Buna ziua.
Ma numesc Ana, am 29 de ani si acum 2 saptamani (30 iunie) am facut un control ginecologic de rutina care spunea printre altele corp galben in rezolutie.
Ma asteptam sa incep un nou ciclu cam pe 6 iulie. (ultima menstruatie 8 iunie), ceea ce nu s-a intamplat. Pe 10 mi-am facut un test de sarcina care a iesit pozitiv. Pe 13 am mai facut unul, tot pozitiv.
Acum, pana ajung la programare am niste intrebari:
-corpul galben in rezolutie nu inseamna ca nu s-a facut fertilizarea?
-sarcina nu ar trebui sa fie dinainte de vizita la ginecolog ca sa poata fi detectata de test?
-se poate ca acel corp galben sa nu fi fost, de fapt, asta?
-se poate sa fie totusi in rezolutie si sa existe astfel risc de oprire din evolutie a sarcinii?
Va multumesc pentru rabdarea de a-mi citi mesajul si sper la un raspuns edificator.
Ana, nu inteleg de ce atatea intrebari despre corpul galben. Daca ai avut corp galben, inseamna clar ca ai ovulat. Altceva nu mai inseamna. Corpul galben nu are nicio legatura cu fertilizarea. Din cate stiu eu, cel putin.
Ai deja 2 teste de sarcina pozitive, deci esti gravida! De unde atata stres?
Stai linistita pana la vizita la medic. Sarcina se va vedea cel mai probabil pe la 5-6 saptamani.
Sarcina usoara si un pui sanatos!
Babyboom
...vino la mami...acum

Multumesc frumos. Nu sunt stresata, sunt doar analitica. Apreciez raspunsul si urarea.
Sa fie intr-un ceas bun si pentru tine!