa tina cainele la distanta de copii, sa-l dea spre adoptie, sa-l eutanasieze, sa-l dreseze, altele ii spun sa-i faca spatiu numai al lui, sa nu se poarte cu el nu stiu cum ca sa nu se simta inferior, etc etc. Acum tot autoarea se supara ca unele am indraznit sa-i jignim cainele, ca nu stim noi cum e sa ai caine,ca nu poate renunta la el asa, doar ca i-a muscat copiii. Acum ne pune si poza cu "bestia" alaturi de copil, asa ca sa ne dea peste nas noua astora care i-am pus gand rau cainelui
Vivela, e cainele tau, tu sti ce faci cu el, ca il pastrezi ca il dai e treaba ta. Tu singura ai spus ca este agresiv, de ce acum esti ofensata ca unele ti-am zis sa renunti la el? Nu asa se face oriunde in lume cu un animal agresiv, mai ales cand sunt implicati si copii?
cllaudia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tala Vivela te felicit pentru decizie, insa daca vei hotari vreodata sa omori cainele (asta daca vrei sa demonstrezi ca pana la urma esti o mama responsabila) cred ca poti apela cu incredere la serviciile Cllaudiei. Sau poate se mai gasesc si alti voluntari care cu bucurie ar ucide un animal - asa periculos cum poate fi un caine, caci e adevarat ca de el nu te poti alege cu chisturi hidatice, cum nici de la papagali nu poti lua o multime de bacterii pacatoase si nu mai spun de cat de safe sunt pestii - pt santatea unui copil. Sunt convinsa insa ca atunci cand va afla toate astea, Cllaudia va arunca pestii in wc, va da papagalii la pisici si pisicile la caini. tablouri pentru copii |
Ei uite ca eu nu am auzit ca vietuitoarele mai sus amintite sa fi agresat vreodata vreun copil. Acum ce sa intelegem ca e mai bland un caine decat un papagal sau un peste? Sunteti amuzante rau. Si pana la urma nu eu m-am plans de agresivitatea unui caine. Nu eu am cerut sfaturi ce sa fac cu el ....