o noua metoda de FURT(salariile presedintelui de a
Raspunsuri - Pagina 3
JuliaSM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A_Iulia Si ce conteaza ca respectivul mai are un job, sau ca e pensionar, sau mai stiu eu ce? In ce lume plata unui serviciu are legatura cu veniturile respectivului? Gasiti mai ieftin, luati mai ieftin. |
Nu are importanta daca persoana respectiva mai are un job sau primeste pensie ori altceva.Nici are legatura plata unui serviciu cu restul veniturilor persoanei in cauza.Problema e la raportul dintre plata ceruta si serviciile oferite,respectiv timpul alocat prestarii acelui serviciu,care nu cere totusi compentente deosebite(pentru competente se poate plati si enorm de mult,insa pe drept).
Cand locuiam in tara,plateam prin facturile de intretinere la bloc pe administratora si pe femeia de serviciu-administratora primea cam 200 lei lunar,pe cand femeia de serviciu vreo 600.Motivul? Administratora era prezenta 4 ore pe saptamana in scara blocului,cand facea incasarile,restul hartiilor le facea pe calculator acasa.In restul timpului,deservea si alte asociatii de locatari,cu aceeasi functie,de unde isi primea remuneratia.
Femeia de serviciu,in schimb,era prezenta mai multe zile,si lucra mai multe ore.Cred ca era pensionara,judecand dupa varsta,presupun ca nu mai avea timp si energie pentru inca un job.
carmaw spune:
citat din mesajul lui Rufus carmaw, de ce nu reclamati la primarie ceea ce voua vi se pare un abuz? Poti trimite, la inceput, un mail, sa cereti precizari, dupa care continuati actiunea. Daca aveti vreun fundament. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
S a trimis o scrisoare recomandata cu aviz de primire la primarie
Se asteapta reactii
capcaunul spune:
citat din mesajul lui carmaw S-a trimis o scrisoare recomandata cu aviz de primire la primarie. |
Iti spun de pe-acuma raspunsul primariei:
Stabilirea salariilor angajatilor si colaboratorilor asociatiei (administrator, contabil, casier, ingrijitor etc) precum si a indemnizatiilor membrilor din conducerea asociatiei (presedinte, vicepresedinte, cenzori etc) este atributul Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari.
Hotaririle acesteia au valoare juridica si pot fi atacate doar in instanta, in termen de 60 de zile de la adoptarea acestora.
carmaw spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Iti spun de pe-acuma raspunsul primariei: Stabilirea salariilor angajatilor si colaboratorilor asociatiei (administrator, contabil, casier, ingrijitor etc) precum si a indemnizatiilor membrilor din conducerea asociatiei (presedinte, vicepresedinte, cenzori etc) este atributul Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari. Hotaririle acesteia au valoare juridica si pot fi atacate doar in instanta, in termen de 60 de zile de la adoptarea acestora. |
De aceste actiuni nu ma ocup eu, nu eu le am inceput dar le sprijin!
Sunt de acord ok trebuiesc salarizati dar 11 mil brut pt presedinte e enorm!Cunosc o doamna care are studii si lucreaza la Academie care are 7 mil net si care conduce aceste actiuni
Oricum aceste situatii sunt in BUC in niste imobile unde eu am apartamente si garsoniera la inchiriat si zau ca nu mi convine sa aud ca locatarii pleaca de la mine pt ca platesc mult la intretinere.
CorinaDani spune:
citat din mesajul lui A_Iulia S-a mai specificat o data ca salariile alea includ si taxele. Dar nu inteleg care e de fapt problema? convocati adunarea, gasiti alti oameni dispusi sa accepte acelelasi activitati fiind platiti mai putin, implicati-va activ,toata lumea din bloc va fi fericita sa plateasca mai putin. E mai simplu sa comentezi ce au facut altii...sau sa ai pretentia sa faca gratis. Nu inteleg cum adica cenzorul sa nu primeasca bani, daca nu vrea sa faca treaba asta voluntar? Il poate obliga cineva sa faca voluntariat? Si ce conteaza ca respectivul mai are un job, sau ca e pensionar, sau mai stiu eu ce? In ce lume plata unui serviciu are legatura cu veniturile respectivului? Gasiti mai ieftin, luati mai ieftin. |
A_Iulia, eu am indeplinit functia de cenzor, timp de un an de zile, in cadrul asociatiei de proprietari a blocului in care locuiesc. Si n-am cerut un banut pentru asta, nu m-am dat cu fundul de pamant ca vai, cata treaba am eu ca cenzor si cum imi sacrific eu cateva ore din viata pentru activitatea asta. Nu. Pur si simplu, in momentul in care in bloc a avut loc o adevarata revolutie, adica am schimbat tot comitetul, presedintele, administratorul, etc., cei care am fost de acord sa preluam diverse activitati am cazut de comun acord ca ne putem descurca si fara sa fim platiti, ca ne vom ajuta unii pe altii, ca nu are rost ca salariile noastre sa faca o gaura si mai mare in buzunarele celor din bloc, multi dintre ei sunt pensionari, cu pensii foarte mici, sau au ramas singuri si abia se descurca de pe o zi pe alta. Deci se poate, daca exista omenie si bun-simt.
cleo78 spune:
in tara, de sarbatori parca, m-am uitat la cheltuielile astea pe toata scara. Aveam trecut:
-administrator, cam 600 roni brut
-femeia de serviciu, cam tot asa.
Nu contabil, nu casier, nu presedinte etc. totul face administratorul de la ora 6-la 8, dar si la 9 l-am vazut la munca. Ba mai mult, citeste apometre, repartitoare, ne mai bate la usa si ne aduce aminte ca nu am platit intretinerea si ca peste cateva zile face foaia pe urmatoarea luna (de obicei nu avem cash si ii promiteam ca pe miine scoatem de pe card)
Si femeia de serviciu lucra si la alt bloc. Si administratorul are job de 8 ore (la stat, ok, dar totusi are inca un job full-time).
A, blocul are 8x 6aprt=48 aprt. Si tot asa, un subsol, o reparatie, administratorul ne-a mai reparat si un robinet in casa, etc
Un calcul sumar: estimez 1200 personal auxiliar/48 aprt. = 25 lei de aprt. Zic ca este rezolabil.