Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(34)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns heidy spune:

Bravo Iuliei, Elfica ca papa bucatele si musca direct din fruct. E f bine si ce nevoie ar avea de lingurita daca se descurca asa de bine cu bucatelele?
Ma gandeam, daca e asa dornica sa reuseasca sa se hraneasca singura, ai putea sa ii pui apa in ceva gen canita mic cu buza subtire sau sticluta.. eu am un fel de capacel gradat - seamana cu un urocultor da nu e. Ai putea sa incerci chiar iaurt cu putine fructe si sa ii dai sa bea.
Tudor bea apa din sticla (tb sa ii tin eu sticla) daca uit acasa canita lui. Mai da pe el, mai nu, dar bea... Poate si Iulia ta va vrea si in felul asta ii poti da si chestiile mai lichide, care nu poti sa le transformi cumva in bucatele :D.

Adipapazi, deci esti super woman.. pe mine ma loveste asa o lene cateodata... adica mai mereu... Am citit si eu, carti politiste (deh, asta ma captiva la moment) si acum trebuie sa citesc pt o certificare dar asta nu ma captiveaza deloc.
Ah, si eu mi-am propus sa il pun pe Tudor mai tarziu pe oala. Am citit ca abia in jurul varstei de 2 ani incep sa aiba ei controlul sfincterului si sa constientizeze ce se intampla... si in plus..nu am oala.

In sfarsit se apropie si la noi momentele plecarii, saptamana aceasta plecam la Budapesta pentru 3 nopti si 3 zile :), apoi weekendul urmator mergem la bunica la tara, celalalt vrem sa mergem la mare.. un weekend pauza si apoi o saptamana in Antalya .. Peste tot cu bebe, dar cand n-ai, n-ai (cu cine, incredere etc) , aia e. AH!!!! Abia astept!!!

M-am apucat de dieta ca nu se mai putea, domnul Monti "ma ajuta". Pana acum am dat putin jos 3kg in 3 saptamani, dar tinand cont ca alaptez e ok ca nu vreau sa sa duca "mizerii" in lapticul pt Tudor.
SI culmea e ca mananc mereu legal si merge asa greu.. nu inteleg de ce, dar asta e, bine ca e cu minus si nu cu plus ca dadeam si mai rau in depresie.

Va doresc un weekend placut.

Fericita mamica de Tudor Andrei POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Neatza de la un cappucino fierbinte! sunt happy ca i-au iesit si incisivii laterali de sus (amandoi, in aceeasi zi) si nu mai plange noaptea. E parfum...se trezeste de 3-4 ori, suge si dormim amandoi.
La Londra a fost de vis...a fost asa cuminte, a stat in carucior si m-a lasat sa ma bucur si eu de concediu. nu mi-a venit sa cred, pt ca plecasem ferm convinsa ca va fi un cosmar, ca voi fi super obosita. Dar el a dormit f bine intre mami si tati, era chiar comic ca se intindea spre sot sa suga si eu il trageam la mine in protestele lui
Mai stam la mare pana pe 19, cd vin niste prieteni aici si noi ne ducem la ei ma Sinaia. Vreau sa stam 2 saptamani la munte si gata vara. M-am cam saturat vesnic cu bagajele la usa. Pt mine e simplu, ca am destule haine la mere, nu ma car cu bagaje multe, dar pt copii e greu.
Cam liniste pe aici...

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Bravegirl: Bine ai revenit si felicitari pentru frumoasa vacanta si pentru Patrick cel cuminte si dintos :) Acum are 4 sus si 2 jos?

Heidy: Vacanta placuta si bebe Tudor cuminte! Fii increzatoare, ai vazut ca la Bravegirl s-a putut! Si Iulia mea a fost asa cuminte la mare si acum, in week-end, la munte. Si legat de sfatul tau: apa ii dau dintr-o canita de la Nuk de la 6 luni, adica de cand am inceput sa ii dau apa, ca nu a baut altfel. E cu cioc de silicon si curge doar cand strange ea. Nu am incercat niciodata sa ii dau sa bea altfel, dar ar fi o idee sa incerc! :) Si legat de baut mi-am amintit de o faza de la mare pe care nu v-am povestit-o inca. Eram la masa, iar langa masa noastra o familie cu 3 copii, care o sorbeau din ochi pe Iulia. Mama lor, ca sa ii bucure, mi-a cerut voie sa o ia pe Iulia la masa lor si cum nu sunt disperata sa nu puna lumea mana pe ea, i-am permis. Dupa putin timp zice: "vrea cutitul sa se joace, i-l dau?". Mama i-a facut semn ca nu..., abtinandu-ne sa comentam altceva. Dupa un minut, cred. "Ii e pofta de suc, ii dau?" Sucul fiind un Cappy . Eu vorbeam la telefon cu sotul, asa ca ii raspunde tot mama ca sa nu ii dea, ca e mica si nu stie sa bea. La care femeia ce face? Ia un servetel, i-l pune Iuliei sub barbie si se pregateste sa ii dea cu paharul!!! Nici nu stiu cum am avut atata stapanire de sine sa nu o iau fortat pe Iulia sau sa o reped... I-am spus doar ca o rog sa nu ii dea, ca nu ii dau decat lapte! Apoi Iulia a inceput sa planga si am luat-o de la ei, minunandu-ma ca a crescut 3 copii! Am mai citit undeva ca "recordul" il detine o mamica mandra ca i-a dat copilului de 3 sau 4 luni cartofi prajiti si a mancat!!! Lipsa de informare e mare, din pacate, eu cu cine mai vorbesc, oameni cu capul pe umeri cu o cultura, cu pretentii, se mira ca mai alaptez si ma intreaba pana cand vreau sa o fac, de parca as chinui copilul, nu i-as face un bine! In fine... ei sa fie sanatosi si noi de asemenea...

Si ceva despre noi pe ziua de azi: am avut in program lasatul din picioare in fund. Eu citeam in pat si o tot vedeam pe Iulia cazand, ea care era innebunita sa stea in picioare la marginea patului, dand ture de pat. La inceput mi-am spus ca o fi obosita de atata stat in picioare si mi-am propus sa o iau la nani, ca altfel nu se potoleste. Am ridicat ochii din carte si am studiat-o: ea exersa "coborarea", ca ridicatul nu mai prezinta probleme, rasucitul de pe o parte pe alta nu, ii iese si cu burta si cu spatele la marginea patului, pasii ii ies, dar cu lasatul jos nu prea era deprinsa. Si cum face? Isi departeaza picioarele, incat fundul sa fie cat mai jos, sa nu cada de sus de tot, ia mana cu care se tine si se da pe spate. Si asta facea intr-una, sus pe margine, departat picioarele, dat drumul in fund si de la capat . Dupa ce a vazut ca ii iese, s-a potolit. Am incercat sa o invat sa indoaie genunchii, dar nu vrea, tine picioarele tari....

Si o intrebare: cum spalatii copiii energici si care se ridica in picioare? Eu pana acum am spalat intotdeauna copila cu sotul. Dar saptamana asta de joi pana miercuri saptamana viitoare voi fi singura. Iar Iulia nu mai sta jos, ci se trage de marginea cazii, vrea numai in picioare. Mi-e frica sa o spal, ca mi-e ca aluneca si cade si am in fata ochilor numai "scenarii" horror Ce ma fac eu, cum sa o spal, ca nu pot doar sa o sterg atatea zile? Si nici mama nu ma poate ajuta, ca si ei pleaca in vacanta tocmai in aceasta perioada... Of, dati-mi idei, ca stiu ca multe din voi va spalati copiii singurele.

Noapte buna!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

Mergi la inceput

Elfica, eu il spal in cada mare, intrun astfel de scaunei: http://www.okbaby.it/index.php?option=com_content&view=article&id=74%3Aflipper-evolution&catid=16%3Abagnetto&Itemid=87&phpMyAdmin=1f21f7dcf6a3b61996b8b434708d4531&lang=en
nu are cum sa se ridice din el.
Si pe mine ma uimesc unii oameni care se mira ca Patrick nu a mancat ducliuri/mancare de adulti pana acum. (desi cartofi prajiti a 'mancat' am prins-o pe A. cum ii indesa in gura. El rupea cu dintii si il molfaia. Sa vedeti ce greu a fost sa-l fac sa deschida gura sa ii scot bucatica).
Avem 4 dinti sus si 2 jos. Se vad si incisivii laterali inferiori, dar inca n-au spart.

==========
Corina

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Buna dragelor si pofta mare ca e ora pranzului.

Noi am venit duminica din concediu;10 zile la tara si restul prin Ploiesti si Brasov.Vic a avut paret si de 8 zile la Mangalia dar Claudia a ramas cu noi si am mers la munte.
Nu am reusit sa recuperez din urma dar promit ca voi citi.
Sper ca sunteti bine,sanatosi si in evolutie favorabila toti si toate.

Ursuleata mea are din 17 iulie un incisiv central stanga iesit pe tacute si din 4 august pe vecinul lui iesit cu maraieli si chitaieli plus kk moale,fara febra dar cu fitzee..
Merge in 4 labe inapoi fff mult dar inainte a facut doar 2-3 pasi,se aseaza din 4 labe in sezut si ieri a marcat primul kk la olita.
Eu sunt pentru olita timpuriu (acum ca acu 4 ani eram tareee "citita" si hotarata sa nu "stresez"copilul).La Vic am citit articole peste articole si nu l-am pus pana la 1 an si apoi a fost foarte greu sa-l invat,pana la 2 ani si 4 luni nu am scapat de pampers iar la kk mai facea uneori pe el si mai tarziu pentru ca nu voia sa stea pe oala.AM urmat exemplul surorilor mele si am pus fata pe oala de la 8 luni si sigur vom avea succes mai mare decat cu Vic.

Ce sa va mai zic...mananca bine legume cu carne/pastrav/ficat cam 200g.Nu ii place galbenusul in legume ci doar in spanac (si mai am doar 3 pungute in gongelator ).Mananca fructe simple sau cu biscuite.Adora iaurtul Milli cu probiotice pe care il mananca fie gol fie cu 1 cupa de cereale Bio de la Milupa (din cele fara lapte-7 cereale).Cat am fost in deplasare a fost stresata de mutarea in diverse case si a mai bagat cate un supt fie la 12 noapte fie la 3 dimineata.Ma chiaunise dar imi revin eu...cand o vad cum rade si se joaca cu frasu o iert desi m-a slabit cu 2 kg si am ajuns aproape la greutatea din 2009 (si nu-mi doream ca eram cam uscata si la chip si la trup si aratam mai batrana ).Sper sa raman la greutatea asta ca "ma prinde" si lumea zice ca arat de 33-34 ani si imi creste pipota in mine cand aud .
Acum doarme matza si eu ma duc sa-i incalzesc ciorbitza de vacuta sa fiu gata cand da cu goarna.

Va pup si va doresc zile linistite.
Nu prea mai pot sa intru din motive de Victor in vacanta dar voi citi si ma bag la comentat acolo unde am ce zice si imi e permis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Cucul buna!

Elfica merci de sfat. Au cateun soricel care nu face nimica, deci nu prezinta interes. Duar zace acolo.
Mama ce oameni, auzi tu sa vrea sa ii dea suc din paharu lor! bine ca ai fost pe faza..

Asa face si Ilinca cu lasatu jos din picere-se cracana mult si se lasa usor. E din ce in ce mai rapida. Of ce repede creeeesc. Unde sunt puii nostri care aveau capucinu cat pumnu?!
Linca tot in picere vrea si la baie, asa ca o las la baie in picioare si o frec repede repede si apoi o scot.

Adi cum dai pastravu? fasiute pe langa legume sau il piureifici si pe el? F bine ca papa atatea fructe!

heidy felicitari pt cele trei kile, e foarte bine! hai ca merge!

Bravegirl bine ai revenit! Cred ca te-ai intalnit la mare la Coral Beach acolo cu o colega de parcuiala de a mea-era cu fetita ei Irina de 10luni.

Apropo de bagat pe gat la bb. Eram la tzara la o cineva in vizita, aveau baiatul de 3 ani. Au servit gogosi pt uamenii umani. Fetele erau in carut maraiau sa doarma in curticica cam la 5m de noi. Baiatu intreaba: papa gogosi? sa le dau? Io repede nu, ca ele nu mananca (nu am zis ca nu au voie). Se duce asta repede cu ditai goguasa doldora de zahar pudra si ii indeasa Ilincutei in gura. Aia normal ca a apucat repede cu mainile si a inceput sa molfaie (era dulce daah). Vine la mine mega victorios: "Ba mananca uite, uitee!"

Vaai am crezut ca mor. va dati seama..

martutza fata sorei tale la cati ani a scapat de pampers dc a pus-o de la 8luni? si eu stiu un baietel cam la un an si 8 luni si au scapat; tot asa punandu-l cam de la 7-8lunite cate putin zilnic.

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput

Sugubina, nu stiu care e Coral Beach. Arianna se joaca nu f multi copii asa ca e posibil sa nu-mi mai aduc aminte dupa nume.
Legat de olita...Pana la A. ma uitam cam urat cd vedeam copii de peste 2 ani cu pampers. Dar cd am citit depre ce e vorba, eu am ales sa astept sa fie ea pregatita. Nu regret si nu-mi pasa ca se uita lumea la noi ca e ditamai fetita si are pampers. Chestia asta cu laudatul ca vai copilul meu face la olita de la 1 an pe mine ma lasa rece. Mai importanta e pt mine stabilitatea emotionala a copilului meu decat rautatile celor din jur. Multi copii care au fost pusi devreme la olita, fac pe ei mai tarziu.

==========
Corina

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

Si eu sunt pentru scosul pampersului mai tarziu. Eu i l-am scos Iuliei la 2 ani si jumate in luna mai cand a venit caldura. Fata e destul de mare, costientizeaza ce face si nu i-au trebuit decat 10 zile. De atunci face numai la olita, iar daca suntem plecati de acasa cere sa faca. Parerea mea e ca un copil trebuie urmarit si cand e pregatit sa renunte la pampers, fiecare are ritmul lui de dezvoltare. In fine, fiecare mama face ce vrea. Eu am preferat sa vad ca rationeaza lucrurile si nu-mi pare rau deloc caci nu am chinuit copilul luni intregi de zile.

Mergi la inceput

Buna! Raportez fetita care si-a revenit cu mancarea, cred ca de la dinti a fost, ca dupa ce incisivii superiori si-au aratat capul, a incetat si greva ei, incet, incet, iar azi m-a umplut de bucurie. M-am obisnuit sa ii dau alimentele cat mai separat, sa vad ce ii place si ce nu. I-am dat galbenus de ou simplu si l-a plescait cu mare drag. Apoi i-am dat branza de vaci cu caisa din plin, sa nu fie prea inecacioasa, si vad ca merge treaba bine (branza am pasat-o eu, nu am blenduit-o). Si la caisa am prins un truc, de merge tare repede. Nu stiu cum procedati voi, dar eu pana acum ii taiam coaja si apoi dadeam la razatoarea de sticla fructul. Azi am zis sa incerc sa nu mai tai coaja, ci sa tin de ea si sa rad fructul direct. Adica rup caisa pe din doua, scot samburele si eu tin de coaja si rad fructul. Merge super repede, iar atele fructului raman legate de coaja, in timp ce pana acum ramaneau in fructul ras si le mai rupeam eu cu mana cand i le dadeam, daca mi se pareau prea mari. Sa vedem cum merg legumele, dar e clar ca i-a trecut spaima de mancare. Si cu vitamina B s-a invatat, nu mai fuge de gust, asa ca e de bine.

Si parca vad si un incisiv lateral jos, trebuie sa ma uit mai cu atentie, dar asa pare.

Mergi la inceput

Merci, Bravegirl, pentru varianta de scaunel de baie. E super, dar parca nu imi vine sa o comand acum, ca nu vine pana pleaca sotul (maine pleaca si revine saptamana viitoare, miercuri. Iar apoi ma ajuta el, e ca un ritual care reuneste toata familia :) Mi-e frica sa o spal cum zice Sugubina, cu ea stand in picioare, ca nu stiu cum se misca, aluneca, se loveste, iar eu nu voi sti cum sa o si tin, sa o si frec, iar maini n-am decat doua :( etc. Eh, ma voi descurca eu cumva. Joi seara vine mama la mine, asa ca de vineri incolo trebuie sa ma descurc singura.

Fetelor, nu uitati de votul pentru Robert. Cele care plecati, lasati parola si userul la o alta ursoaica, ca se poate vota astfel.

Mergi la inceput