Ce face un designer de interioare

Ce face un designer de interioare | Autor: lidsta

Link direct la acest mesaj

M-am hotarat: imi amenajez casa cu un designer de interioare. M-am hotarat de una singura, adica mai trebuie ca si sotul sa fie de acord, mai trebuie sa trag utilitatile la casa si mai trebuie sa gasesc si bani.

Presupunand ca toate cele de mai sus le rezolv ar cam fi cazul sa caut un designer (am vreo 2 numere de telefon, din care unul de la un user desprecopii pentru care ii multumesc) si sa incep discutiile.

Nu prea stiu la ce anume sa ma astept dar stiu ce as vrea:
- dau un buget
- discutam ce am vrea
- cadem de acord asupra unei amenajari
- primesc un proiect de amenajare plus un deviz estimativ separat amenajari manopera, separat amenajari materiale, separat mobilier + decoratiuni; Mobilierul si decoratiunile identificate in prealabil deoarece nu vreau sa am surpriza ca ceea ce este in proiect sa fie prea scump sau sa nu se gaseasca pe piata
- angajez o echipa de muncitori carora le pun de brate proiectul de amenajare
- cumparaturile pentru amenajari gen zugraveli cad in sarcina echipei de muncitori mai putin tapet, culori, corpuri iluminat si alte cele care vor fi mai intai identificate de designer si cumparate de noi IMPREUNA cu designerul
- amenajarile vor fi verificate de designer (care actioneaza ca un fel de diriginte de santier, caci nu vreau sa ma trezesc cu cine stie ce lipituri la tapet sau culori puse anapoda ... )
- cumparaturile pentru mobila vor fi mai intai identificate de designer si cumparate de noi IMPREUNA cu designerul in bugetul agreat initial.
- mis-en-place-ul mobilei va fi verificat de designer caci din nou nu vreau sa am surpriza ca nu imi incape dulapul X sau nu se poate agata de perete ca rigipsul nu tine si trebuie spart pentru consolidare (rigipsul)

Cam atat imi vine in minte acum.

Vi se pare fezabil, pot gasi asa ceva pe piata in conditiile de mai sus? Mentionez ca am suprafata utila de 201 mp din care de amenajat cca 160 mp (maximum, ca 1-2 camere as putea sa le scot din discutie daca se dovedeste prea sump) si sunt la faza ca plachez cu rigips tavanele si peretii interiori partea spre exteriorul casei.

O fi scump, aveti idee de o plaja de preturi?

Si daca va intrebati de ce as da banii pe un designer raspunsul e ca nu ma pricep: stiu ce imi place cand ma uit la o revista dar cand vine vorba de ditamai casa parca nu mi-as bate joc de cati bani am bagat in ea si sa fac un kitch. Fara ajutor o fac fie foarte simpla si la bunul simt fie fac o varza daca indraznesc sa pun o pata de culoare pe undeva.

Deci ma ajuta cineva cu sfaturi, idei?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Lista ta e buna. Atat de buna, incat as zice ca vei gasi greu un designer pe care sa-l agreezi. E drept, nu am multa experienta, dar din ceea ce stiu oamenii astia se impart intre mai multe proiecte, deci nu-l vei avea la dispozitie permanent.
Angajarea unui designer este o idee excelenta, pentru care eu te felicit. Ar fi bine, insa, sa te decizi sa-l contactezi inainte de a lucra instalatiile. Chiar daca se va adapta le ce gaseste pe teren, poate va avea ceva de propus vis a vis de trasee ( pentru ca inteleg ca nu ai definitivat partea asta).
Si ar mai fi ceva: daca ai timp, spune-ne si noua cum merg treburile cu designer.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu tocmai ce sunt pe final cu amenajarile, la fel ca si tine am avut un arhitect (designer), care a acoperit cam tot ce ai spus tu mai sus;

mai mult, a recomandat firma de constructii, electricienii, cea de mobila, a venit cu mostre de parchet/culori pereti/etc. si am ales impreuna; eu m-am deplasa ca sa cumparam doar corpurile de iluminat si cam atat; chiar si cu materialele de perdele a venit cu mostrele si nu a necesitat deplasarea mea;

totusi nu a facut de la bun inceput estimarea cheltuielilor - in sensul ca mobilierul cat sa fie, parchetul, gresia, peretii - dar e drept ca nici eu nu le-am cerut de la inceput si am agreat asupra lor pe parcurs;

Costul e pe metru patrat, probabil cu cat ai mai multi, cu atat e mai ieftin. Eu sunt foarte multumita de modul cum a iesit, recunosc ca nu ar fi iesit la fel daca as fi facut singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxi2003 spune:

Buna ,

daca te intereseaza cunosc si eu un designer - spune-mi daca vrei nr de telefon

O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

A_Iulia, cat a cerut designerul pe mp? Partea lui desigur.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Liviana, iti raspund pe PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Rufus, traseele sunt deja gata, sper sa se plieze pe ele sau modificarile sa fie minime.
Va tin la curent, ideea e ca acum am venit din concediu si plec din nou deci o sa ma ocup incepand cu septembrie.

A_Iulia, poti sa imi dai un PM cu datele de contact ale designerului tau, inclusiv cat a fost partea lui?

Roxi2003, imi dai un PM cu mai multe detalii si numarul de telefon?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentin.r spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Buna. Imi poti da si mie contactul designerului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

pot sa primesc si eu pe PM datele respective (contact designeri si preturi)?

multumesc frumos

p.s. la noi ideaa a fost a sotului

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valentin.r

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Buna. Imi poti da si mie contactul designerului?

Pai nu stiu cum as putea sa-ti trimit, nu ai activata mesageria (care oricum se poate activa abia dupa 10 mesaje pe forum)

Ruxandra, ti-am trimis PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Pentru Constanta,imi ofer si eu serviciile. Cine are nevoie de designer de interior sa imi dea mesaj pe privat. Multumesc!

Mergi la inceput