o palma - motiv de divort?
Raspunsuri - Pagina 4
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij E chiar culmea ca barbat sa te plangi ca te-a batut un copil sau o femeie. O femeie te poate abuza emotional, dar fizic, nu. De aia se zice: "lupta-te cu cineva pe masura ta dc. esti barbat, daca lovesti in unul mai slab, esti doar un las si un gunoi". De necombatut. |
Pai vezi.... orice abuz chiar si emotional, psihologic sau de alta natura ramane in esenta un abuz fie ca esti barbat fie ca esti femeie, abuzul nu este ceva ce tine de sex si ca sa iti continui ideea orice femeie care abuzeaza chiar si emotional pe criteriul expus de tine este o lasa sau un gunoi. De necombatut. Si asa cum spuneai poate sa fie o persoana joviala, nu neaparat mare la statura chiar placuta insa mica de tot din toate punctele de vedere (altele). Corect?
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
pisigri spune:
citat din mesajul lui marius Ahhh si iata ca am ajuns unde banuiam ca voi ajunge. Intotdeauna opinia cuiva este in mod iremediabil cea mai adevarata si de necombatut. Fapt verificat si aici. Pe scurt a fost suficient sa exprim o opinie oarecare dar contrara si in mod absolut natural sa apara opiniile justificative sau acuzative contrare. Prima data ma gandeam - sa incerc sa nu incerc - dar m-a ros manuta - Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Offtopic: asta cu "experimentul" e marca Beren?
Ontopic: in momentul in care ii spui unei femei ca a primit o palma pentru ca nu a stiut sa taca si sa isi multumeasca si linisteasca barbatul, nu faci decit sa justifici si scuzi toate cazurile de abuz si violenta domestica. Pe acelasi principiu se da si un pumn, si o mama de bataie, si pe acelasi principiu se caftesc si copiii care nu stiu sa fie cuminti si sa stea in banca lor...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
pisigri spune:
Mda, ma rog, am citit si explicatiile ulterioare...nu mai comentez.
Da, o palma este motiv de divort.
Pentru ca dincolo de palma in sine, care vorba ceea, nu a produs urme fizice, n-a murit nimeni din ea, exista o lipsa de rabdare, o lipsa de respect si un mod de a vedea, judeca si relationa cu persoana de linga tine.
Nu e in nici un fel mai scuzabil daca ea ii azvirle lui cu o tigaie in cap. Este pur si simplu acelasi mod necivilizat de a-ti exprima opiniile si sentimentele. La fel ca juniorul ala de 3 ani care se da cu fundul de pamint, urlind, in plin tantrum.
Un om care are ca argument violenta nu este un om pe care sa il vrei alaturi. E coleric? Sa fie, pe barba lui. Am intins coarda? Este liber sa se ridice si sa iasa pe usa.
A da o palma inseamna a alege un anumit mod de a reactiona, dintr-o mare de alte reactii, mai acceptabile. Vorba ceea, si civilizatia a inceput cind primul om a injurat, in loc sa puna mina pe par (avea cineva o semnatura draguta in sensul asta...). Daca in "micimea" ta, ca om, indiferent de sex, consideri ca palma este un mod acceptabil si scuzabil de a reactiona in fata unui factor stresant...prefer sa traiesc linga ALT om.
Cit despre impactul divortului asupra copiilor.... acum, ca mama, recunosc ca as fi dispusa sa suport aproape orice, daca fiica-mea ar avea o elatie ok cu taica-su. As accepta sa fiu inselata, as accepta sa nu faca nimic in casa...multe! Dar nu as accepta violenta. Este prea traumatizanta pentru toata lumea.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
balanta_tm spune:
B, mi se pare grav faptul ca el considera ca doar te-a atins asa usor si ca inca s-a abtinut sa nu faca mai urat; mie chestia asta mi se pare a fi inceputul violentei fizice in relatia voastra. Iar faptul ca el nu are nici o remuscare, ca nu isi asuma nici o vina, iar nu imi suna bine.
Grav mi se pare si faptul ca ai ajuns sa te rogi de el si de soacra-ta (!!!) sa iti dea copiii, si ca a trebuit sa le mai suporti si jignirile lor. De unde si pana unde se amesteca soacra ta in casnicia voastra si te judeca ea pe tine daca esti o mama si o sotie buna??? Vina nu e doar a soacrei, ci in primul rand a sotului tau care ii permite sa te critice si cu care se aliaza impotriva ta.
In mod normal, un sot trebuie sa isi apere sotia in fata soacrei si a altora.
clarmai, sa intelegem ca si sotului tau "ii mai scapa" cate o palma?
Anca Wish spune:
citat din mesajul lui Basilique El stia ca violenta fizica ar fi lucrul care m-ar face sa ma despart de el. Am avut, in acel moment, impresia clara ca de aia a si facut-o - ca sa ma duc o data pentru totdeauna din viata lui. Daca exista oameni care iti spun astazi ca te iubesc, si e totul mai mult decat minunat, iar a doua zi iti dau o palma, atunci nu mai exista nimic, nici incredere, nici omenie, nici siguranta, nici iubire, nici absolut nimic. Ce inseamna asta? Si mai ales, ce inseamna asta pentru familia noastra? Asta a fost? Gata? Atat? S-a terminat? Nu pot sa cred, nu pot. |
Eu cred ca ti-ai raspuns singura in randurile de mai sus.
Inchide ochii, relaxeaza-te (poti?) si imagineaza-ti ca te-ai intors cu copiii acasa si v-ati impacat.
Poti sa traiesti cu stresul ca fiecare discutie, fiecare decibel in plus poate genera o reactie asemanatoare?
S-a rupt ceva si ca orice lucru rupt, chiar si lipit, tot rupt va ramane.
Multa intelepciune!
blackgirl0 spune:
B, mi se pare mie ca a voastra casnicie nu a mers niciodata bine: acum 7 ani aveai indoieli ca te inseala (pe drept intemeiate, spun eu), de violenta verbala ai parte mai mereu, acum a ajuns si la palma. Maine veti ajunge si la stirile de la ora 5, daca nu pui punct. Acum.
Spune ce "bine" le aduce copiilor o familie in care mama si tata se cearta urat, se ajunge la batai, nu exista incredere, ba se mai invinovatesc si de furt intre soti?
In locul tau as face plangere scrisa, oficiala, inregistrata la politie pt violenta fizica (iti va folosi cand el te va acuza de "instabila psihic" si "mama denaturata" ca se va ajunge si acolo), mi-as angaja cel-mai-cel bataios avocat in divorturi si partaje si as face ce tb sa fac demult: DIVORT! Eu chiar cred ca exista un motiv pt care si prima nevasta a divortat de el. Cere custodia exclusiva a copiilor, el cu program limitat de vizitare (daca Doamne fereste il apuca sa-si bata si copiii???), intocmeste dosar, pregateste martori care sa sustina ce parinte si sot mizerabil a fost. Ia legatura cu fostele lui, cu prietenele tale alaturi de care el a petrecut concedii-vacante, cauta toate femeile carora le-a facut avansuri. Fa-ti un examen psihic si psihologic care sa demonstreze ca esti in "toate mintile", inregistreaza convorbirile cu el si cu rudele lui, caci nu stii ce perle mai scoate.
Va urma un razboi si va castiga cel care are nervii mai tari si rabdare mai multa!
Si in primul rand scoate-l de la inima ta! Spune rudelor tale ce s-a intamplat si ce va urma: sa se fereasca de el, daca ii da prin cap sa-si rapeasca copiii de la tine.
Clarmai, tu vbb serios???? Tu chiar astepti sa vezi daca vei ajunge la spital? Dar daca din greseala sau nu va lovi copilul/ii? Voi chiar sunteti reale?
Lo_li_Ta spune:
Offtopic: Marius, daca la un subiect nu se cearta nimeni, simti tu nevoia sa arunci o pastila "experimentala" ca sa...ce? Tu n-ai expus o idee contrara, ci o mica aberatie primitiva, fie ea si de experiment. Variantele erau fie sa apara niste frustrati care sa te sustina, fie sa te contrezi cu niste femei iritate de o afirmatie din gama "daca te-a violat, l-ai provocat". Ah, si ar mai fi posibilitatea sa alimentezi sentimentul de vina al vreunei femei abuzate care citeste pe diagonala. Deci care-i plusul de cunoastere?
marius spune:
Ce am avut de spus am scris. Suficient de coerent.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
J G spune:
citat din mesajul lui marius Ce am avut de spus am scris. Suficient de coerent. Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Chiar, eu una am inteles perfect ca te-ai jucat putin cu mintile noastre de gaste gupate in card. E OK. Gandeste-te insa ca e posibil sa citeasca aici o femeie care traieste alaturi de un barbat abuziv si care uneori vede cum scandalul se isca fara participarea ei, pe principiul, daca raspunde, de ce raspunzi nenorocito, zbang, iar daca tace, de ce taci, nenorocito, zbang. Acuma, mie mi-e foarte clar ca nu cunosti nimic despre psihologia abuzului, desi e vizibil ca tu te vezi ca un fin psiholog al maselor. No offence, right?
Insa tine minte un lucru. Daca un barbat vrea sa isi bata sotia, va crea contextul potrivit pentru asta. Suficient context cat sa puna toti mitocanii capul linistit pe perna, ca ea a meritat-o cu gura ei mare.
J G spune:
Am insa o mirare sa zic asa. Voi, daca primiti o palma de la cineva, nu reclamati la politie?
Pentru mine o palma este motiv de divort. N-as putea trai si creste copii langa o persoana care isi pierde controlul in asemenea hal. Si spun asta referindu-ma la ambele sexe, pentru ca nu ma face sa zambesc o femeie care agreseaza fizic un barbat. Violenta e dezgustatoare.