o palma - motiv de divort?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

Citat:
citat din mesajul lui marius

Ce am avut de spus am scris. Suficient de coerent.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Chiar, eu una am inteles perfect ca te-ai jucat putin cu mintile noastre de gaste gupate in card. E OK. Gandeste-te insa ca e posibil sa citeasca aici o femeie care traieste alaturi de un barbat abuziv si care uneori vede cum scandalul se isca fara participarea ei, pe principiul, daca raspunde, de ce raspunzi nenorocito, zbang, iar daca tace, de ce taci, nenorocito, zbang. Acuma, mie mi-e foarte clar ca nu cunosti nimic despre psihologia abuzului, desi e vizibil ca tu te vezi ca un fin psiholog al maselor. No offence, right?
Insa tine minte un lucru. Daca un barbat vrea sa isi bata sotia, va crea contextul potrivit pentru asta. Suficient context cat sa puna toti mitocanii capul linistit pe perna, ca ea a meritat-o cu gura ei mare.

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Inteleg ce spui tu, e Ok - insa este interesant cum dintr-un sistem fiecare isi extrage doar si numai doar partea care ii convine. Fie ca este vorba de barbat sau de femeie, aici discut de ins sau de individ.

Intotdeauna am fost adeptul analizei de sistem chiar si in partea de psihologie dar nu numai. Acea binecunoscuta si universal valabila regula de sistem "cauza/efect" functioneaza implacabil indiferent de dorinta particulara a individului de a separa sau de a diminua sau chiar accentua una din cele doua parti in functie de dorinta de a investi cu "mai mult adevar" partea dorita.

Partea simpatica a subiectului de fata este ca insasi autoarea recunoaste chiar daca [cc]conditionata partial sugestia conform careia efectul are o cauzalitate simpla. Dar in psihologia de grup care este partinica conditiile obiective sunt rapid diminuate se accentueaza pana la paroxism efectul si numai efectul sau orice alt subiect colateral iar cauza si emitentul unui astfel de subiect trebuie anihilat prin mijloace de orice gen indiferent de obiectivitate si care erau de asteptat. Rufus de exemplu face o paralela delicata in ultimul lui raspuns pentru aceasta ultima idee.
Ok .... merci pt raspuns - a fost printre putinele care au continut real. Mai sunt cateva. In rest... mai incape.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Da Rufus, teoretic, o femeie poate ca prin cicaleala sa il faca pe barbat sa o croiasca.
Asa cum si un bebelus urlator poate sa o faca pe mama sa ii arda una peste fund sau sa il scuture.
La fel ca un copil de 3 ani care poate trancani non-stop, stirnind iritare si un raspuns violent.

Nu vreau sa traiesc teoretic, dar vreau sa nu las nici o umbra de indoiala asupra anormalului acestor situatii...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Este o diferenta din start intre un bebelus sau copil si un om care se pretinde adult din toate punctele de vedere prin aceasta intelegandu-se si faptul ca nu suntem singuri pe pamant si cel de langa noi fie el un barbat fie o femeie sunt absolut la fel de indreptatite de a nu fi agresate fie fizic fie mental fie verbal .... samd.
Toate aceste forme de violenta sunt la fel de reprobabile. Toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Despre "experimentul" Marius: poate credeti ca-i normal "sa-l apar" pe Marius, pentru ca sunt barbat. Nu-i asa. Eu, unul, nu vad nimic neobisnuit la ce spune el: teoretic, o femeie poate ca, prin violenta verbala, prin "hemoragie" verbala, prin cicaleala sa-l determine pe barbat s-o croiasca. E normal? Si gur ca nu...dar perfect posibil. Daca vreti sa va traiti viata la nivel teoretic, asta e. Practica spune, insa, altceva si cred ca stim cu totii adevarul.
Marius n-a facut nici un experiment: stia ca innotul impotriva curentului starneste stropi si, desi stia asta, a vrut sa-si spuna parerea. Morala? Intr-o comunitate cu majoritate (zdrobitoare) feminina, e bine sa nu dai de inteles ca o femeie ar putea fi cauza problemelor

Gresit. NU exista motiv pe lumea asta pentru care un barbat sa loveasca o femeie. Exact cum nu exista motiv pentru care un adult sa loveasca un copil.

Indiferent de cine e cauza problemelor, intotdeauna exista si variantele pasnice, pe care insa un abuzator le va ocoli, gasindu-si justificarea abuzului in faptul ca a fost provocat.

Iar folosirea expresiilor "hemoragie verbala", "niagara verbala" spune mai multe despre vorbitor decat o mie de justificari.

Mergi la inceput

Si persoana care agreseaza verbal cum se numeste? Abuzatoare daca este femeie?
La fel de gresita este si situatia in care o persoana fara voia sau dorinta sa este agresata verbal de catre o alta persoana. Nimeni nu ne da dreptul sa agresam o alta persoana de langa noi chiar si verbal. Este absolut la fel - un abuz ramane un abuz.

Expresiile "hemoragie verbala" si "Niagara verbala" au ca si autor -- femeia. Simpatica situatie nu?

Orice problema indiferent de domeniul in care apare s-a rezolvat prin indetificarea cauzei nu a efectului. Aceasta este o regula elementara de solvabilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Nu vreau sa traiesc teoretic, dar vreau sa nu las nici o umbra de indoiala asupra anormalului acestor situatii...

Nu exista nici o urma de indoiala.
Exista doar realitatea.

Am recitit totul si chiar nu am vazut ca cineva sa fi spus ca e normala bataia in cuplu. Dar sa inlaturi aceasta realitate (precum si discutiile care deriva si care pot oferi atat abuzatorilor cat si abuzatilor solutii reale pentru a repara ce se mai poate repara) mi se pare snobism. Ne plac sau nu, faptele astea exista si mi se pare mult mai eficient sa dezvoltam discutia decat sa decretam ca "asa ceva nu poate exista" pentru ca nu-i normal.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:

La fel de gresita este si situatia in care o persoana fara voia sau dorinta sa este agresata verbal de catre o alta persoana.

Presupun ca victima abuzatoarei verbale nu e legata de calorifer, asa ca n-are decat sa riposteze verbal sau sa paraseasca incaperea / abuzatoarea (dupa caz). Diferenta e ca o face de pe picior de egalitate.

Rufus, n-ai inteles nimic. Una e sa accepti ca exista si alta e sa le gasesti justificare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
Despre "experimentul" Marius: poate credeti ca-i normal "sa-l apar" pe Marius, pentru ca sunt barbat. Nu-i asa. Eu, unul, nu vad nimic neobisnuit la ce spune el: teoretic, o femeie poate ca, prin violenta verbala, prin "hemoragie" verbala, prin cicaleala sa-l determine pe barbat s-o croiasca. E normal? Si gur ca nu...dar perfect posibil. Daca vreti sa va traiti viata la nivel teoretic, asta e. Practica spune, insa, altceva si cred ca stim cu totii adevarul.
Marius n-a facut nici un experiment: stia ca innotul impotriva curentului starneste stropi si, desi stia asta, a vrut sa-si spuna parerea. Morala? Intr-o comunitate cu majoritate (zdrobitoare) feminina, e bine sa nu dai de inteles ca o femeie ar putea fi cauza problemelor

Gresit. NU exista motiv pe lumea asta pentru care un barbat sa loveasca o femeie. Exact cum nu exista motiv pentru care un adult sa loveasca un copil.

Indiferent de cine e cauza problemelor, intotdeauna exista si variantele pasnice, pe care insa un abuzator le va ocoli, gasindu-si justificarea abuzului in faptul ca a fost provocat.

Iar folosirea expresiilor "hemoragie verbala", "niagara verbala" spune mai multe despre vorbitor decat o mie de justificari.

Si ce anume iti spun tie despre vorbitor expresiile mentionate?
Hai, da o proba de o noua teorie.
In afara de teorii...poti spune ceva concret?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Superficiala constatare daca un abuz este conditionat doar de ideea de abuz fizic iar modalitatea de evitare redusa la conceptul de a nu fi legat de calorifer. Sunt multe femei abuzate psihic prin umilinta de exemplu si nu sunt abuzate fizic si nici legate de calorifer. Slabuta constatare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:

La fel de gresita este si situatia in care o persoana fara voia sau dorinta sa este agresata verbal de catre o alta persoana.

Presupun ca victima abuzatoarei verbale nu e legata de calorifer, asa ca n-are decat sa riposteze verbal sau sa paraseasca incaperea / abuzatoarea (dupa caz). Diferenta e ca o face de pe picior de egalitate.

Rufus, n-ai inteles nimic. Una e sa accepti ca exista si alta e sa le gasesti justificare.

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

Uneori un singur cuvant poate afecta o persoana mai mult decat o bataie strasnica.

Mergi la inceput