Aspirante optimiste > 20 ani (703)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorena_86 spune:

fetelor dar de paula mai stie cineva ceva?

========================================================================
Trombofilie, MTHFR - gena C667T genotip homozigot; doua sarcini pierdute: 7s si 6s

ajuta-ma sa devin o cu sanatos si la termen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina.ela

Buna fetelor,

Am tot citit mesajele voastre sperand sa aud ca ati reusit sa ramaneti gravidutze. Eu incerc de 6 ani. Am facut inseminare joia trecuta. Astept sa fac HCG.

DenyAnd, am sperat ca esti insarcinata. Nu inteleg cum se poate sa se piarda o sarcina atat de mica...Ai facut efort? Ai luat medicamente pentru sustinerea sarcinii? Inteleg prin ce ai trecut tot acest timp...si eu astept sa fac testul de sange ... Doamne, de as reusi!!!
Eu am anticorpi antispermatici...singura solutie era inseminarea (pentru ca se trece de glera cu ajutorul unui cateter). Am facut stimulare usoara (de comun acord cu dr. mea.

Nu stiu ce sanse am, pentru ca in dimineata inseminarii am fost amendati pe RATB (nu din vina noastra, ci din cauza faptului ca nu le mergea lor calculatorul...sa putem lua cartela, deci au platit fraierii!!!!). Si bineinteles ca ne-am enervat, iar sotul meu a avut de suferit in sensul ca volumul si nr. gigeilor a fost cu mult sub ceea ce exista de obicei. D-na dr. ne-a spus insa ca s-a obtinut sarcini si cu mult mai putin decat valoarea sotului.

Am facut Ovitrelle pentru spargerea foliculilor (2 fiole, cu 36 ore inainte de IA).

In afara de mici intepaturi in zona abdomenului inferior nu am alte simptome de sarcina. Oare scurgerile de nidare sunt obligatorii sau nu-i neaparat necesar sa apara?

Iau Utrogestan 3pe zi/vaginal.

Doamne ajuta, sa fiu insarcinata!

la ce analiza afli daca ai anticorpi antispermatici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

Buna fetelor.
Noi ne pregatim de intoarcerea acasa. Ne-am odihnit, ne-am bronzat, ne-am iubit acum sa vedem ce-o iesi daca o iesi.
Boooon, in alta ordine de idei, sper sa ajung azi in Carfur sa imi cumpar testu ala first response ca deja m-a apucat nebuneala... Dupa doua zile cu 37.3 temperatura azi a scazut la 37.0 Ar trebui sa ma ingrijorez? Ok, oricum povestea asta cu TB m-a cam depasit/bulversat din cauza valorilor... imi arata ovulation not detected desi eu am avut test pozitiv, cat se poate de pozitiv de ovulatie sambata trecuta , in urma cu 4 zile si cu 5 zile n-am luat temp ca n-am avut termometrul la indemana, deci... am facut o varza... Am vazut ca scrie acolo sa iti iei temp la aceeasi ora in fiecare zi, cand te trezesti. Pai... daaahhh, eu nu ma trezesc la aceeasi ora, so??? Anyway, cum e cu FF asta, trebuie sa completezi absolut tot, si ora la care iei temp, si tipul de ... ah ce lapsus am... ala... secretia, nu imi vine acum... ca sa iti detecteze ovulatia?
Hai sa va zic de simptomele mele (iar ma bufneste rasul): so, in urma cu vreo 4 zile a inceput sa ma doara burtica asa ca la menstruatie (acest simptom l-am avut si inainte sa fac testul pozitiv din mai, dar am pus pe seama faptului ca am mers cu rolele) spatele la fel m-a durut destul de tare, ieri am fost si balonata (si asta l-am avut data trecuta) si am (re)devenit un pic nervoasa. Ce nu am - durerile de sani pe care nici la Eva nu le-am avut dar data trecuta nu puteam sta fara sutien, simteam ca am 3 kile de sani. Ce parere aveti? Ma imbat cu apa rece?
In alta ordine de idei, cred ca luni (deja am mutat termenul) ma opresc la synevo si imi voi face si eu anticoagulatul lupic, anticorpii cardiolipinici (lore tu m-ai decis ca doar pe astia nu i-am facut) si... si... HCG Iar ma apuca rasul, fetelor pe bune ce o fi cu mine? Ca si asta e ceva nefiresc, ma apuca rasul aiurea........... Ok si in functie de HCG urgentez si cu hematologul. Acum iar nu vreau sa nasc polemici, am o matusa care s-a interesat ptr mine la un hematolog de la Coltea (urma sa ajung sa ma vada dar nu am reusit) si i-a zis ca nu am cum sa am trombofilie cu o sarcina normala si copil sanatos adus pe lume Pai si mie cum mi-au iesit mutatiile alea, femeeee??? Pe mine ce ma intriga este altceva: deci mi-au iesit "decat" mutatiile de la semnatura, in rest toate bune-bune, perfecte, nici macar aproape de limita ci perfecte, Proteina S, Proteina C, antitrombina, homocisteina, mutatia 5 negativa si mutatia protrombinica la fel, negativa. Dar le mai fac si pe cele de mai sus (sper sa iasa repede) si in dinti cu ele la dr. U. ma duc, sa vedem ce zice.
Va pup, Tzuky tu ce faci scumpa?

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa

Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

anticoagulatul lupic, anticorpii cardiolipinici nu se pot face si la dr. uscatescu?
Lore eu nu mi-am facut o analiza de coagulare la ea? nu e anticoagulantul asta lupic?
oricum sunt paralela cu toti termenii astia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Deny, eu as zice sa mai ceri parerea unui alt ginecolog. Nu poate spune ca este genetic fara sa faca analize. As zice sa faci analize de trombofilie (asa cum ti-a zis si ea, dar nu doar lupus anticoagulant). Faci eco dupa mestruatie, o sa vada cum arata endometrul si in functie de asta iti da OK pentru bebe. Daca endometrul este suficient de gros (parca se masoara la eco dupa ovulatie). Ai putea sa faci si dozarea progesteronului sa vezi ce si cum. /nu cred ca are legatura cu faptul ca ai muncit si ai ridicat...sunt atatea femei care muncesc din greu si nu pierd sarcini...trebuie verificat la analize, nu dupa ureche...
Stiu ca nu e musai sa ai probleme de trombofilie, dar pe cine am trimis la analize, si-a descoperit...am trimis trei fete, si doua sunt gravide acum...Ai cumva cazuri de infarct, stop cardiac, varice in familie? In caz de trombofilie agraveaza fumatul si anticonceptionalele...in plus, se intampla sa dea si infertilitate...stiu o fata care a incercat 10 ani si dupa ce a avut simptome de trombofilie si a facut tratament 1 luna (!) a ramas gravida!
Curaj! Acum trebuie sa lupti si toata supararea voastra sa o folosesti in lupta pentru a afla cauza si a avea un vbebe sanatos!

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

Mergi la inceput

Monique, anticoagulatul lupic se face la Fundeni, nu si ac. cardiolipinici...cum mai scriam, pentru stabilirea diagnosticului de sindrom antifosfolipidic trebuie facute 3 analize, nu doar lupusul...
Ce mi-a explicat un medic legat de SAFL, analizele necesare pentru stabilirea acestui diagnostic sunt: ac. lupus anticoagulant, ac. cardiolipinici si ac. anti-beta-2-glicoproteina.
Ac. cardiolipinici sunt nespecifici (sunt pozitivi si in alte afectiuni), dar ac. anti-beta-2-glicoproteina nu pot fi pozitivi decat in SAFL. Astfel un diagnostic SAFL real, presupune analize privind ac. lupus anticoagulant si ac. anti-beta-2-glicoproteina pozitive. Atentie la ac. lupus anticoagulant, acestia pot fi influentati foarte usor de o mica infectie/inflamatie in corp (generat de o carie dentara, o infectie urinara asimptomatica eventual, nisip care coboara pe traiectul urinar si zgarie peretele, inflamandu-l).

Pentru Deny, sa nu mergi inca la Fundeni, asteapta sa treaca sangerarea, poate sa iti apara lupus anticoagulant pozitiv si sa fie doar pentru ca este inflamata putin zona uterului.

Cred ca analiza se numeste chiar asa: anticorpi antispermatici.

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

Mergi la inceput

YLARI, poti avea mutatii si deci, trombofilie si sa se manifeste mai tarziu...poti avea o sarcina OK si sa ai probleme la a 2-a. Daca intrati pe tema "Trombofilia, o cauza a infertilitatii". veti gasi explicatii, ce analize trebuie facute, unde le puteti face...primul pas as zice sa fie la Fundeni, pentru ca va duceti pur si simplu, fara trimitere, nu costa...faceti un mic dosar cu toate analizele pe care le aveti, ecografii, rezultate de examen anatomo-patologic dupa chiuretaj...si e f bine sa notati pe o hartie daca aveti antecedente famailiale, am vazut mai multe fete facand asta: scrieti daca aveti in familie cazuri de infarct, stop cardiac, varice, persoane care iau tratament anticoagulant, daca fumati si de cat timp, ati luat anticonceptionale si cat timp...

pentru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

MeAlex, multumesc pt sfaturi

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex
DenyAi cumva cazuri de infarct, stop cardiac, varice in familie?

Stop cardiac, infarct in familie da, bunica mea, si mama la fel cu inima sta rau acuma. De varice, nu stiu sigur ce sa zic dar o vad pe mama ca are probleme cu picioarele (umflate, pe unele alocuri invinetite) ca o intreb pe ea nimic nu-mi zice. Nu ma impac bine cu ea

Care e legatura acestor boli? Trombofilie?

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, in curand

Mergi la inceput

Da, trombofilie. E posibil sa o mostenesti. Trebuie sa faci analize si nu doar ce ti-a zis doctora. Daca iti descopera cumva, vei face tratament pregatitor cu Aspenter si vitamine...apoi in sarcina ori la fel, ori injectii cu anticoagulant (Clexane, Fragmin, Fraxiparine, Innohep). Important e ca se rezolva.

pentru

Mergi la inceput

Ginecologa a vrut ieri sa ma trimita la internare ca sa fac "curatenie in uter" (chiuretaj), dar eu am atentionat-o ca nu este nevoie ca asa a zis ecograful ca vede uterul curat.
Si da, inca mai am sangerari si ceva dureri usoare ca de ciclul. Azi e a 6a zi de sangerare, si clar ca nu e ciclul.
Nici nu stiu ce sa fac
Prea devreme am dat la analize?
Azi dimineata am fost sa dau sange pt anticardiolipinic IgG,IgM, si antifosfolipide IgG,IgM.
Am ramas masca sa aflu ca e scump. Peste 4 zile aflu rezultatul, adica miercuri.Dar mi-a zis sa vin joi dimineata dupa rezultat.

Mergi la inceput

MeAlex multumesc mult pt informatiile care le dai, despre trombofilie. Nici nu m-am asteptat sa fie ceva din mostenire de la mama/bunica. Prin tine aflu mai multe despre toate astea, si ma ajuti sa am si eu bebele in brate

Mergi la inceput