femei maritate cu barbati musulmani

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Michelle, eu credeam ca biblia e scrisa se apostoli, nicidecum de Dumnezeu si ca doar cele 10 porunci sunt de la Dumnezeu 'personal'.
Ca sa nu mai spun ca in Bible inclusiv e o poveste in care o forma de incest e acceptabila. Povestea lui Rachel. Tocmai pentru ca Biblia a fost scrisa acum multi ani, cand era acceptabil ca un barbat sa fie casatorit cu 2 surori!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui escu
Numai ca, intre timp, lupta pentru putere are access la mijloace sofisticate de manipulare a maselor. Divide si stapaneste este deviza. Asa ca, se fac eforturi maxime sa ne tina divizati.

Mda ... high 5 ... cam asa cred si eu. Suna foarte conspirativ, dar mi-e teama ca asta este adevarul ... nu spun ca biserica nu a avut partile ei bune - istoric vorbind, biserica in sine a contribuit la progres - pare insa ca insasi profetii nu au estimat bine potentialul uman de dezvoltare (economica, sociala, culturala) si cand au vazut ca lucrurile ies din control au inceput sa se intoarca la vechile scrieri ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea -
dar mereu m-am intrebat de ce scriptele religioase (Coranul, Biblia... etc) lasa loc de interpretari abuzive ?

interpretarile abuzive le dau oamenii. cum de altfel oamenii pot interpreta abuziv, sau ma rog dupa bunul plac, ceea ce este scris in oricare alta carte.
vreau sa spun ca nu Biblia, Coranul, Talmudul sau alta carte sunt "vinovate"
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Desiree cu tot respectul pentru tine vreau sa fac o precizare NT a fost scrisa de apostoli, VT a fost scris de profeti, regi etc...

Biblia a fost scrisa de oameni dar insuflata de Duhul Sfint . Nu au scris de la ei, au scris ce a vrut DD sa scrie.

Povestea lui Rachel si Leah e mult mai complexa...nu te lasa dusa de prejudecati.
Daca Jacob si-a luat 2 neveste surori si aceasta poveste este in Biblie nu scrie ca DD a fost de acord cu decizia lui.

In Geneza Cuvintul Lui DD spune un barbat si 1 femeie nu 2,3... Omul e cel care adauga la Cuvintul Lui.

Trebuie sa citesti toata Biblia ca sa intelegi caracterul Lui si ce e acceptabil pt El sau nu.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui escu
Numai ca, intre timp, lupta pentru putere are access la mijloace sofisticate de manipulare a maselor. Divide si stapaneste este deviza. Asa ca, se fac eforturi maxime sa ne tina divizati.

Mda ... high 5 ... cam asa cred si eu. Suna foarte conspirativ, dar mi-e teama ca asta este adevarul ... nu spun ca biserica nu a avut partile ei bune - istoric vorbind, biserica in sine a contribuit la progres - pare insa ca insasi profetii nu au estimat bine potentialul uman de dezvoltare (economica, sociala, culturala) si cand au vazut ca lucrurile ies din control au inceput sa se intoarca la vechile scrieri ...

Buflea , de care profeti vorbesti???

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Desiree cu tot respectul pentru tine vreau sa fac o precizare NT a fost scrisa de apostoli, VT a fost scris de profeti, regi etc...

Biblia a fost scrisa de oameni dar insuflata de Duhul Sfint . Nu au scris de la ei, au scris ce a vrut DD sa scrie.

michelle

Hmmm, probabil ca e nevoie de mai multa credinta decat am eu ca sa crezi asa ceva. Multumesc de raspuns.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Aham ... deci ati venit dupa mine "pe oua" si sper ca stiti ca riscam sa iasa omleta () - dar totusi discutia e interesanta si atragatoare. Eu incerc sa o continui, prudent si fara sa jignesc pe nimeni, aducand si cerand argumente ...

Citat:

Eu de ex nu stiu exact daca Biblia a fost scrisa de Dumnezeu - nu s-a dovedit / demonstrat nicaieri ca a existat o persoana care a pus mana pe creion si a spus - astea sunt parerile si regulile dupa care voi oamenii trebuie sa va duceti viata ... in schimb exista sute de mesageri a lui Dumnezeu care spun ei ca s-au intalnit si l-au ascultat si ulterior ne-au transmis noua mesajele lui. Nu contest ca acest lucru s-ar fi intamplat, dar acum deja este telefonul fara fir - unde sunt mai multi care pare ca au auzit ceva si au scris mai departe ce au auzit, deja e loc de interpretare ...stii doar ca aceeasi idee spusa la 3 persoane diferite, poate avea interpretari perfect valabile si diferite ...

Apoi, daca Biblia a fost scrisa de Dumnezeu, cum ramane cu faptul ca in zone diferite ale Pamantului sunt "Dumnezei" diferiti ? Cum ramane ca trebuie sa ne comportam diferit in functie de zona geografica in care ne-am nascut - discutia de fata e cea mai concludenta - in Orientul Mijlociu cica e pacat sa manaci carne de porc, sa iti arati fata strainilor si e foarte OK sa-ti imparti sotul cu alte neveste. Asa a spus "Dumnezeul" lor, de secole traiesc dupa regulile astea si vad ca viata merge inainte ... in zona noastra nu e pasare mai buna ca porcul iar adulterul este un pacat infiorataor, o sa ajungem in iad si o sa ne fiarba oasele acolo ... sper din suflet ca asa cum "raiul" e pe zone geografice, sa fie si iadul, ca poate avem o sansa sa emigram intr-un iad mai permisiv si fim mai putin pedepsiti.

Astea sunt judecati care pentru mine nu au sens - dupa mine, religia este o norma sociala scrisa si inventata de oameni, care are ca scop sa impuna reguli de convietuire ... a aparut din necesitatea de a pune o ordine in comunitatile sociale, ordine, fara de care orice fiinta pe lumea asta nu poate trai ...si animalele au "ordinea" lor, religiile lor daca vreti ... mergand pe rationamentul asta mai departe, aceste norme au aparut in mod primitiv si pana la un moment dat s-au dezvoltat odata cu comunitatea din experienta de a trai ...Pana la un moment dat cand a aparut satisfactia puterii - atunci cred ca au inceput sa apara "mai multi Dumnezei" - divizarea asta in numele divinitatii cred ca a fost un proces natural si instinctiv, bazat strict pe supravietuire - dorinta de putere si satisfactia ei cred ca reprezinta la toate speciile vii, un impuls natural. Regulile si istoria sunt facute de cei puternici si nicidecum de cei corecti.

De ex una din explicatiile pentru care in Orientul Mijlociu nu se mananca porc pare a fi clima foarte calda - carnea de porc este o carne "grea" care se digera greu si da discomfort - instinctiv oamenii au inceput sa o evite pana cand au ajuns la concluzia ca nu e bine sa o mai manance ... si cei care tocmai scriau normele la momentul respectiv au ales o poveste cum ca nu stiu ce se intampla daca pui gura pe carne de porc.

In general cei religiosi, cand nu au raspunsuri la intrebari logice, prefera sa spuna "nu inteleg dar nu e treaba mea sa aflu" - eh ! eu am o problema cu asta, imi suna ca un refuz de a cunoaste mai mult, o resemnare fara sens - asa a spus cineva (?) acum 1000 de ani, ca eu trebuie sa imi impart omul pe care-l iubesc cu inca 2 neveste si prin urmare asa e bine ... nu imi place dar asa e bine (?).

Daca cineva a hotarat normele in care eu trebuie sa traiesc, atunci vreau sa inteleg de ce a hotarat asa pentru mine si pana unde depinde de mine sa-mi guvernez viata ... poate intre timp lumea s-a mai schimbat, am analizat mai mult sufletul uman, dorintele native, s-au inventat notiuni noi ...traim altfel - desi poate e timpul ca aceste norme sa se actualizeze.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld
interpretarile abuzive le dau oamenii. cum de altfel oamenii pot interpreta abuziv, sau ma rog dupa bunul plac, ceea ce este scris in oricare alta carte.
vreau sa spun ca nu Biblia, Coranul, Talmudul sau alta carte sunt "vinovate"

Hmmm .. ba sunt vinovate - pentru ca lasa loc de interpretari. Mintea umana e foarte complexa, interpretarile alea sunt in mod egal adevarate, ca de aia avem opinii diferite pe baza aceluiasi document, ca sa nu mai vorbesc ca avem documente diferite care regularizeaza acelasi comportament ... cine a scris acel document nu cred ca cunostea la momentul respectiv complexitatea mintii si a comportamentului uman - scriptele astea religioase emit niste idei foarte simpliste - sa respecti omul de langa tine - pai femeia musulmana il respecta traind toata viata acoeprita de o husa si ascunzandu-si iubirea de lumea exterioara, femeia moderna il respecta fiind sexi, frumoasa, fardata si afisandu-si fericirea si multumirea de a iubi.
Omenirea a ajuns la maturitatea de a constata ca ambele forme de respect sunt la fel de bune - se pare ca nici unii nici altii nu primesc pedepse divine de la Divinitatea adversa ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:

michelle

Cine-i DD (Nu e tot DS?)si cine-s "ei" ?

De fiecare data cind citesc cite un subiect care atinge religia aflu ca de fapt ALTCINEVA e al' de-a scris, facut si dres viata pe pamint.

To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Eu...nu sunt o persoana religiosa.
Pt mine Biblia a fost scrisa de mana omului si interpretata tot de el asa cum i-a convenit la un moment dat...
nu tin post...nu merg la biserica...
dar ...in sufletul meu uneori ma rog. asta e toata religia mea.

Citat:
Aproape ca mi-e teama sa emit ipoteza ca e vorba de putere, mai corect de mentinerea ei ...

Pt mine religia este un instrument de manipulare a maselor. Asa cum manipularea maselor este o materie de studiu in timpul facultatii...
De ce oare guvernul Romaniei a ales sa platesca 200 mil euro bisericii pt construirea Catedralei Neamului (sau cum se cheama)
in timp ce a taiat pensiile si a micsorat salariile....
e o intrebare retorica...

Am intervenit in acest subiect nu din motive religioase ci doar pt ca ma revolta ipocrizia in general...

La fel cum ma revolta faptul ca un copil de sex feminin nu va fi niciodata botezat inaintea unuia de sex masculin. Nu va avea niciodata dreptul de a intra in altar asa cum o fac baietii. Iar la nunta cineva iti aduce aminte ca trebuie sa fi supusa barbatului cu care te casatoresti ..."pana ce moartea ne va desparti" sau ceva de genul asta...

Asta nu inseamna ca seara, cand imi culc copilul, nu ii spun rugaciunea si nu ma rog pt el

Mergi la inceput