o noua metoda de FURT(salariile presedintelui de a

o noua metoda de FURT(salariile presedintelui de a | Autor: carmaw

Link direct la acest mesaj

Cautati pe listele de intretinere sa vedeti daca voi platiti pt salariul presedintelui de bloc.
Am fost sa platesc azi intretinerea la garsoniera.Ghiciti ce?Era un mare scandal pt ca locatarii platitori au descoperit salariul presedintelui de bloc 11 milioane,casiera 8 milioane,salarii la contabila(normal zic eu)femeie de servici
Revin unde locuiesc si intilnesc doi vecini vociferind in fata listei cu intretinere,binenteles din cauza salariilor cumulate de 26 milioane lunar(presedinte casiera,cenzor,contabila,femeie de servici)
La voi in bloc se plateste presedintele?Sinteti de acord cu situatia?Daca nu ce se poate face?(sesizare la primarie,demascare la televiziuni???)
Ce parere aveti despre situatia asta?Platim lunar fara sa comentam sau ne opunem ?
Cum?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai depinde ce face presedintele vostru de bloc.
Unii au doar o functie onorifica, adica nu fac mai nimic. Altii se implica activ, rezolva problemele acolo unde apar, isi pierd mult timp in folosul blocului. In alte cazuri este administratorul cel ce rezolva, se implica, etc.
De la caz la caz, probabil ca poate varia si suma ce o primesc.

Daca e o problema si vi se pare ca suma nu este justificata, puteti sa-l schimbati, convocati adunarea locatarilor, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Tatal meu a fost presedinte de asociatie de bloc ONORIFIC adica nu a primit nimic dar a ajutat , a rezolvat, a umblat si a rezolvat multe din problemele vecinilor

Nu inteleg aceasta practica(ma refer la salarizare) decit ca pe un mod de as rotunjii veniturile

Sunt multi locatarii care traiesc ca vai de ei de pe azi pe miine si pling cind privesc listele afisate pt plata intretinerii
Ar fi bine daca am fi mai atente la acest aspect caci uneori situatiile sunt dramatice

La voi cum este ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Pai acuma nu te supara, dar tie personal ti-ar conveni sa umbli, alergi, rezolvi chestii pe banii si timpul tau?
Femeia de serviciu desigur ca trebuie sa aiba un salariu, la fel si contabila...

Daca vreti presedinte de asociatie sau administrator "moka", faceti sedinta, gasiti voluntari dispusi sa munceasca pe degeaba, votati pe unul dintre ei...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Convocati adunarea generala, vedeti daca se ofera cineva sa munceasca gratis si daca nu, cautati pe cineva "cu plata". Nici macar femeie de servici nu e obligatoriu sa platiti. Puteti, prin rotatie, sa spalati cu totii scarile. Saptamana asta familia Popescu de la 1, saptamana viitoare familia Georgescu de la 2.
Practic nu cred ca veti gasi pe cineva dispus sa alerge pe la primarii si sa rezolve tot felul de situatii fara sa fie platit de loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

bunicul meu e presedinte si nu primeste nici un salariu, nici un ban.
Un alt prieten e presedinte si la fel, nu primeste salariu.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Cunosc 2 persoane care sunt presedinti de bloc si nu primesc niciun ban din partea locatarilor. Bine, nici nu alearga pe nicaieri pentru nimic.

http://chicboutique2011.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Stabilirea salariilor este o decizie a celor are administreaza iar acestia sunt alesi de voi de proprietari. Bugetul este de asemenea votat de voi si verificat de cenzori. Fiecare proprietar are dreptul la un vot.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

prin 2009, la blocul nostru din Bucuresti,administratora primea 1500 lei + decontul la mobil, presedinta (care nu cred ca facea ceva!) 500 lei, apoi contabil, femeie de servici, cheltuiieli....nenumarate.
salariu e ok sa ia daca este ca un servici,insa rolul presedintelui nu il vad. lunar veneau cheltuieli imense pt reparatii desi peste tot curgea, se prelingea sau cadea ceva...
asta a fost si una din cauzele care m-au determinat sa fug spre o casa pe pamant, unde sa fac ce si cum vreau eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu e nici un furt. Este plata unor servicii.
Depinde de modul de organizare. In mod normal, exista un administrator. El rezolva toate problemele, incaseaza contributiile (intretinerea), semneaza contractele, se ocupa de contabilitate, de partea juridica. Pentru asta primeste o suma de bani. Din cate stiu eu, exista o lege care reglementeaza aceasta meserie.
Orice alta varianta presupune acceptul vostru. Deci, fie acceptati, fie nu. Cu toate implicatiile.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

din cate stiam eu, legea permite ca indeplinirea acestor functii sa poata fi facuta cu sau fara plata unui salariu.

ce mi se pare aiurea aici sunt salariile nesimtit de mari pe care si le-au acordat cei in cauza, cu atat mai mult cu cat stiu destule contabile, casiere si femei de serviciu care "deservesc" mai multe asociatii de locatari/proprietari.

carmaw, incearca sa convingi cati mai multi locatari nemultumiti sa solicite organizarea urgenta a unei sedinte, pana la urma este vorba despre banii vostri, pe care aveti dreptul sa stiti si sa cereti socoteala cum sunt cheltuiti. aprobarea acelor salarii se face cu votul majoritatii locatarilor, poate ei s-au folosit de vreo chichita legala, au convocat 2-3 sedinte succesive unde nu s-au prezentat jumatate+1 din locatari si si-au aprobat salariile intr-o a patra sedinta, cu votul majoritatii celor prezenti in acel moment (legea permite acest lucru, din pacate).

Mergi la inceput