femei maritate cu barbati musulmani
Raspunsuri - Pagina 14
AB_AC spune:
O jumatate de fustita pe tine comparat cu cabluri eventual si greutati ca sa revii incet la suprafata..; ca sa zic asa..; totul tine dorinta.
Frumusetea e in ochii celui care priveste spunea un occidental de al nostru. Si lipsa frumusetii la fel ... hai sa nu nu punem prejudecatile noastre cu alura de "public safety". Asta nu inseamna ca nu exista cod de imbracat si la firma si la piscina. La unele nu la toate. Si daca e trebuie respectat sau evitat locul.
salcia spune:
Eu am vazut aceste femei la plaja cu costumul complet, inclusiv voal pe cap/ochi, si asa intrau in apa. Pe strada era altceva, dar in contextul asta nu mi s-a parut ca le era comod, nu are legatura cu frumusetea, si nici cu "public safety", ci cu "personal safety". In acelasi timp, sotul era in short de baie. Mie una nu mi s-a parut tocmai in regula, dar, asa cum am spus, si eu am bias-ul meu, de femeie occidentala feminista :). Oricum, cand in tara respectiva femeile nu au avut pana de curand dreptul sa aiba acte de identitate, ce sa mai discutam subtilitati...
Pe de alta parte, stiu foarte bine ca si in societatea occidentala sunt foarte multe abuzuri, iar in Romania nici nu mai vorbim, e suficient sa te uiti la stirile de la ora 5 sau cateodata doar sa iesi pe strada. Sau sa vezi aici, pe forum, discutii lansate de femei care isi pun tot felul de intrebari, daca e ok asa, daca e normal asa...
ela_04 spune:
Nu, Salcia, nici femeile nu fac o pasiune din asta dar spre deosebire de barbati noi avem un instinct matern care ne face sa-l schimbam pe bb si sa raspundem nevoilor sale aproape instinctual.
Cat despre vase...hmmm cred ca tine tot de cultura si de traditie...
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui salcia Desiree, inteleg acum ce vrei tu sa spui, e o discriminare pozitiva acolo, din cauza de political correctness, cred. Nu vor sa fie acuzati ca au ceva cu musulmanii, si atunci le ofera niste "privilegii". Cat despre "e alegerea fiecarei femei", sunt de acord cu tine, dar am o banuiala ca nu in toate cazurile e vorba de o alegere personala asumata, cel putin in cazurile astea extreme, ca sa le zic asa (adica scaldat in burka si altele de acest gen). Nu pot sa cred ca daca ar avea de ales tot asta ar alege (sau poate eu cu mintea mea de om nascut, crescut si educat in civilizatia occidentala, si feminist pe deasupra, nu pot intelege ca pentru ele e confortabila burka la plaja). In fine, nu vreau sa ma cramponez de discutia asta. |
Salcia, exact, nu indrazneste nimeni sa le ceara costume de baie... hmmm "corespunzatoare" (asa cum intelegem NOI, ne-musulmanii 'costum de baie corespunzator') si nu isi permite nimeni sa nu-i lase in piscina publica, (desi, nu-s publice, in sensul de 'de stat', ci sunt detinute de companii) pentru ca urgent ar sari toti de fund in sus urland discriminare religioasa. (O spun cu tot respectul, pentru ca chiar nu am absolut nimic impotriva nimanui). Eu am lucrat pentru un cuplu musulman. Din Bosnia. Acum, iertata fie-mi ignoranta, dar ei au alta religie diferita de musulmanii din Irak, de ex. sau Arabia Saudita? Ca nu erau imbracati in burka, nici unul dintre ei (nu doar patronii restaurantului unde am lucrat, ci nici unul dintre clienti). Deci, exista mai multe 'categorii' de religii musulmane?
La 'alegerea fiecarei femei', poate ca ar fi mai indicat sa raspunda fetele de aici care sunt adeptele religiei musulmane, nascute sau convertite.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
AB_AC spune:
Personal safety? Ce fain... de asta o zice barbatul meu ca imbracata in costum de scafandru auton ii par vulnerabila....
M-am gandit eu ca-mi risc viata, dar nu din motive de echipament:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:EL54p.jpg
Ce caraghiosi devenim cand incercam sa-i punem pe ceilalti in discutie... asa impartial.
So what daca-si risca viata? Cata vreme nu te obliga pe tine ... apai live and let live! Lasa safety-ul lor in grija asigurarilor:))!
Regulile sunt pentru serviciu, scoala, spitale, chestii in care depindem unii de altii si trebuie sa creeem o societate bazata pe principii comune. Sunt contra valului in scoala, lipsa la sport pe motiv de "modestie religioasa" sau cerutul de medici ginecologi de un sex...., dar sa-ti dai cu parerea pentru ce crede si cum se destinde fiecare e chiar culmea.
Din postura mea de ne-bikini, ne-islamic, dau explicatii mai putine pentru val, decat pentru topless la plaja.
Trebuie ca ei sa fie ok si comozi cu asta. Noi am fost invers. Eu n-am fost veci in bikini au tanga au nu-s ce dar sotul era cu ceea se numeste in State "olympic suit" si nu in "budigai americanesti" pe plaja cand toti barbatii americani erau cu budigai. Daca asa era el comod:)) Se mai uitau lung unii si-l banuiau de homosexual cand era singur, dar ne amuzam si gata.
AB_AC spune:
Orice religie are oameni religiosi, moderati si necredinciosi. Eu sunt feminista si sunt pentru drepturile femeilor. In toate tarile in care religia nu-i separata de stat sufera femeile si sufera rau.
Religia defineste ce-i bine si corect in mod foarte strict si te obliga la fel de strict sa le respecti. Societatile democratice au un numar de reguli mai mici si pedepsesc abaterile in mod progresiv.
Dar feminismul nu inseamna inlocuiesc obligativitatea burkalei cu cea a bikinilor.
Desiree eu nu stiu cum ii la tine. La mine la piscina sunt reguli clare. Fiica-mea vrea sa inoate cu costum cu fustita si n-are voie. Ok? Cauta si da banul acolo unde-ti convine. Daca managementul s-a hotarat sa faca bani si cu musulmancele religioase apai e dreptul lui.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui AB_AC M-am tot abtinut sa nu intervin, dar zau... astea-s problemele voastre? Da mey exista costume religioase zise modeste de baie:)) Nu trebuie sa vii imbracata cu haine de strada. https://splas004.secure.omnis.com/store/index.php?act=viewCat&catId=4 un google cu modest full covered bathing suit Mi se pare normal ca la piscina sa vii in costum de baie de piscina. Adica nici bikini, nici islamic. Exista swimming suit, nu? Pe plaja pot sa vina cum vor. Cat despre faptul ca nu-i safe. Eu cand plonjez cu masca si oxigen sunt imbracata full. Asta e inotat serios, nu? Sincer eu nu reusesc sa ma impiedic de costumele religioase. Copiii mei la plaja au un costum pe ei. E foarte popular in US sa iei copiilor UV protective swimwear. Sunt mai imbracati si protejati fara sa-i dai din cap pana-n picioare cu o crema nu neaparat indicata copiiilor. |
Da, nu zice nimeni sa nu se acopere, dar cand le vezi intrand de afara direct in piscina, cand ne-mususlmanii trebuie sa-si spele copiii cu sapun, sa nu intre murdari in piscina si ei intra cu hainele de pe strada pe ei... e corect??? Chiar nu te-ar deranja?
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02" target="_blank">Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui AB_AC Desiree eu nu stiu cum ii la tine. La mine la piscina sunt reguli clare. Fiica-mea vrea sa inoate cu costum cu fustita si n-are voie. Ok? Cauta si da banul acolo unde-ti convine. Daca managementul s-a hotarat sa faca bani si cu musulmancele religioase apai e dreptul lui. |
Din pacate, aici nu ai sa gasesti vreo piscina care sa le interzica sa intre imbracati... cica e discriminare!
_
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Adela99 spune:
mie imi vine greu sa cred ca intra cu hainele de afara direct in piscina. si ce fac pe urma, asteapta sa li se usuce hainele inainte de a pleca?
Adela99 spune:
aaa, si mai voiam sa spun ceva, cunosc musulmani si 'ntamplarea face ca in familiile respective, barbatii sa faca mai totu', de la gatit, spalat vase, spalat, dus-adus copiii de la scoala, purtati pe la diverse activitati si nu-s niste papa-lapte.