Sezatoarea canadiana (214)
Raspunsuri - Pagina 9
delphin spune:
Roxana crede-ma ca eu as veni. Daca nu te duci la film intre timp, putem sa-l vedem intr-o seara impreuna, saptamana viitoare.
Oh...nu mi-am facut bagajele inca...as pleca cu tot dulapul ca sa stiu ca am tot ce-mi trebuie...iar ca sa aleg incaltarile...as pleca cu vreo 5 perechi, dar zau ca nu e rezonabil...dar nu pot pleca cu 3...vedeti voi ce probleme am eu acum. Roxana, cum taci tu cand pleci? te intreb pe tine ca tu pleci asa mai des!
pitilache spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin Roxana crede-ma ca eu as veni. Daca nu te duci la film intre timp, putem sa-l vedem intr-o seara impreuna, saptamana viitoare. Oh...nu mi-am facut bagajele inca...as pleca cu tot dulapul ca sa stiu ca am tot ce-mi trebuie...iar ca sa aleg incaltarile...as pleca cu vreo 5 perechi, dar zau ca nu e rezonabil...dar nu pot pleca cu 3...vedeti voi ce probleme am eu acum. Roxana, cum taci tu cand pleci? te intreb pe tine ca tu pleci asa mai des! |
Adriana esti tare draguta!! Cu bagajele, nu-s buna de dat sfaturi ca mereu iau prea multe cu mine iar unele nici nu apuc sa le port si mereu imi zic sa nu mai car atatea dar e greu!!! Asa ca... ia cat mai putine, o sa mai cumperi si de pe aici cu siguranta mai ales ca sunt reduceri mai peste tot!!! Spor la treaba!!
mikiion spune:
Banuiesc ca nu s-a mai mers la restaurant. Noi iar nu dormim de doua nopti... Infectie urinara( stat 4 ore pe la cozi ca sa avem antibioticul). Sper sa nu ne mai faca vreo surpriza Marc sa nu ratam si intalnirea de duminica viitoare....
Delphin, sfatul meu ia-ti adidasii cei mai comozi, sandale sport si atat. Lumea se formalizeaza asa de putin pe aici , asa ca nu merita mai mult.
Si pantaloni scurti vreo 3 perechi .... ca va fi cald. Oricum soldurile sunt pe sfarsite ..... Nu iti fa speranta ca o sa iti iei prea multe haine pe aici, eventual tinuta sport gen explorator in jungla sau Polul Nord , ca au niste magazine super in Canada.
Drum bun si zbor linistit.
Mihaela
cristip71 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anda Panda DILEMA: fi-miu implineste 6 ani in august 30, iar in sept 1 incepe cls 1. profa de kindergarten mi-a sugerat ca daca as putea, sa il las sa repete kidergarten pt ca nu se poate concentra inca, nefiind suficient de matur. in repetate rinduri ii reaminteste sa stea in banca lui, ceea ce face, insa in urmatoarea secunda uita. ta-su traduce asta ca fiind puturos si dezinteresat, care nu neg...dar nici dreptate 100% nu are. in kindergarten studia 3 ore, pe cind cls 1 va studia 6 ore pe zi, ceea ce cred ca l-ar darima fizic si psihic. daca el nu se poate concentra 3 ore pe zi in kinderg. banuiesc ca nicicum nu poa sa stea locului 6 ore. ta-su sustine ca sc de aici e mai usoara, eu sustin ca indiferent cit e de usoara sau grea, el tot tb sa se concentreze 6 ore pe zi, sa fie atent la tabla, sa stea locului, sa scrie sau sa faca ce i se cere. eu sustin ca micutu sa inceapa totusi cls 1 insa sa fie luat la 3 cind termina scoala, adus acasa pus in pat sa doarma o ora (si asta e problema, e ffff obosit, desi la 8:30 seara e in pat) dupa care trezit si facut o jum ora lectii o data la doua zile. nimic nou, doar repetat ce face la scoala. Daca face cineva acasa cu el in mod constant, isi consolideaza cunostintele mai bine si ii e mai usor sa se concentreze la scoala in timpul zilei. ta-su zice ca toti ceilalti copii se concentreaza ok, si ca si el o sa se descurce, eu sustin ca "micutul" are nevoie de ajutor cel putin un an-doi. e studios de fel, stie toate literele/cifrele/aduna si scade aproape fara probleme. a inceput sa citeasca. mai greu, dar e in directia buna pt ca e interesat sa exerseze. i-am cumparat o carte cu exercitii pt vacanta, care are de toate, e cel mai fericit. fiind nascut la sf lui august, il face sa fie cel mai mic din clasa tot timpul, deci o sa tb sa munceasca mai mult deci ceilalti ca sa prinda din urma. sotul sustine ca nu e suficient de obosit, cu exemplul ca daca il scoate cu bicicleta dupa scoala nu zice nu pe motiv ca e obosit, deci e ok. eu il iau de la gradi in mom de fata unde le-a scos somnul de dupa amiaza si le-a bagat excursii aproape in fiecare zi, unde merg pe jos de le vine rau fapt pt care pina sa ies din parcare cu el adoarme in masina. l-am gasit in casa adormind cu capul pe masa in timp ce colora, l-am gasit dormind pe jos in hol pe carpeta in timp ce se juca cu o masinuta. imi fac griji pe motiv ca daca e obosit asa de tare, oboseala se acumuleaza si se va rasfringe catre "nu mai vreau sa ma duc la scoala". sa repete kinderg - fost si asta o discutie - am renuntat. nu stiu cit de bine ii face lui sa isi vada colegii in cls 1 pe cind el tot in K. o sa ii cada moralu'. as fi vrut sa ii schimb scoala, si sa repete kinderg la o alta scoala, ca sa nu isi vada noii prieteni si sa invete ceva nou (scoala fiind de spaniola) insa e cu waiting list.... asa ca am renuntat. si acum intrebarea: imi fac eu prea multe griji? sa il las in cls 1 unde va sta acolo de la 7 dimi pina la 5:30 seara (before/after school e in cadrul scolii). mersi in avans celor care au putut sa citeasca atit |
Buna Anda,
Baietelul meu e nascut pe 28 August, iar acum e intra in clasa a 5 a.
Mie imi pare foarte rau ca nu l-am amanat un an. Academic e OK, dar in clasa 1 si a 2-a am avut o gramada de probleme cu el. Nu putea sa stea locului deloc. Poate ca are el mai multa energie, dar eu zic ca nu sunt destul de maturi sa inceapa scoala asa devreme(mai ales baietii). Daca stiam ca pot sa-l aman il amanam.
Fii-mea e nascuta pe 1 Septembrie si ar trebui sa mearga la scoala la anul, chiar inainte de a face 5 ani. Dar cred, de fapt sunt aproape convinsa ca o sa o aman 1 an.
Si sa fiu sincera eu ma uit ca anul asta pe care l-as amana la inca un an de joaca fara griji atat pentru copil cat si pentru mine. Asta e un an lipsi de griji care nu mai vine niciodata!!!!
Anyway, asta e parerea mea. Succes si sper sa iei decizia cea mai
buna.
Cristina
Simonna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cristip71
Buna Anda, Baietelul meu e nascut pe 28 August, iar acum e intra in clasa a 5 a. Mie imi pare foarte rau ca nu l-am amanat un an. Academic e OK, dar in clasa 1 si a 2-a am avut o gramada de probleme cu el. Nu putea sa stea locului deloc. Poate ca are el mai multa energie, dar eu zic ca nu sunt destul de maturi sa inceapa scoala asa devreme(mai ales baietii). Daca stiam ca pot sa-l aman il amanam. Fii-mea e nascuta pe 1 Septembrie si ar trebui sa mearga la scoala la anul, chiar inainte de a face 5 ani. Dar cred, de fapt sunt aproape convinsa ca o sa o aman 1 an. Si sa fiu sincera eu ma uit ca anul asta pe care l-as amana la inca un an de joaca fara griji atat pentru copil cat si pentru mine. Asta e un an lipsi de griji care nu mai vine niciodata!!!! Anyway, asta e parerea mea. Succes si sper sa iei decizia cea mai buna. Cristina Cristina - mama lui Alexander si Kaitlyn |
Daca reusesti sa o amini te rog sa imi spui si mie, zau ca da, eu vreau foarte mult sa amin inceputul scolii pt. Addison. Pe principiul anului lipsit de griji, cum zici si tu, si ca sa fiu sigura ca e destul de matura. Ai auzit cumva ca nu se subventioneaza gradinita in anul in care ar fi tb. sa mearga la maternelle?
Pup.
S.
mikiion spune:
UIte Simmona scrie in articol:
http://www.cyberpresse.ca/vivre/200809/08/01-665423-la-maternelle-a-6-ans.php
mikiion spune:
Si : ENFANTS DE 5 ANS - CENTRES DE LA PETITE ENFANCE
Les parents qui n'inscrivent pas leur enfant à la maternelle 5 ans peuvent leur réserver une place dans un centre de la petite enfance, selon les places disponibles. Ils ne peuvent toutefois pas bénéficier de la contribution parentale de 7 $ par jour par enfant et seul le crédit d'impôt remboursable leur sera accessible.
De aici:http://www.formulaire.gouv.qc.ca/cgi/affiche_doc.cgi?dossier=4840&table=0
Anda Panda spune:
simi - cred ca maternelle e kindergarten, iar inainte de asta aici e preschool. eu ma gindesc daca sa il las la cls1 pe robert, unde dispar jucariile si jocurile.
luminita, banuiesc ca peste tot exista posibilitatea de a repeta un an. el spune ca e pregatit, au fost in vizita la cls1 si mi-a sporovait toata ziua despre ce a vazut acolo. el a primit ok de la profa lui din kindergarten, in report card spune ca e ok.
pitilache, mersi de raspuns. daca vrei, ti-l trimit citeva zile :-)))
dolores, asa e. el e obosit fizic, iar intelectual e imatur, nu din cauza oboselii, ci din cauza ca e distrat. chiar si cu mine e asa, ii repet acelasi lucru de mai multe ori si ma scoate din sarite. i-am spus intr-o zi, cind ma enervase la culme ca il trimit in suturi nu stiu unde. si el nemaiauzind asta niciodata a incercat sa isi imagineze cum ar fi; dupa care m-a intrebat "seriously?". m-a bufnit risul, insa mi-am dat seama ca este exclus ca profa lui sa ii explice lui de 100 de ori acelasi lucru, ea neputind sa aiba rabdarea care o am eu cu el. citeodata ma gindesc daca nu cumva ii fac rau ca il cocolosesc. habar nu am....
diana, in cazul fetitei tale, pt ca e nascuta pe 15 sept cred ca ea va incepe un an mai tirziu, deci va fi ok. vezi cum se calculeaza la voi. acum citeva zile am aflat de la o educatoare de gradinita, ca daca il dau la cls1 si vad ca nu face fata si/sau nu sint multumita, pot hotari ca el sa repete cls1, in ideea ca mai bine repeta ceva mai "greu".
cristi, exact asta e robert. nu sta locului, se preocupa de altii, etc.... Am inteles ca fetel sint mai mature decit baietii insa nu cred. eu am inceput cls1 la 6 ani jumate, sor-mea a fost aminata un an, cu mine s-a chinuit maica-mea ca si acum isi mai aduce aminte. nu aveam rabdare sa stau atit pe scaun locului, mincam aiurea in timpul orei si ma strimbam la copii. cam asta e si robert. acu' na, ce sa ii cer ? :-))))) ... .... pina la urma facui si facultate... ajunsei in canada....:-))) cel putin pe fi-miu l-am scutit de o chestie, el E deja in canada, tb doar sa rezolve treaba cu facultatea.
ca sa repete Kindergarten ar tb sa ii gasesc alta gradi pt ca cea la care este accepta copii pina la 6 ani doar. alte gradi pt virsta lui nu au full time care, ci before/after school pt ca aici nu se pune problema sa amini K, canadienii nu prea vad asa problema. de aia ma gindesc citeodata ca eu sint aia care se pune aiurea de-a curmezisu' fara rost.
zilele astea am fost cu ochii pe el mai des si parca dintre oboseala fizica si ameteala caracteristica, mai repede as spune ca e ametit decit obosit. l-am tinut acasa citeva zile, am petrecut timp impreuna , a dormit la prinz si dimineata cit a vrut, si totusi, i-am spus de 5 ori in 5 min sa isi inchida usa de la el din camera ca e geamul deschis ca se face curent. de 5 ori s-a trintit usa. pina si el s-a enervat...pe el :-))))
Diana2007 spune:
AndaPanda, eu cunosc adulti (nu neaparat barbati) carora la 30 de ani le spui de 5 ori un lucru inainte sa il faca, asa ca nu cred ca inca un an in plus il va ajuta pe baietelul tau, daca e felul lui mai visator, trebuie pana la urma ca invatatoarea sa gaseasca un numitor comun cu el.
Eu intrasem sa va dau link-ul cu mobila cu patul pe perete. Cele de pe site nu au si birou, dar eu le-am vazut cu totul.
http://liquidaxion.com/en/produits/bed/murphy/page9-1.html
Pe curand,
Diana
Diana2007 spune:
Mikiion, infectie urinara ??? Si cum ti-ai dat seama ? Eu tot timpul am avut frica de asta, cum iti dai seama, il ustura cand face pipi ?
Si eu credeam ca e o problema specifica fetelor ...
Multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut nici unul bolnav de cand am venit in Ro, si umbla numai cu picioarele goale pe gresie si pe afara, stau pe jos tot pe gresie ... nu e timpul trecut insa.
Sanatate !