Sezatoarea canadiana (214)
Raspunsuri - Pagina 12
delphin spune:
Roxana, asa la cald...de azi a inceput sa-mi placa mai mult, cred ca am recuperat din oboseala si incepem sa profitam de imprejurimi. Am profitat azi de Parc Mont-Royal, de Parc Lafontaine si de Rockland.
Urmeaza sa incepem sa facem pe turistii.
oanagabriela spune:
delphin, bine ai venit pe banchiza canadiana . Din ce am vazut la prognoza, vremea va fii frumoasa si calda in continuare. Vacanta placuta si asteptam impresii de calatorie
cge spune:
Oana, multumesc de info.
O sa cautam otet din asta. Voi de unde il luati de obicei ?
Marca o stiu, noi folosim pasta de rosii de la ei.
Delphin, bine ati venit!!
Cate veverite ati vazut ?
Roxana, nu stiu cum e cu derogarile de varsta ptr scoala.
Multumesc ptr articol.
Ana, eu tot de Letendre ti-as recomanda ptr Tudor. Vezi ca aici se tine cont si de ordinea inscrierii.
O zi buna,
columbiana spune:
Oana, lui Tudor nu-i merge deloc homeschool, si eu nu-s legata de o biserica/un grup unde sa-i creez mediu cu copii sa aiba socializare, din pacate; in plus nu-s capabila sa renunt la job, sa stau acasa;
Cristina, l-am inscris pe Tudor la Letendre in timp util, secretara ne-a spus ca inca nu sunt atitea inscrieri cite locuri disponibile (Simonna ); din pacate nu prea gasesc o scoala mica, privata dar nu in topul clasamentului, unde siguranta copiilor sa conteze cel putin la fel ca performantele pedagogice; iar la scolile speciale clasele sunt de nivel ca legatul sireturilor la papuci e o performanta pentru copii...daca ajunge singura alternativa e clar ca il tin acasa;
e...cu durere de cap situtatia, eu nu am nevoie de la ei in plus decit sa mi-l protejeze de bullies.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
oanagabriela spune:
Cristina, otetul cu pricina il gasesti citeodata la Maxi si mereu la Mayrand (magazinul italienilor din estul Montreal-ului (adresa o gasesti aici: http://mayrand.ca)
Ana, poate ca, in loc ca unul din parinti sa stea acasa, poti sa intri in legatura cu alti parinti in situatii similare (de home schooling) si sa incercati sa impartiti din activitati. Sint sigura ca sint destui si in Quebec. Iar ca socializare, copilul poate fii inscris la diverse activitati la un centru de cartier, etc. Poti intra in legatura si cu absolventi de programe speciale in educatie, eventual sa iei pe cineva ca "meditator" pe perioadele cind voi sinteti ocupati.
Stiu ca nu este simplu, dar cred ca este o varianta care merita explorata.
Iti doresc din toata inima ca integrarea la scoala pe care ai gasit-o sa se faca cit mai usor.
lorelaim spune:
Servus fetelor dragi
Delphin - vacanta placuta pe pamant canadian!
Ana - bafta lui Tudor la noua scoala
Miki - multa sanatate lui Marc - am citit ca o cura de pepene rosu face bine in asemenea situatii.
Ica - imi pare bine sa te "revad" la Sezatoare Ce mai face "soricelul"?
Oana - multzam fain de e-mail - promit sa raspun ASAP (stiu - sunt groaznica - de cand a intrat prunca in vacanta - adio e-mail-uri, adio "informare politica", de-abia prind si eu un moment la calcu cand prunca isi vizioneaza cate un DVD )
Exclusive - bine ai revenit - daca ai timp - spune-mi te rog frumos tu ce parere ai despre LED Light Therapy (pt o fatza frumoasa si sanatoasa )
Dana (Podeanu) - multa sanatate iti doresc!
Iselin - te inteleg cu cititul - a mea citeste si la masa (ca se "plicti" in timp ce mananca!) si la toaleta (noroc ca re grija de carti - chiar daca le care peste tot!)
In legatura cu "home schooling" - eu am cochetat cu aceasta idee... si apoi am renuntat. In primul rand aici e EXTREM de dificil sa primesti aprobarea pt asa ceva (iar daca o faci fara aprobare serviciile sociale iau urgent copilul in custodie!), iar in al doilea rand eu zic ca trebuie sa fie o comunicare fantastic de buna intre parinte si copil. Adica: pruncul tre' sa fie realmente MATUR si sa respecte programul (de invatatura) facut de "prof"/parinte... Ei - NU e cazul lui Gabisor Sincer eu cred ca nu tuturor copiilor li potriveste "home schooling"... Vara aceasta am avut-o in vizita pe nepotica mea de 9 ani (Diana este exact cu 2ani si 1 zii mai mare ca si Gabisor). Pai a "lucra" cu Diana este "floare la ureche" comparativ cu Gaby. Cand Diana venea sa-mi ceara parerea ref la un subiect(mate sau lb ro/engl sau desen sau orice altceva)/sau sa-i controlez temele de vacanta - iar eu ii sugeram ce ar trebui sa faca - urgent ea imi multumea, corecta si venea sa-mi prezinte din nou munca ei. Sa dau pe spate de atata cumintenie! Nu pot sa zic decat ca frate-meu si cumnata sunt niste mari norocosi cu asa prunca! (are 10 pe linie si o gramada de diplome la tot felul de concursuri de mate, engl si sport). Pai lui Gaby daca ii spun ca a gresit ceva sau ii sugerez cum sa corecteze un desen (picioarele unui cal de ex) - se imbufneaza si imi tranteste caietul/desenul pe jos, imi intoarce spatele si o tuleste... la joaca! Si ii vorbesc politicos si calm - nu am ce-mi reprosa (eu care nu sunt un monument de rabdare )...
In alta ordine de idei - am descoperit noi carti - daca cineva e interesat: Malory Towers de Enid Blyton si A Bear Called Paddington de Michael Bond (plus More About Paddngton, etc)
Va tzuck cu drag si o zbughi ca aud cum se termina Sherk III
pitilache spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin Roxana, asa la cald...de azi a inceput sa-mi placa mai mult, cred ca am recuperat din oboseala si incepem sa profitam de imprejurimi. Am profitat azi de Parc Mont-Royal, de Parc Lafontaine si de Rockland. Urmeaza sa incepem sa facem pe turistii. |
Incantata de cunostinta, Adriana! Mi-ai facut o surpriza tare placuta azi!
columbiana spune:
Fetelor cum a ramas cu intilnirea, simbata sau duminica, unde, cine?
simbata sunt prinsa, dar pe duminica mi-as face si eu timp s-o cunosc pe delphin si familia...
Citat: |
citat din mesajul lui pitilache UPDATE INTALNIRI Data: VINERI 29 iulie, ora 18:00 Locatie: Vinnie Gambini (Marché Central) sau Boccacinos (Cote Vertu)??? Participante: Simonna, pitilache, mikiion?, ... Votati, va rog, pentru Intalnire in parc cu familia Delphin Varianta 1 Data: SAMBATA 5 august, ora 11:00??? Participante: Simonna, Delia79, Doloress, mikiion, cge, ......... Locatia: de ales intre Centennial-DDO, Mont Royal si Angrignon Varianta 2 Data: DUMINICA 6 august, ora 11:00 ??? Participante: Simonna, pitilache, Doloress, simi, mikiion, cge, ........... Locatia: Centennial-DDO sau Mont Royal Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu poti deveni mare. (Mark Twain) |
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
delphin spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui pitilache
Incantata de cunostinta, Adriana! Mi-ai facut o surpriza tare placuta azi! Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu poti deveni mare. (Mark Twain) |