Prietene la bine si la greu -130 - Bun venit TEO!
Raspunsuri - Pagina 17
lili_a spune:
Bine v-am gasit gagici
Ma bucur tare mult pentru vestile bune de la Dana si Dymo
Dana drum bun si distractie placuta la botez
Dymo stiu ca esti obosita si ti-e greu dar Danut va fi bine si tu la fel
gabitza mie imi place de dr. Jianu mult, si eu stiu ca obsesia cu platfusul copiilor care exista si cind eram noi mici de fapt nu e fondata medical, dar o intilnire cu dr. Jianu te va ajuta sa te linistesti
dankutza suna foarte frumos ce povestesti tu de la kineto, parca ar fi un club de joaca
ancutz imi pare rau ca n-ati ajuns inca in vacanta, esti ok?
iesencele si copiii lor sinteti niste frumoase/frumosi
Lumi ce codite mari are Alexa, a mea in continuare isi smulge toate clamele din par, mereu e ciufulita, transpirata si cu noduri in par Canapele de piele au si la Ikea, mai ieftine ca la Mobexpert, cred ca livreaza si in tara, habar n-am insa cit de ieftin. Mai stiu ca exista un fel de outlet la Targoviste, dar nu stiu cum livreaza - http://www.european-heritage.ro/afiseaza_produse.php?p=1&parinte=20&categ=21
cory,tina sper sa fiti ok cu intarcarea si voi si puii
LMA cu intirziere pt daddy de Alexa si tati de Mihnea si pentru Teodorele mari si mici
Noi am revenit din concediu, a fost frumos dar si aspecte mai putin placute. Mi s-a parut ca din punct de vedere al peisajului zonei de coasta in Bulgaria este mult mai frumos decit la noi - stinci, golfuri, paduri, orasele pitoresti. Ce mi-a displacut a fost ce imi displace si pe litoralul romanesc - aglomeratie, zgomot, abuz de tonete cu saorme, gogosi si alte chestii prajite pe linga care roieste o mare de oameni care fumeaza, transpira si vorbeste foarte tare, nisipul de pe plaja in care toata lumea isi stinge tigarile pina se face covor de chistoace. E bine insa ca am avut unde sa ne refugiem de atmosfera de bilci. Am fost in 2 localitati - Sinemorets (linga granita cu Turcia) si Sozopol, prima destinatie a fost mai pe gustul meu - aerisit, putin cunoscut, spatii largi, mare in toate partile, cai alergind prin padure, hotelul foarte de bun gust, foarte poetic. Sper sa mai ajungem, desi am facut vreo 10 ore pina acolo, din care ultimii 20 de km pe un drum aflat pe buza prapastiei pe care nu incapeau 2 masini in paralel. Pun si poze curind
gabitza35 spune:
pai eu pe Eva abia reusesc sa o pieptan cand o spal pe cap....de periat/ pieptanat asa,pe uscat,nicio sansa (foarte rar reusesc cu peria rotativa, dar nu ma lasa mereu). Nici nu sta, iar carliontii aia ai ei au crescut si sunt vesnic incurcati... zici ca are calti in cap . Uneori mai reusec sa o pacalesc si sa-i pun o clamita sau sa-i fac un mot in frunte (mai salvam din aparente) dar nu dureaza mult si il desface si pe ala....Solutia ar fi tunsul,greu insa ca nu va sta la foarfeca, mai ales ca trebuie descurcat cumva inainte,iar la masina nu se pune problema...este imposibil de bagat aia in parul ei
poze
dankutza spune:
La multi ani, Teodorelor mici si mari!
Eu sunt foarte suparata. Pinky e bolnava. SI Zbuciumix e bolnav. S-au imbolnavit amandoi in acalesi timp. "Circula" ceva prin parc. Mi-a zis sora-mea ca i-a povestit o colega ca a gasit multe cazuri din astea in teren. ESte viral si antobioticul nu ar avea efect. Are amigdalitele imflamate. Ii dau cate un puf de tantum si sumtem pe supozitoare cu novocalmin si paracetamol pt ca vomita toate seringile cu siropele. Nu se poate odihnii. Tuseste si plange. Noi suntem terminati nervos si psihic. In plus, are si temp foarte mare ca ajungem sa o scadem mai repede cu celebrul otet. Cred ca face aproape de 40, ca mi-e frica sa o masor si nici nu m-ar lasa. Crde ca o doare curuletul de la supozitoare. AM avut si zugravul la noi. MA duc ca iar plange.
monis5 spune:
neata
ne-am intors si noi acasa aseara si de azi suntem pe baricade in Kiselef (de pe la 6, cam asa), daca e cineva doritor de plimbare... Putem ajunge si in Herastrau daca e.
Cu intarziere urez si eu sarbatoritilor de zilele astea, Teodore si tatici de pitici (de Annabelle si Mihnea) , o felicit tare pe Dana pentru rezultatele bune si astept stiri de la Smarandita, de pe frontul de acasa. Si multa sanatate lui Pinky!
Intrebare: cine pleaca zilele astea la mare, ca am de dat 5 scutece de apa de la libero, marime M (10-15 kg).
Ancutza, imi pare rau ca n-ati mai ajuns in vacanta programata, ar fi fost super sa ne vedem. Lasa ca poate reusim la Bucuresti
Ionela sper ca a fost bine ieri
Lumi spor la cumparaturi
Lili_a, bine ati revenit . Cand ne vedem si noi? Veniti we viitor la http://www. summerwell.ro/domeniul-stirbey ?
Apropos de spalat pe cap, am facut ieri dus si apoi m-am bagat in cada cu copilul, care nu prea dorea sa intre in apa. Si l-am tinut cu spatele la mine si in timp ce se juca el cu jucarii, l-am spalat pe cap fara nici o maraiala, ceea ce nu s-a mai intamplat de cand avea 7 luni
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
laurairina13 spune:
Neata!
Iete si Monis a aparut in peisaj. Cand incepi muncile?
Si acum sa vin si eu cu ce ma roade:
Mai, am facut si eu testul ala Portage, la dezvoltarea motorie a iesit de 2 ani, si la aia cu relationarea cu altii tot de 2 ani, dar la limbaj, motric, si nu mai stiu, inca una mi-a iesit varsta de 1 an si 4-5 luni...IQ era mediu spre superior..bla bla
Ideea e ca fiimea nu vorbeste decat cateva cuvintele, nu indica deloc parti ale corpului (doar tatzele le arata si stie si cuvantul sa il zica- de altfel e printre cele 5-6 cuvinte care le zice); nu imita animale decat pisica si cainele (logic ma gandesc, daca doar pe astea le-a vazut in realitate..), nu imi indica pe carte care e oaia/rata/gaina etc; abia are acum, cateva zile, de cand o vad atrasa de lego si reuseste cumva sa mai potriveasca piesele, sta cam 5-10 min cu jocul, dar se enerveaza repede daca nu reuseste sa le imbine si le izbeste cat colo.
Cuburi- nu prea are treaba cu ele, de sortat pe culori nici nu se pune problema, desi sunt pe culori diferite, nici nu imi dau seama daca sesizeaza ca sunt diferite. Poate si faptul ca sunt culori pastelate si nu de alea tari/aprinse nu ii atrag atentia.
De numarat nici nu se pune problema
Si toate astea nu le face nu pentru ca nu i-am fi aratat de cate ori am avut ocazia, sau spus/povestit, dar nu am facut un obicei sfant sa i le repet de enspe ori pe zi sa zic.
Nu stiu ce activitati sa fac cu ea sa o mai atrag putin, ar mai trebui cumparate alte jocuri probabil, ca de ceva vreme nu i-am mai luat nimic..
Cercurile alea pe bat din plastic nu le suprapune nicidecum, ea le scoate, noi le punem. Eventual isi baga picioarele in cercurile mai marisoare si se plimba cu ele prin casa. Deci nici vorba de muncit si suprapus in turn.
Cartile le plimba prin casa, le rasfoieste, sta sa zic 5 min sa ii arat cate una alta prin carte, mereu subliniez cate un animalut, insist sa i-l arat, ii explic uite ce frumos e/ce face/ce culoare e/ceva despre el, si incerc sa o intreb mai apoi pe unde e , sa mi-l indice pe carte, nu imi raspunde, se enerveaza, imi arata alta carte , sau pleaca. Parca nu ar pricepe ce o intreb.
Am incercat si eu sa insist cu metoda repetitiei: de vreo 3 saptamani ii numar pana la 5 pe degetelele ei de la picioare/maini, un fel de joc cu gadilat degetele si intre timp ii numar. Treaba asta o fac de cate ori am ocazia in fiecare zi, si eu si ta'su, si nu se prinde nimic de ea, sta, se uita la noi cum ne hlizim si numaram cu intonatie, zambeste sau rade, dar nu ar da sa silabiseasca sau sa ma traga de mana sa ii mai numar o data. Adica na..ma tot gandesc ca poate asa, insistand pe o activitate si repetand la infinit treaba asta invata cumva si ea, si poate intr-o buna zi ma uimeste si repeta dupa mine, macar un cuvintel -unu, doi, cinci..bla bla.
La voi cat de repede sau ce metode aveti sa ii invatati un cuvant/o poveste/o activitate? ADica cat de repede prind ideea, incep sa imite, sau sa silabiseasca? Trebuie sa insistati cu lunile sa spuna cum face vaca- spre ex Sau pur si simplu spuneti un cuvant/ o activitate si ei deja imita?
Nu vreau sa compar copiii, dar incerc cumva sa imi dau seama cum ar trebui sa reactionez/ unde ar trebui sa insist/ ce metoda sa mai aplic..Nu stiu, am impresia ca nu m-am tinut suficient de capul ei sa o invat lucruri, activitati, povesti, partile corpului etc..
I-am luat niste culori de ceara si de vreo doua zile mazgaleste de mare zor intr-o agenda, e asa atenta ca sta si cate 20min la facut liniute si mazgalit pagini intregi. Ii spun ce culoare foloseste cand deseneaza, ii spun ca verdele e ca iarba, ca copacii, albastru ca cerul, poate poate ceva invata. Daar..si cand se plictiseste incepe sa mazgaleasca pe canapea, parchet, haine, si culmea..culorile astea de ceara scriu si pe astea.
Voi ce mai jucati cu strumfii? De astea improvizate sa zic, care nu necesita nu stiu ce device-uri? Sau cum faceti voi sa ii invatati ceva nou. Poate mai fur ceva idee, metode. Imi e ciuda rau sa vad in jurul ei copii de aceeasi varsta care stiu atatea lucruri, stiu cum ii cheama, cati ani au, unde e ochiu, unde e mama, unde e cerul, ce culoare are aia, cate picioare au, etc etc etc etc ccccc bla bla blaaaaa.
ps. Stiu, nu are rost sa compar, fiecare copil are alte afinitati, alte preferinte, dar na..auzind cum mai procedeaza alte mamici poate ne prinde si noua bine ceva.
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 35+
Firefly's shop
BLOGUL MEU
Cory_B spune:
NeataM-am intors la serv dupa 2 sapt de concediu..pff..ce bine era acasaaaRamonika-da,ai perfecta dreptate, eu sufar mai mult decat el cu intarcarea asta. Suntem la ziua nr. 7 azi...noaptea trecuta a avit multe treziri si bazaieli iar la 5 dimi era in picioare Sper sa treaca repede si etapa asta ca sunt zombie rau, am mai inceput si serviciul. Eu il inteleg ca are o stare ciudata,de nervozitate, incerc sa fiu fff calma si mereu ii explic ca tzitzi nu mai este dar mami il iubeste mult, il mangai etc...Pb. este ca nu vrea sa doarma cu mine, nu e obisnuit sa adoarma cu mine fara tzitzi. E greu...dar ma tin tare Ziua e lapte si miere...noaptea e problema..of ofLaurairina - noi, de exmplu, cu numaratul...ne jucam cu diverse cuburi sau numaram floricele, frunze..pe afara. Dar nu in ideea de a le repeta el neaparat...Asa s-a facut ca la vreo 2-3 zile dupa ce noi tot numaram pana la 10 diverse obiecte , a inceput si el sa numere. Ziua cand e acasa cu mama sau cu soacra ele ii vorbesc non-stop...ii explica fiecare actiune(ex: "acum facem fructele ca sa pape Andrei, sa creasca mare si sanatos" bla bla ) iar el zice dupa ele "Andei papa, male sanatos"...Insa ai dreptate, fiecare copil este diferit iar cand Amalia va simti sa vorbeasca, o va face si atunci sa te tii Ca al meu deja a inceput sa vb di in somn Cat despre jocuri...noi abordam activitati obisnuite pt varsta lor, cred eu...ne jucam cu mingea, dansam, ne uitam pe carticele cu animale, culori, copii...ne ascundem Acum isi culca jucariile preferate(ursuletul Winnie si Mikey Mouse) si le face "sh sh sh" cum ii facem noi lui cand il punem la nani Nu stiu ce idei sa-ti mai dau, probabil cam asta faceti si voi. Oricum in mare parte a zilei el sta afara...BaftaRevin
laurairina13 spune:
Cory, exact la asta ma refeream, asta voiam sa aud, voiam sa stiu in cat timp, spre ex, cum e la voi, a invatat el sa numere, deci nu ati stat cu lunile/saptamanile pe capul lui sa il invatati, pur si simplu s-a prins el in cateva zile.
Cat priveste vorbitul cu ea, si eu vorbesc, dar eu nu sunt genul vorbareata, ii mai zic eu ce fac prin casa etc, dar nu tot timpul. Stiu si eu ca la socri stau pe capul ei si ii vorbesc nonstop. Am observat ca in general persoanele de varsta a 3 a le vorbesc nonstop nepotilor, le turuie gura..pfii.. Eu nu sunt asa vorbareata, stau si ma gandesc de multe ori ca poate de asta copila e mai tacuta si nu zice decat cateva cuvintele.
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 35+
Firefly's shop
BLOGUL MEU
Lumi_Richard spune:
Neata! Va servesc cu o cafea tare,tare!!!
Lili,multumesc frumos de link,am vazut niste scaune tapitate,i-am trimis linkul lui R,sa se indragosteasca si el de ele
A mea s-a obisnuit cu clamite si fundite,cat le pun,ii dau cutia cu clamite si se joaca cu ele.
Cat despre vacanta,ma bucur ca ai gasit locuri care sa-ti incante simturile! Cam de aceleasi lucruri fugim si noi cand mergem in vacanta....
Gabitza,nu e frumos din partea mea,dar m-am amuzat imaginandu-mi parul Evei. In poze arata super,nu se vad "nodurile"
Dankutza,multa sanatate copilasilor! Sper sa-si revina Pinky si sa nu intre in greva foamei...
Monis,sper sa ai timp si chef sa ne incanti si pe noi cu ceva povestiri din vacanta
Cu spalatul pe cap asa procedam noi,neaparat intru cu ea in cada!
Acum a invatat sa lase capul pe spate,sa o clatesc.
Licu,nu stiu ce sa-ti spun cu metodele folosite....la noi a decurs totul ca o joaca. Cand o dau in leagan,ii cant sau ii numar.Cartile ii plac foarte mult,vine ea cu ele la mine,iar cand se plictiseste,nu insist.
Nici a mea nu e atrasa de cuburi...cu Lego se enerveaza imediat ce nu reuseste sa puna o piesa si le arunca. Dupa cum spuneam,nici a mea nu mai spune cum o cheama....a,mint. Pe a mea o cheama "Doi"
Eu zic ca e normal sa se plictiseasca dupa 5-10 min la varsta asta....
Eu zic ca totul trebuie sa fie facut in joaca,tu insista in a-i spune/explica in continuare,ea asimileaza informatiile si,intr-o zi,te va surprinde cu ceea ce a invatat!
Cory,sper sa treceti cat mai usor peste etapa asta
Gandeste-te ca nu multe mame au reusit performanta de a alapta atat de mult
Ma duc sa prestez niste dovlecei la cuptor pt pisicioasa si o ciorba radauteana pt noi.
laurairina13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ancutza_Bro am copil inscris la cresa |
las' boceala, acus acus o duci de manute in clasa I, atunci ce o sa faci?
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 36+ Dragos Stefan
Firefly's shop
BLOGUL MEU