Tinem Postul Sfintei Marii ?
Bine v-am gasit abia astazi am realizat ca incepe Postul Sfintei Marii. Nu m-am pregatit din timp si nici nu am apucat sa fac nu stiu ce aprovizionare dar as avea intentia sa il tin, chiar simt nevoia de o cura de purificare si de perioada mai de cugetare si de alimentatie excusiva pe baza de legume. Din copilarie imi era o perioada foarte draga a anului, cu pricesne si seri la Biserica, era o perioada cu totul speciala. Mai intentioneaza cineva sa tina acest post, il tinem impreuna?
Eu azi am facut deja pentru pranz un ghivechi calugaresc cu legume cu ce aveam la indemana prin casa cu mai putin orez decat in reteta data si cu multe vinete in plus, asta va fi meniul zilei plus o salata mare deseara.
Raspunsuri
helen75 spune:
Buna,
Incercam sa revenim la obiceiurile din copilarie si noi.
E postul care mi se pare cel mai usor de tinut, fiind atatea legume si fructe.
Pentru azi ( cand ne intoarcem, de la servici), am gatit de sambata un ghiveci de legume si salata de ardei copti.
As vrea sa am un meniu din multe salate si fructe, dar sotului ii trebuie si mancare gatita, sa umple farfuria .
Post cu folos !
silvi_2005 spune:
Helen post cu folos si tie. Eu vara mananc multe salate de legume combinate crude cu preparate, gen fasole boabe cu porumb si legume verzi rosii, castraveti, ceapa, ridichii. Mai gatesc multe legume de sezon inabusite, gen fasole verde plata , mazare in care strecor pentru ca am eu o pasiune o mana de ciuperci de padure( iau congelate) plus ciorbe de legume.
b.nica spune:
Ma straduiesc si eu sa tin postul mai ales ca este sezon de legume si fructe.
Incercand la tara sa aduc o localnica sa ma ajute la curatenie m-am lovit de o problema din care m-a scos chiar ea.
Fiind la origine din Oltenia a fost mai directa si a doua zi mi-a spus de la obraz:de ce va chinuiti doamna, faceti o ciorba de legume si este suficient.
Pai ce ciorba sa fac :de teci, a spus!
Am spus ca ii dau tot ce vrea dar sa o faca ea.
A iesit o minune de ciorba de fasolica cu legume.
De atunci, vara nu ne lipseste ciorba de legume,acrita cu corcoduse,cu struguri si dupa ce se trec, cu acritura de dovlecei.
Nimic nu poate concura vara ciobita de legume cu mamaliga rece.
helen75 spune:
Da, ciorbica e prezenta la noi zilnic. Se inacreste cu bors acru si vara e super buna.Cand nu e post , merge si o lingura de smantana in ea.
B.nica- e delicioasa ciorbica cu mamaliga rece.
silvi_2005 spune:
B.Nica post cu folos Mi-ati facut pofta cu ciorbele de vara, asta va fi meniul de maine
vias spune:
multumesc ca mi-ai amintit....
chiar simt nevoia de rugaciune, de o apropiere de DD..iar acum ca am citit de post...multumesc!
Sa va dea Bunul Dumnezeu multa sanatate! si un post usor!
Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
silvi_2005 spune:
Camy sa iti aduca linistea de care ai nevoie. Personal sincera sa fiu sunt cam departe de a fi o persoana religioasa dar simt adesea nevoia de putina meditatie, post si schimbare de comportament mental si alimentar. Pricesnele acestui post sunt ceva deosebit, merita sa asculti cateva
Eu ieri am facut asa cum va ziceam o supa de legume si pana la urma am optat pentru o ciorba de vara cu pastai/fasle verde azi la pranz am facut paste cu legume la gratar, o minunatie, o sa va dau reteta si in seara asta fac o supa chinezeasca cu legume dupa reteta asta am schimbat putin la ingrediente cu ce aveam prin casa.
Post cu folos celor care tin, celor care nu aveau in plan postul o priceasna scurta si un moment de reculegere
vias spune:
foarte frumos! chiar foarte frumos!
Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
silvi_2005 spune:
Pentru maine in plan sarmale de post cu hribi si linte
Astazi am facut o mancare de legume cu ciuperci de padure in ea.
blackgirl0 spune:
Pentru azi: www.cevabun.ro/supa-de-ceapa/" target="_blank">supa de ceapa.
Ieri a fost salata de cruditati cu ton (dezlegare la peste) si crutoane. Saptamana asta am mai gatit supa de rosii si dovlecei umpluti cu orez si ciuperci.