Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (49)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carola spune:

despere saltele nu vorbim? din ce umpluturss dunt mai bune? eu am patut din lemn si am si salte dar din cate stiu nu e cine stie ce. as vrea sa o schimb si sa cumpar una cu umplutura de cocos. e buna?

aveti idee de o vopsea nontoxica cu care sa vopsesc patutul? acum este culoarea lemnului dar as vrea sa il vopsesc si sa il pictez.

24+

www.flickr.com/photos/carola456

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

eu sunt din cele care au gasit landoul un "must have".dincolo de faptul ca se poate folosi pe post de patut mobil prin casa eu consider ca,tocmai pentru ca va fi iarna, atunci cand nu e zapada, landoul va oferi cea mai buna protectie de vant/frig comparativ cu scoica care este f expusa, nu are nici margini, nici husa de picioare, etc. atunci cand va veni caldura , prin martie-aprilie, va fi numai bine momentul de trecut la carutul sport (dupa 4 luni), desi cele mai multe landouri au optiunea de a ridica spatarul in 2 trepte a.i. sa mai vada si bebe altceva decat cerul si fata mamei.
landoul se poate monta omologat in masina, cu o centura care-l prinde pe bebe (si care se vinde separat, trebuie intrebat la producator/importator) iar landoul se prinde cu centura masinii. noi asa ne-am plimbat in bucuresti, doar pentru drumurile in afara am folosit scoica. eu scoica am folosit-o putin la inceput, stiu ca nu este recomandat pentru spatele lui bebe la 0 luni sa stea in ea mai mult de o ora...deci mi se parea mult sa-l tin in ea si in masina, si la plimbare-asta nu imi mai amintesc unde am citit-o, o sa caut.
eu personal voi opta pentru landou cand nu e zapada si sling/wrap (sa vad cu care ma descurc mai bine)cand nu se poate iesi cu carutul ca n-avem schiuri la roti ca ooka (beton caurtul, sa-l foloseasca bebe sanatos)
carola salteaua de cocos e f buna, si cea de latex la fel. eu habar n-am ce saltea avem la patut, nu mai retin
Lia felicitari pt lipsa de contractii ce bine ca iti functioneaza tratamentul. eu cand am stat in spital cu T am fost vecina de salon cu o fata (39 ani) careia i se declansasera contractiile in urma unei amniocenteze fiindca dr. uitase sa o anunte sa stea cuminte cateva zile dupa amnio. n-avea nici cerclaj facut si in fiecare noapte se dadea alarma ca naste...o duceau la sala de travaliu si apoi reuseau sa i-l opreasca. a stat asa, cu cutintul deasupra capului saraca, de la 25 de saptamani la 37 cand au decis sa-i faca cezariana fiindca ea avea nenumarate alte probleme de sanatate, cu bila, rinichii, etc. si a nascut un flacau frumos si sanatos. ai incredere in tine ca va fi bine
ramona esti o frumoasa, cu toate kg tale in plus.
piticul meu e iar bonlav...abia ce terminam azi tratamentul de urechi.are febra, cred ca a facut si conjunctivita si a si vomitat de 2 ori in jet, plus dureri de burtica, deci clar vreo enteroviroza
acum s-a culcat singur pe canapea in living (semn ca e ff bonlav), ma duc sa-l pun in dormitor si sa ma culc si eu langa el.
we fain sa aveti

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 25+ cu o margica mititica Luiza
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Ralu multa sanatate puiului mic

mami de Hisham Matei 28 iulie 2007 si17+ cu Yusuf Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_iasi spune:

Bun gasit fetelor,va salut cu drag si ma bucr ca sunteti bine.
Cu rosu in obrajori am revenit sper sa va reamintiti de mine.
Nu am mai intrat din mai multe motive,ba cu netu,ba cu treaba prin curte si prin casa,vizite la socri si asa a trecut aproape o luna de cand nu am mai scris nimic.
Acum ma apuc de citit putin din acest capitol ca sa vad ce subiete sunt.
Va

19+ ,teodor de 2 ani,tati si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Hop si eu dupa somnul de infrumusetare langa Silvia.

Si am recitit ultimele pagini ... am retinut: si eu ca si ralu, landoul il vad ff util. L-am avut la S. si acum o sa fie la fel (aceeasi perioada). Am iesit ff mult cu ea afara, stateam cu orele si bateam satul in lung si-n lat. Da' n-a fost iarna cu zapezi pe-aici. Si mai dormea si in casa in el, as spune ca a fost pe post de basinet ca al irinei. Deci, pana la 6 luni a fost folosit la maxim. Scoica aveam si o foloseam la plimbarile cu masina, da' mai rar ... mai mult am batut eu drumurile per pedes.
Si de la 6 luni carut de stat in fund ... iarasi folosit la greu pana la 2 ani si ...

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 24s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Landoul mi se pare folositor mai ales in locuri cu iarna, la noi ar fi total inutil, uneori avem si 25 de grade in decembrie, minima a fost minus sapte grade.

Dar ca scaun de masina e total contraindicat (cel putin pe aici nu se comercializeaza in sensul asta). Motivul nu tine de felul in care se fixeaza sau nu cu centurile masinii ci de pozitia copilului care trebuie sa stea cu spatele la directia de mers si cu gatul protejat. Ei au cartilajul gatului neformat si cel mai soc poate sa le sectioneze maduva spinarii. Impactul e mult mai mic cand sunt cu spatele la directia de mers si ghemuiti in scaunul de masina, sunt fixati acolo, scaunul e construit in asa fel incat sa absoarba din energia rezultata din impact.

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Diferenta intre rear facing si forward facing e enorma in ceea ce priveste greutatea distribuita pe gatul copilului!

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

miere landoul nu e scaun de masina...e pat de masina la www.inglesina.ro/eshop/product.php?id_product=37" target="_blank"> asa ceva ma refeream. in landou copilul sta "side-facing", perfect la orizontala. nici cu fata, nici cu spatele...iar intre ce e acceptat ca fiind sigur in state/canada vs europa la copii, nu stiu de ce, au mai existat diferente. cum ar fi subiectul premergatorului. nu mai stiu sa zic exact unde(state sau canada) nici nu se comercializeaza. la drum lung (viteze mari) nici T n-a stat in landou, dar pana la mall sau in parc da. in mod sigur scaunul e mai safe, asta nu contest. dar avand in vedere ca pe produs scrie "Landoul auto este omologat pentru grupa 0 (copii intre 0 si 10 kg.), in conformitate cu standardul european 44/03" banuiesc ca nu sunt nici astia chiar dusi sa omologheze ceva daca ar fi total contraindicat...
edit: exista si un filmulet in link,despre cum se monteaza landoul in masina, cred ca e mai explicit.

Mergi la inceput

simo sar-mana de urari. n-am putut sa dorm, fi-miu a tot visat urat, atot miorlait/vorbit prin somn ca de ce nu vreau eu sa-i dau punga cu cerealele preferate, de vreo 4-5 la interval de 10-15 min. uite asa acum eu stau pe net si el doarme ca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

bineinteles ca mai exista, ptr unele dintre noi, si considerentele financiare, si daca mi-as permite sa dau 'j' de milioane pe un carut d-ala smecher 'n' in 1, as face-o, desi si asta ar avea o limita, aceea a snobismului, ptr mine.. asa, fiecare trebuie sa gaseasca varianta cea mai potrivita si ptr bugetul familiei..
ralu, sanatate piciului..

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput