femei maritate cu barbati musulmani
Raspunsuri - Pagina 30
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Imi vine sa rid,daca stiam ca de la maritis ajugem la lectii de istorie ...puneam mana pe ea mai strasnic in scoala. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Norocul tau:)) Eu am invatat detaliile relatiilor romano-unguresti inainte sa invat sa scriu. Daca distrugeam ceva in casa vecinilor eram din neamul lui Attila, daca intrebam de ce.. eram cu tendinte rabinice, daca param pe cineva eram o Iuda si daca nu respectam regulile la gradi eram cu tendinte de mahala bucuresteana.
Ce fericire sa poti invata si servi replica adultilor apoi:))!
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AB_AC
Hannen ce spui tu nu-mi zice nimic! dinastia Stauffer ma lasa in ceata rau... In ce tara au domnit? Pare un nume germanic, dar nu cunosc nici o familie princiara. E drept ca erau multe statulete in confederatiile germanice. Din punctul de vedere al Bisericii catolice s-a trecut de la "bellum iustum" adica razboi just in care ne dam la picioare functie de caz si colaboram in rest prin anul 1000-1100 cand Papa a declarat "bellum sacrum" adica razboi sfant. Apoi s-a renuntat la el:)) |
Cred ca hannen se refera la Frederic al II-lea,rege al romanilor in 1212, al germanilor in 1215 , al Ierusalimului in 1229.
Sa nu uitam ca epoca de aur mahomedana a fost sustinuta atat de mahomedani cat si de evrei, la vremea respectiva.
Evreii, cosmopoliti, au adus un aport important prin traducerea scrierilor din greaca in siriana si araba precum si scrieri literare si filozofice din ebraica in araba.
Cred ca a fost cea mai frumoasa perioada dintre evrei si musulmani.
Sigur ca au existat si pagani romani neconvertiti care si-au adus aportul , la acea vreme, in transmiterea stiintei spre Europa.
hannen spune:
AB_AC,Fredrick a fost fiul lui Henry al 6-lea ,in 1196 a fost numit
Rege al Germaniei, Italiei si Burgundiei,Rege al Siciliei.Un alt titlu de dupa casatorie a fost de Rege al Ierusalemului.
De la incoronarea papala in 1220 si pina la moarte a fost numit Rege al Romanilor.
A fost un dusman al papilor,mereu in razboi datorita interesului avid de arte,stiinte,cultura.A vorbi multe limbi printre care araba ,a fost crescut printre musulmani si mereu a refuzat cruciadele la care il forta Biserica Catolica.Nu mai stiu sigur,la a 5-a cruciada a trimis parca trupe sub comanda unui duce de Bavaria iar la a 6-a a "iesit" dar s-a intors doborit de o maladie.
sper ca n-am facut o ciorba.
Lady,m-am tot gindit oare cum se scrie corect "Ierusalimului,sau Ierusalemului,pina la urma am stres i si-am ales e...grea e limba matematica.
Whatever happens don`t let go of my hand!
ladyJ spune:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Frederic_al_II-lea,_%C3%8Emp%C4%83rat_al_Sf%C3%A2ntului_Imperiu_Roman
ladyJ spune:
citat din mesajul lui hannen Lady,m-am tot gindit oare cum se scrie corect "Ierusalimului,sau Ierusalemului,pina la urma am stres i si-am ales e...grea e limba matematica. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
oups, eu nu m-am gandit deloc la asta.
Eram ocupata sa-l identific pe Frederic (sau Frederick)
buflea spune:
citat din mesajul lui hannen Cum ai putea sa-ti fie clar ,sa nu te simti confuza daca niciodata nu ai cautat sa te apropii de divinitate si sa intelegi ce a vrut divinitatea de la noi . |
M-am gandit la asta si cred ca nu m-am apropiat de divinitate atat cat trebuie ca sa cred in ea ,pentru ca "povestea" din spatele ei nu m-a convins ... nu am inteles exact ce v-a convins pe voi, dar imi pare ca la multe din intrebarile pe care eu mi le pun, cei care cred raspund cu "nu stiu, e ceva peste puterea mea de intelegere si nu cercetez, asa a scris Moise ca i-a suflat divinitatea in ureche, asa trebuie sa fie" ... pe mine acest raspuns nu ma satisface atat de tare incat sa imi dedic credinta unei "puteri" despre care nu stiu cum functioneaza, ce planuri are cu mine si de ce are planurile alea cu mine ... sigur, cu toata sinceritatea, nu spun ca e bine ca mine, spun doar ca eu sunt probabil prea cerebrala si concreta in gandire, ca am incredere foarte mare in stiinta, ca un studiu stiintific despre cum functioneaza natura ma convinge mai tare decat povestea auzita acum 2000 de ani de Moise, in somn.
citat din mesajul lui hannen Gresesti si cind afirmi/crezi ca sunt mai multi Dumnezei.Acesta se numeste politeism si din cite stiu si crestinismul si mozaismul si islamul se vor religii monoteiste. Ca in fiecare limba omul I se adreseaza diferit (God,Gott,Dios,Dumnezeu,Allah,Illah,) asta nu este niciun motiv de confuzie.Iar o analiza amanuntita iti va arata ca in ebraica si in araba Elloh,Illah,Allah...este acelasi nume pt. TATAL ceresc.De altfel si crestinii arabi se refera la Dumnezeu numindu-l tot Allah. Aici chiar ca nu exista motiv de confuzie. Despre carti si mesaje diferite!In esenta "mesajul " Lui Dumnezeu este unul si acelasi .Acest mesaj a inceput de la Adam S.A si s-a incheiat la Mohammad S.A.S. A fost unul si acelasi :credeti in MINE,UNICUL .Nu-mi faceti asociati la stapanire caci sunt un Dumnezeu gelos si aspru la pedeapsa. |
Ok ! Multumesc pentru lamurire - asta chiar ma satsiface si imi pare bine ca e asa - in definitiv divinitatea ar trebuie sa fie una singura si sa vegheze asupra noastra, a oamenilor in general si daca tu spui ca e una singura dar ca noi o chemam diferit, face sens.
Acum merg mai departe cu intrebarile - daca divinitatea e unica, de ce are norme diferite de comportament, in functie de zona geografica in care traim ? De ce povestile pe care le-a spus mesagerilor lui in diverse zone ale Pamantului sunt diferite, diametral opuse ? De ce nu ne trateaza pe toti la fel, ca in definitiv toti apartinem aceleasi specii ?
Mai departe - toate scripturile religioase transmit un mesaj al Divinitatii care nu stiu cat e de autentic - un mesaj transmis (verbal, in scris si vechi de 2000 de ani) este deja informatie la a doua mana (cel putin) si are mari sanse sa fie prelucrat de mesager, nu neaparat intentionat ... asta poate fi motivul aparitiei, de-a lungul timpului, a diverselor ramuri religioase - ca s-a mai sculat cate un profet dimineata si a spus ca a auzit si el un "alt" mesaj de la Divinitate si uite asa si-a mai facut o secta.
Eu ca sa imi dedic viata, viata MEA, din secolul 21, pe care de multe ori EU mi-o gestionez greu, eu sunt nemultumita de modul cum se desfasoara - sa-mi dedic existenta si sa traiesc conform unei teorii si unor norme, spuse in somn unei persoane, acum 2000 de ani (sau mai repede daca ma gandesc la vreo secta) - ca sa fac asta eu am nevoie de explicatii, cineva trebuie sa ma convinga ca trebuie sa abandonez unicul lucru pe lumea asta de care sunt responsabila si pe care pot cat de cat sa-l controlez. Eu ma intreb cum pe voi v-a convins "necunoscutul" atat de tare incat va inchinati viata lui ...
Mi-e greu sa traiesc fara sa inteleg de ce traiesc asa, mai ales ca si credinciosii si necredinciosii (pacatosii ?) lumii par ca traiesc la fel de bine, au bucurii similare, au dezamagiri similare, au impliniri si dezamagiri similare - unde sunt pedepsele alea promise de Moise daca nu il ascultam ? Mie imi pare ca insasi Moise, cand a vazut ca nu apar asa punctual in viata de zi cu zi a cotit mesajul si a spus ca ele apar in viata de dupa de moarte, ca de acolo nu s-a intors nimeni ca sa ne spuna cat de adevarat graieste profetul ...
Daca imi raspunzi cu " nu stiu si nu e treaba mea sa aflu planurile lui", m-ai pierdut - pentru ca asta pentru mine este un fel de denial, un fel de resmenare pe care eu nu o pot accepta - sa traiesc cu burka pe mine toata viata desi nu imi place, mi-e cald in ea, pentru ca "nu stiu de ce", sa traiesc cu un om pe care nu-l mai iubesc pentru ca "asa a hotarat Moise care a auzit in somn de la "nu stiu cine" ca daca EU am facut o greseala la tinerete si m-am maritat cu el, EU nu mai am voie sa indrept aceasta greseala ... fii atenta la exemplul asta - sa am cati copiii fecundeaza spermatozoizii ovulele mele pentru ca pe vremea lui Moise nu se inventasera prezervative, nu se stia cum raman femeile gravide si nu stiu de ce Divinitatea care le stie pe toate nu i-a spus lui Moise ca pot sa evit chestia asta.
citat din mesajul lui hannen In timp mesajul initial nu s-a schimbat cu absolut nimic,doar felul in care a fost propavaduit,exemplele,pildele,ingaduintele si restrictiile sau mai retusat asta in functie de capacitatile oamenilor din acele vremuri(cind au fost revelate mesajele) Totul a fost revelat pe masura capacitatii lor de intelegere. De ex Isus S.A a facut minuni!Toate aceste minuni au fost posibile numai datorita LUI,Unicul.La momentul respectiv au avut efectul scontat nu? Ia sa vina acum unul la tine sa iti arate cum invie el un porumbel.Ce ai zice?Te-ar impresiona numarul lui de Abracadabra?Nu,pt ca am evoluat(cica),nu mai gindim ca acum 2000 de ani. |
Asta ma confuzeaza - deci si tu spui ca mesajul initial a mai fost ajustat de oameni, pe masura capacitatii lor de intelegere (chestie cu care sunt total de acord) si a fost adaptat la nivelul si cunostintele lor de la acel moment - si atunci am trei intrebari:
1. Ce te face sa crezi ca Moise in sine nu a ajustat mesajul, in functie de capacitatea lui de intelegere ?
2. Ce te face sa crezi ca a existat un mesaj initial - poate Moise a avut un vis, sau un moment de meditatie si i s-a parut lui ca a auzit mesajul ? De ce e Moise etalonul mesajelor biblice si nu vreun profet din sec 20 - ca au aparut intre timp mai multi care viseaza mesaje.
3. Daca am evoluat si nu mai gandim ca acum 2000 de ani, de ce trebuie sa ne comportam ca acum 2000 de ani - de ce trebuie sa tinem post negru ca a scris Moise acum 2000 de ani asta si nu putem sa tinem post "Weight Watchers" de ex, care e mai sanatos, dezintoxica organismul, balanseaza elemnetele nutritive, nu infometeaza, nu produce un dezechilibru atat de mare ...etc. Pe vremea lui Moise nu existau teorii nutritioniste si scopul postului nu este sa mori de foame, deci in sec 21 poti indeplini mesajul ascuns al postului tinand postul "South Beach".
citat din mesajul lui hannen Vorbesti de VIATA undeva prin mesajul tau.Poate ca aceasta este o tema de gindire de la care sa incepi ,VIATA. Poti tu singura sau cu inca doua ,trei persoane sa zicem sa creezi ceva din nimic? Sa dai viata.(ah,nu vorbesc despre sarcina,nu e valid.Daca ar trebui sa studiem cum se formeaza un embrion probabil ca toti eram repetenti,si ca specie disparuti demult) |
Mu prea inteleg ce vrei sa spui aici - eu am imbratisat explicatia stiintei de spre VIATA si deocamdata ma satisface ... si stii ce m-a convins cel mai tare in explicatia stiintei, faptul ca pot controla aparitia ei. Stiinta mi-a aratat ca daca NU vreau sa DAU VIATA, pot face asta - deci nu e nici o putere divina care ma incarca cu o asemenea responsabilitate si imi convine asta ... Religia pe de alta parte, adica nu divinitatea, ci mesagerii ei umani, au inceput sa ma faca vinovata ca imi controlez viata, ca daca eu fac asta, nu o mai pot ei face cu tot felul de mesaje interpretate dintr-o scriere de acum 2000 de ani sau auzite in somn ...
citat din mesajul lui hannen Dupa ce te-ai gindit la aceasta tema poti sa treci la urmatoarea,SCOPUL pt. care ni s-a dat VIATA.Cu ce scop ne-a creat?Ca sa facem umbra pamantului degeaba?Sa ne taiem si sa ne ciopartim unii pe altii?Sa ne umilim ,sa ne injosim ,sa ne razboim ca chiorii?Sau sa "prosperam" ,sa ducem o viata indestulata in fata noilor televizoare 3D,a pc-urilor,a ultimelor modele de masini trasnet? Nu ca nu are sens?Nu ca ai impresia ca Dumnezeu a avut un SCOP cind a decis sa creeze omul? |
Nu cred ca exista nici un scop pentru care traim, am aparut si traim pentru ca asta este evolutia biologica a tuturor speciilor ... si DA, de ce nu, traim ca sa ne simtim bine, sa iubim pe cine vrem si de cate ori vrem, sa dam viata de cate ori vrem, sa ne uitam la TV, sa ne jucam jocuri video, sa ranim in jur, sa uram sa dispretuim, sa ne razboim ...traim si actionam conform bagajul nativ pe care cu care ne nastem, bagaj pe care nu-l controleaza nimeni ... suntem si bun si rai si ni se intampla si lucruri bune si rele indiferent daca urmam norme de acum 2000 de ani sau nu.
citat din mesajul lui hannen Si pt. restul care iti vor aduce o stare de discomfort o sa ajungi la intelepciunea ca sunt niste "chestii" pe care oricit am dori sa le intelegem,nu vom reusi niciodata!Nu avem aceasta capacitate! |
Eh ! Vezi - aici vine dupa mine legatura slaba a conexiunii cu divinitatea - ce nu intelegem, unde nu avem raspunsuri logice, spunem ca cica nu avem capacitatea de a intelege ...de a intelege ce ? Un mesaj de acum 2000 de ani, scris in termenii si conditiile exsitentiale de acum 2000 de ani, auzit de cineva in somn, pe care nu avem capacitatea de a-l autentifica dar trebuie sa-l urmam cu ochii inchisi ?
AB_AC spune:
Aha... mea culpa .. nici nu m-am gandit la Frederic al II-lea ... dupa mine era Hohenstaufen si nu Staufer Upss:))
Da asa e ultimul care a avut o relatie buna cu musulmanii, in special sarazinii. Dar era deja in conflict cu pozitia catolica oficiala si implicit cu Papa, s-a incoronat singur in Ierusalim... Intre religii razboiul sfant incepuse deja!
msl1 spune:
Buflea, imi place tot ce ai scris! Gindesc la fel! (oare pt ca am/vem studii economice/conta sintem mai "cerebrale"?)Hi 5.
Subiectul a deviat extrem de mult, deja se vorbeste de cite-n luna si-n stele numai despre femeia maritata cu musulman nu....de ce nu deschideti un subiect separat de dezbatere pt ultimele pagini?
buflea spune:
Pentru mine insasi faptul ca aveti pareri diferite despre "credinta" este o dovada ca credinta este un concept inventat de oameni.
Daca divinitatea este unica si ne gestioneaza pe toti atunci nu ar fi lasat atatea dubii si interpretari in ceea ce o priveste ...
Serios acum, daca toti am fi lamuriti de existenta ei, de puterea ei - de ce de-a lungul timpului a creeat atata conflict in ceea ce o priveste - ca daca ne convingea de acum 2000 de ani, nu cred ca mai misca unul in front (nici macar eu ), nu mai indraznea nimeni sa inteleaga altceva din mesajul divin sau mai rau, sa inteleaga diverse mesaje divine in lungu timpului ...si toata aceasta istorie era mai simpla, oamenii nu se mai razboiau in numele religiei si voi nu va mai certati pe forum etaland care mai de care cunostinte adanci de istorie religioasa creata de oameni, fara legatura cu divinitatea ...
Eu cred ca ar trebui ca mesajul biblic sa fie rescris (in toate religiile ) si ce nu este inca explicat in zilele noastre sa i se atribuie divinitatii - de ex de ce unele celule perfect functionale ale corpului uman se transforma in celule canceroase fara nici un fel de stimul extern - nu se stie inca, este peste puterea noastra de intelegere, deci poate fi o decizie divina - pana si eu, confuza cum sunt, spun "da-mi Doamne sanatate" ... pana peste niste ani cand sper ca stiinta sa rezolve acest dubiu si atunci il scoatem de pe lista divina.