PRIETENE FARA TITLU (79)
Raspunsuri - Pagina 14
monica70 spune:
DENISA wow ce fain de voi,urmeaza vacanta exotica deci
Legat de litere,intr-un fel ai dreptate ca vor sa le usuram munca, ce e drept nu e usor,chiar am vazut zilele trecute ca un baietel ( ala inalt si grasut,care tot plangea la serbari ...) statea cu caietul la masa educatoarei ,am intrebat in gluma ca ce cauta acolo si educatoarea mi-a facut cu ochiul si-a zis ca doar acolo se poate el concentra Uni copii se descurca foarte greu,din pacate si cum trebuie sa se ocupe mai mult de ei,prefera ca cei care prind mai din zbor sa vina mai gata invatati de-acasa ,de catre parinti.Na asta e ...
Noi azi avem engleza,intre timp trebuie sa fug si la pediatra dupa adeverintele de "apt pentru efort fizic" ca ne trebuie la sport si gimnastica.10 lei adeverinta
Vreau sa ii iau Dianei un penar si un ghiozdan sau geanta sport, sa avem in ce duce rechizitele/hainele cand merge la palat,dar am dat de niste preturi prin librarii ... valeleuuu O sa fug la en gros poate gasesc acolo mai ieftine si probabil o sa i le pun cadou de Mos Nicolae ca nu mai e mult.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
monica70 spune:
Helauuu mai haideti la o cafea ca ma plicti pe-aici, am de lucru si deci zilele astea oi fi cam lipita de scaun
INGRID am pus in drop doua picturi ,dar nu-s cine stie ce.Una cu un peisaj de toamna si una cu o vaza cu flori Evident Diana mea vazuse inainte desenele/picturile Dianei tale.Asa s-a apucat de pictat alaltaieri seara,ca altfel ma inebunise ca vrea sa citim ,sa vin odata etc. si mi-a venit ideea sa i le arat atunci sa ii deturnez atentia - si imediat a vrut sa picteze si ea evident Mai nici nu stiam ce mizerie pot face culorile alea tempera,groaznic,doar cu detergent ies de pe maini In final,cand s-a plictisit de pictat, tot la citit am ajuns cu ea ... chiar ii place.Normal e varsta,ca doar are aproape 6 ani,ma mir ca n-a fost interesata mai devreme si de citit,doar de scris.
Noi continuam cu mersul la palat,ieri a avut dans sportiv,azi merge la gimnastica-aerobica.Tare mult ii place la amandoua,mi-a tot aratat ce figuri fac.Mai greu ii e doar la facut sfoara ( si la aia trebuie sa sara in sus si sa pice direct in pozitia sfoara si in fata si in lateral ) si se tot intreba cum poate Tudor sa o faca asa perfect si ea nu.Ca Tudor face demult sfoara,chiar ma distram ca Diana nu o facea.I-am explicat ca el in loc de oase are mai mult "zgarci" inca ,fiind micut. Printre altele am pus o poza si cum face "podul" nici nu stiam ca-l face,dar se pare ca au invatat la gradi la sport.
Aseara m-am suparat pe ea ,ca dupa ce ne-am apucat de sah (si a fost incantata ca ma joc cu ea),in loc sa fie atenta se tot prostea si cand i-am explicat ceva si am corectat-o/criticat-o a inceput sa se strambe ,sa faca pe mutre ... pai ce eu am o gramada de treaba si in loc sa lucrez,imi pierd vremea cu strambaturile ei ? Asa ca i-am zis ca atunci ma mai ocup de ea cand isi cere scuze si se comporta frumos.N-a facut-o,dar s-a dus in dormitor si a inceput sa se joace singura ... cu papusile Le-a insirat langa dulap,iar ea era cu cartea de engleza,cu o agenda si cu o poseta alaturi,cica era profesoara de engleza Cam certareata "doamna" de engleza Mai tarziu am acceptat totusi sa mai citim un pic din abecedar.Acum ma zapaceste sa invatam numerele ca nu le stie foarte bine pe cele de peste 20 ,umbla dupa mine prin casa cu cartea aia cu exercitii de unit punctele in ordinea numerelor,ca sa iasa imagini.Dar nu mai avem timp si de alea, poate apucam saptamana viitoare cand au vacanta.De obicei dupa ce iese de la activitati,dupa ce ajungem acasa,mananca si dupa aia o mai las si pe-afara la plimbare cu taica-su si cu Tudor (sau prin mall daca e vreme rea) si atunci normal ca abia pe la ora 20 ajunge acasa ... si de cum intra se arunca direct pe abecedar sau alte carti cu activitati ... e chiar haioasa Toata vara n-au interesat-o chestiile astea,dar acum e ff bagata in priza.Cred ca e si influenta de la gradi
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
Denisam spune:
Moni-ma bucur ca Dia e asa in forma cu activitatile si chiar si cu cititul si numerele, las-o dc asta vrea ca sigur nu se va plictisi la scoala-mai bine sa stii ca ai cu ea putin de lucru acasa, ca o sa vezi ca timpul ti-l va minca si Tudor
Vazut poze, sunt faine, o sa o rog si eu pe EMma sa deseneze ca vad ca in ultimul timp nu a mai reusit ca si ea dupa toate activitatile ajunge la 7.30-bea un lapte,baga un ochi la ceva pina la 8 si apoi citim si culcareape la 8.40 cel tarziu.
Ingrid-tu de ce nu ne mai zici ceva si ce au patit si restul fetelor???
Noi diseara mergem la piscina sa mai exerseze,maine ceva tenis si as vrea sa o duc la un film de copiii ca e gratuti,speram sa prindem si loc, si apoi poate pe dupa amiaza un parc ceva si cu Alex ca duminica sa mai facem ceva lectii dimi ca dupa prinz mergem la niste prieteni cu o curte mare, leagane,piscina si pisica
WE fain va doresc si
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Ba da scriu, dar sunt cu serviciul ocupata si cu Diana, in plus mai vreun subiect pe DC...cunoasteti deja.
Ieri m-am hazardat sa fac tort de bezea cu crema de lamaie, totusi nu-i pe gustul meu, ciocolata e the best la prajituri.
Diana schiteaza zilnic cate ceva, fiind claustrata in casa, nu stiu daca v-am spus dar a facut amigdalita si a primit Klacid. Era alba de puroi in gat si spunea ca o doare capul, facuse febra 39,5. Alte simptome n-a avut, nici nu-mi doream.
A mai desenat un ochi, un personaj din Ratattouille, pe Skinner...acum e o prietena la ea si se joaca. Nu mai e contagioasa, de luni face tratamentul.
Acum ploua trist, de azi-noapte a inceput, iar eu sunt foarte-foarte bucuroasa. In curte pamantul era crapat, cu tot efortul nostru de a-l uda.
Denisa, curcanul ala...puteai sa ne trimiti o felie peste ocean. Data viitoare sa nu ne uiti.
Nu mi-a venit a crede cand am vazut-o pe Emma sus catarata, ce fetita curajoasa ai, sa-ti traiasca! Se vede din poze cat de mandra esti de ea. Si Alex a crescut, incep sa i se alungeasca trasaturile, dar tot este leit tu. Eu am momente cand ma vad pe mine in Diana...dar sunt asa de rare din pacate...
Cu pianul a inceput sau mai incolo?
Moni, uite ca ii arat si Dianei ca tare era curioasa de desenele fiicei tale.
Eu am tras un program pentru editare video si deseara sper sa pun si filmul sau maine.
Dar am poze, mi-au trimis kg de poze, asa face un fotograf profesionist.
Culorile de apa, acuarelele, nu fac asa mizerie, inca e bine cu ele, pe o paleta se pune putin din fiecare si diferitele nuante se obtin din ele, plus o carpa sa se sterga mereu...adevarat ca nu-i simplu, mai fain e sa nu faca deloc. N-ai ce curata dupa.
Sa pui un film cum face spagatul, din amintirile mele vagi, a existat un moment in viata mea cand l-am facut...in burta mamei sau pe aproape....n-am fost daruita cu talent la gimnastica.
Fug sa supravehgez fetele, au momente de tandrete vreo ora, apoi ies scantei. De fiecare data a fost asa si acum ora aia de calm se apropie de sfarsit.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
INGRID imi pare rau de Dienuta ta,vad ca a facut acum fix genul Dianei mele.In schimb ai mei sunt deja de aproape vreo luna cu tuse + muci.Mar rar tusesc,dar haraie urat cand o fac.Noroc ca nu au avut febra ...
Nasol e ca am aflat ca un coleg de-al Dianei are meningita si e fix cel care merge cu ea si la dans sportiv,cel pe care "l-a calarit" Diana intruna saptamana trecuta.
Mie nu-mi place defel vremea ploioasa - nu-s in forma defel,dar ce e drept si la noi era pamantul crapat in ultimul hal in gradina de atata seceta.Nici n-am mai fost pe-acolo de vreo saptamana,dar mergem maine sa mai ducem/luam ceva.Dar la ce vreme e afara (plus noroi),or sa se joace in casa copiii probabil.De fapt am fost chiar duminica dupa nunta ca am trimis cativa saci cu diverse la tara si n-am stat decat cat i-am scos din camara + plasat in portbagaj la vara-mea.Belelaua a fost cu Tudor care a inceput saracul sa urle cand a vazut ca nu-l lasam sa stea - el deja alergase la pisici ,credea ca ramanem ca de obicei ... de pe-acum cam pauza.
Faza e ca de cum vine vremea rece imi si piere cheful + visatul de locuit la casa
DENISA cred ca vedeta o fi pisica pe-acolo.Si alor tai le plac ? Ce fain ca mergeti la piscina!
Eu as fi vrut sa incep de maine sa merg cu Diana,dar ... naiba stie ce sa fac.Pe langa ca mai haraie din gat,sunt si leftera,ar trebui sa merg pe datorie si colac peste pupaza m-au sunat si aia de la expertii contabili,ca trebuie sa platesc cotizatia de 600 lei - daca nu-i platesc ma "radiaza" si ar trebui sa dau iar examene daca si cand am iar nevoie sa fiu "activa".Deci bani aruncati
Diana e la aerobic acum,am trimis-o cu taica-su azi ,mai ales ca tine o ora jumate si e cam umed pe-afara - deci nu-i genul meu sa bantui prin oras pe asa vreme.As fi putut sta sa citesc in vestiar pana iese,dar acum cam am si de lucru.
Nu stiu cat "talent" o avea ea in domeniu,dar energie are din plin,asa ca sa si-o desfasoare macar organizat
Faza e ca i-am vazut colegele de gimnastica aerobic data trecuta si mi-a confirmat si Ghita azi la telefon: absolut toate-s in categoria plinute-dolofane-grasute Diana saraca zici ca e proaspat iesita din lagar intre ele Dar macar e singura care are alura de gimnasta ... in schimb n-are costumatie adecvata.Le-a vazut pe cateva cu costume de gimnastica/balet,cu cipici,tu-tu (sau cum le zice fustitelor alora) si acum vrea si ea Io am dus-o in iegari+tricou cum se cere,dar si aici stam jalnic, mai are doar doua perechi de iegari(colanti) lungi,restul sunt 3/4 sau ... gauriti/uzati de cand a mai aterizat,sunt buni de purtat doar prin casa/curte.Musai trebuie sa ii cumpar cateva perechi,ca din aia poarta si la gradi in interior.
Sa nu uit: INGRID ai pus deja pozele alea multe? Trebuie sa caut.
Edit ca le-am gasit! Pai bine mai, ziceai ca ai o multime si ai pus doar 3 ??? E superba Diana si rochita imi place mult! N-ai poza cu ea in picioare? Cat despre desene , n-am cuvinte. Pai cred ca aia de la palat de-ar fi vazut desenele Dianei tale,pica drept lesinata Ea deseneaza "profesionist" ,chiar ca un om mare, pe cand a mea face "desene de copil".
Ingrid S spune:
Moni, i-au placut pozele si "podul" pe care-l face Dia ta, ea a cazut ca un saculet, haha. Nu are forta in maini.
Uite aici cateva poze, rochita aia imi place la nebunie, ce-i drept au hainute frumoase la Zara, dar scumpe, hm. De cand s-a inaltat si are alura de "domnisoara", mor sa merg la cumparaturi pentru ea. Maine vreau sa-i cumpar o pereche de cizme negre. De mai bine de o saptamana caut si nu gasesc ceva sa-mi placa. Am vazut tot la Zara cu 2 milioane. Uf. Vad eu.
http://s1222.photobucket.com/albums/dd500/Ingrid281/
I-am luat de la Auchan colanti, cand a inceput gradinita, mai am si rochite fara maneci pe care i le dau cu un body, vezi ca sunt body-uri frumoase la H&M. Si ea avea gauri in pantalonii mulati...anul viitor parca vad ca or fi la moda asa.
Denisa, fain canta Emma, las-o sa cante dupa note, e important sa citeasca notele, va fi tot mai greu pe masura ce avanseaza si e ok cum procedeaza ea.
Profesorul Dianei de pian mai sa inebuneasca de fericire cand a vazut-o privind la partitura...ma incuraja ca stie notele, bla-bla, dar si el era cam ganditor cand vedea ca merge dupa memorie. Acum i-a revenit curajul. Si eu eram o scorpie ce-i drept, il intrebam, bine, dupa un an de zile nu citeste dupa note? saracul, era deprimat. Si portofelul meu la fel.
Fug la fete, nu stiu ce zbiara prin camera.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Ingrid S spune:
Gata, le-am dus un mar si am scapat de ele.
Moni, drept e ca deseneaza profesionist. Reda foarte bine, chiar si liniutele mici. Se apleaca concentrata pe foaie, invarte creionul nu stiu cum si la final, gata reproducerea, zici ca a pus foia peste si a schitat conturul. Dar nu face asta. Triceratopsul l-a desenat dupa o imagine de pe internet, de ex.
Poze n-am pus decat trei, pentru ca restul sunt aproape la fel, pozate cadru cu cadru...adica daca le "rasfoiesti" vezi miscarea. Ma rog, asa e la aparatele profi, surprinde miimea de secunda.
Multumim de compliment, sa stii insa ca Diana ta nu deseneaza copilareste, are mana buna si dexteritate.
Totul sta in exersat.
Ioi, acum zbiara tata-meu si Genu, joaca Poli, bat-o norocul!
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
monica70 spune:
INGRID uite ce cizme i-am luat eu: http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=30941&n=Cizme-Hush-Puppies-marimi-29-31-32 Chiar azi le-am ridicat de la posta. Arata fain si live.
Io rochite nu-i mai iau,oricum n-am bani de Zara de care nu cred ca avem p-aci - doar H&M o sa avem curand - in plus nici nu se merita ca n-are unde le purta.La gradi poarta sortulet pe deasupra,in vizite sau concerte nu prea mergem,daca iesim la plimbare poarta deasupra palton/geaca deci tot nu le vede nimeni.Ii sunt mai mult decat suficiente fustitele/rochitele/sarafanele ce le are deja si probabil curand o sa incep sa i le dau iar sa le poarte la gradi si pe-alea ca i raman mici de pomana in dulap.Macar tin iegarii pentru gimnastica/dans
I-am mai luat din Ungaria de la Lidl o geaca faina din aia cu gluga si din material impermeabil,e faina pentru cand ninge,plus un set asortat caciula+manusi+fular si niste ciorapi.
Pacat ca noi n-avem Auchan ca acolo-s hainute ieftine si dragute.Ma crezi ca inca n-am apucat sa merg in Cora sa vad ce au la haine? Si e la doi pasi de noi
Eu nu m-am gandit sa ii iau body la varsta asta,desi e o idee buna ca ii tine de cald la spate.Dar nu-i sunt incomode cand merge la wc? Cum se inchid?
Legat de desen stiu ca e nevoie de exersat,dar pe Diana mea n-o atrage defel sa deseneze dupa model,iar cand chiar o face o face rapid si superficial.Da' nici io nu-s mai breaza,asa ca are pe cine semana.Daca ma straduiesc reusesc sa reproduc si eu ,dar nu-mi place defel sa o fac
monica70 spune:
Na s-a intors si Diana de la gimnastica si de-atunci tot ne baga pe demonstratii de sfoara,flotari,pod,cosulet,genuflexiuni etc. Se vede ca ii place f. mult gimnastica,dar exact cum ma asteptam, nu-i place de profesoara - zice ca e foarte rea,ca ii apasa (mai ales la sfoara,cosulet si exercitiile mai grele).I-am remarcat si eu si Ghita din prima moaca mai uracioasa si se vede si dupa cum vorbeste cu copiii/parintii ca-i mai dura,asta ca sa nu zic mai rau
Sper sa nu vrea sa renunte pe viitor,pe motiv ca nu-i place de ea.
Acum alta belea - Diana a venit cu cartea Bambi unde e desenat un sconcs . si a inceput sa se jeluie ca nu stie sa il deseneze,ca sa o invat eu,ca Diana de la Timisoara stie si ea nu E de groaza - maimuta de maimuta .I-am promis ca o invat cand doarme Tudor,ca acum e aici si-l mai am si pe el pe cap ca trage intruna de mine sa ii citesc.Aseara eram beton,Diana cu Abecedarul in mana tragea de mine sa citim,Tudor cu o carte de povesti tragea din cealalta parte sa citesc cu el ... ca la nebuni ma intreb ce fac aia cu 9 copii
Si masinutele zac pe covor,s-a ocupat de ele mai putin de 3 minute ... Am rugat-o pe Diana sa ii "citeasca" ea, pana scriu aici,dar s-a apucat de desenat sconcsul,iar Tudor momentan rasfoieste singur o carte cu animale ... gata a venit sa ma traga de mana deja,am plecat.Aoleuuu ,intre timp intr-o secunda a fost sus pe biroul Dianei si i-a mazgalit pe desen,iar acum Diana plange cu lacrimi de crocodil (da' oricum facuse o oribilitate de sconcs ,deci nicio paguba )
Vestea buna e ca am scapat de cheltuiala cu tutu (fustita de-aia de balet) ca azi le-a zis profesoara fetitelor ce aveau asa ceva sa nu mai vina cu ele ca le incurca la exercitii
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Moni, uite ca am fost la Ortisoara, la outletul Melania si am plecat de acolo cu o pereche de cizme negre pentru ea. Din piele, sunt dublate cu nu stiu ce material (n-au blanita), sunt groase si le adora. Din prima s-a dus la ele, in jur full de modele care mai de care mai frumoase de cizme, ea nu si nu, ca ii plac, nu vrea de lac, nu vrea imblanite...i-am prezentat multe cizme negre, n-am putut s-o conving.
Nu erau scumpe, 100 RON, am vazut si cu 150, alea mi-au facut mie cu ochiul, dar...
Daca plecam la Mall azi, o incalt cu ele si o pozez, sa vezi modelul.
Si ce i-ai cumparat tu Dianei sunt frumoase, Hush puppies, dar mi s-a pus pata pe negru draga...stil Dickens.
Nu stiu ce are pe fata, arata ca muscata de tantari, am nimicit unul aseara, dar se mai ascund prin dulap, ce nesimtiti tantarii astia, n-au curaj sa stea la vedere.
M-ai amuzat cu copiii grasi, pai la inot la Diana veneau niste copii ce ilustrau cu succes principiul lui Arhimede. Nu-s vinovati ei, ci parintii...Si la serbare, s-a facut balet, iar una din balerine a sarit si am avut emotii ca va trece prin pardoseala...era mai buna la aruncarea cu ciocanul.
Dar parintii nu vad, zici ca-s orbi, orbi.
Apropo, n-o da pe Diana la pian acolo, nici o branza nu va iesi. Daca chiar vrea, ia-i un profesor particular sa se ocupe doar de ea. Ce invata la gramada, nu-i invatat.
Fain ca stie atatea la gimnastica si ca e dispusa pentru sportul aceasta. Poate si Diana ar fi, cine stie? Au flexibilitate acum, cand sunt mici, apoi devine tot mai greu sa-ti recapeti mobilitatea, eu m-am ambitionat odata sa ma las pe spate de sus, bine ca nu mi-am rupt gatul, nu mai scriam pe aici.
Sfatuieste-ti copila sa deseneze trasatura cu trasatura sconcsul, e animalul favorit al Dianei mele si l-a desenat in toate pozitiile posibile, asa face, incepe cu liniile mari, apoi cele micute, apoi blana...sterge, iar reface si tot asa pana ii iese. Nu il deseneaza intr-un minut, sa stii.
Am descarcat programul de editare video si nu mi-a iesit. Ceva nu e bine. Ii dau de capat, nu ma las.
Mira, ai terminat cu casa, mobila, zugraveala, pardoseala? Te si astept pozele. Ai schimbat si mobila din fosta camera a fetelor? Lemnul acela foarte deschis la culoare, parca era de brad.
Denisa, cand incepe iarna va bate gandul sa trageti o vizita pe la plajele cu nisip alb? Ce frumos...
Gata, ca iar m-am lungit ca o clatita. Deseara musafiri si pauza la net.
si restul fetelor!
Ingrid S si Diana
Vauvenargues