Aparat de deshidratat

Aparat de deshidratat | Autor: V. Erica

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Ma bate gandul sa-mi iau un aparat de deshidratat, am si ochit unul, si m-ar interesa sa aflu, de la cele care aveti deja, pt ce legume/fructe l-ati folosit, daca dureaza mult uscatul (stiu ca depinde de aparat, dar ca idee), daca sunteti incantate de el etc.

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Mi-am cumparat eu de cateva zile un deshidratator Orion din Carrefour. Deocamdata am uscat niste caise si a durat mult. Nu stiu exact cat, vreo 10 ore. Dar aparatul zice ca fructele se deshidrateaza la 58 de grade si eu l-am pus pe 41. Cred ca de-asta a durat atat. Mai vreau sa deshidratez prune, rosii, legume pt vegeta.

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Puisor, ce putere are aparatul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Nu mai foloseste nimeni aparatul de deshidratat pe-aici?

Am achizitionat deja aparatul (1000 W) si am inceput sa deshidratez cate ceva -ardei, vinete, rosii, mere. Dureaza destul de mult (8-12h) daca le deshidratezi la 40 grade, dar sper ca merita. In retetarul cu care a venit aparatul, timpii sunt pur orientativi.
Sunt putine info pe net despre deshidratarea legumelor si fructelor si era interesant sa dezbatem aici.

Azi vreau sa deshidratez bame si nu am gasit cum se procedeaza cu ele -intregi/taiate 1/2, oparite/crude.

De asemenea, cred ca voi incerca si zmeura.

Mergi la inceput