Prietene la bine si la greu - 128
Raspunsuri - Pagina 10
smaranditza spune:
Ramo, deci la voi e a treia zi? Saracutul de el! Cred ca si tu esti terminata.
Mai, noua ne-a dat pt voma Vomitusheel (sirop) - pe care i l-am dat ieri dimineata cate 10 picaturi la fiecare 15 minute, timp de 2 ore. Daca nu inceta voma cu asta, ne-a dat si niste supozitoare Vomacur insa nu a mai fost cazul sa le folosim. (siropul asta e ff bun, ca mi l-a dat si mie cand eram gravida cu Timi si luasem un virus asemanator).
S-a oprit din vomitat dupa siropul asta, dar are diaree si temperatura - pt care dam Panadol. Pt diaree n-a zis sa=i dam Hidrasec, dar dizolvat in apa si dat cu seringa mi-l vomita in jet, dizolvat in putina apa si amestecat in mancare nu are rost, ca nu mananca nimic. Deci...inca nu am gasit nici o solutie sa ii strecor cumva Hidrasecul asta in gurita, ca stiu ca l-ar mai strange la burtica.
E 10.30 imediat si Timi al meu a mancat fix 3 guri de paine prajita. A baut apa si altceva nimic. Imi vine sa o iau pe campii.
Deocamdata temperatura nu mai avea - 37.6 rectal, deci asta macar e mai bine.
Licu, . Azi a fost ultima zi de "spitalizare", nu?
PS: Ramo, am dat un search rapid pe net si vad ca Vomitusheelul asta nu apare in paginile romanesti. Oare nu se gaseste in Romania? Ti l-as trimite eu dar mai repede de 24 de ore nu stiu daca are cum sa ajunga...si poate nu veti mai avea nevoie pana atunci...
Oare nu este in Romania sub o alta denumire? Are un gust...de zici ca bei spirt.
Mami de Timi nazdravan si 38+
laura - andreea spune:
Buna dimineata! Mai este cafia pregatita, ofer cu placere!
Coque, te pup tare si ma bucur ca ti-ai facut timp sa mai zici cateva vorbe. Apropos de ce ziceai cu zaharul, sunt de acord cu ea ca zaharul tb sa faca parte din dieta copiilor insa depinde din ce sursa. Nu inteleg de ce tb sa-i dau eu cand isi ia din fructe si alte alimente care contin zahar.
Acum cu cerealele chiar nu stiu ce sa zic ca nu am avut timp sa ma documentez insa asa a zis ca au multe grasimiCred ca vrut sa zica mai multe si nu a apucat....
Ce ziceai de Vigantol? Si eu citit diverse si i-am dat in lunile fara soare (asa mi-a zis si pedi)si in saptamanile din lunile de vara cand nu prea era soare (aici ploua mult si este intunecat).
Dymo, am mai zis eu acu ceva vreme despre acea boala numita febra de trei zile sau roseola. Asta a avut si Giulia si la fel am stat si eu stresata ca este una din bolile contagiaose desi si ea a facut ROR-ul. In romaneste ii mai zice si exantem subit si intr-adevar este de natura virala. Giulia a mers la gradi a sasea zi dupa febra(bine, a fost si wk-ul la mijloc). Nu mai stiu ce ai zis tu de simptome multa sanatate
Smara, zic si eu ca familia ta, stai calma ca este mai puternic decat crezi tu. Iar faptul ca bea apa este super bine. Stii tu ca zicea Andre ca pedi a ei a zis sa nu-i dea nici un medicament? Eu zic ca avea dreptate. tb insa mare grija la deshidratare. Rabdare ca va trece si asta si intr-un fel(daca se poate spune) bucura-te pt ca va fi un virus in minus mai ales ca vine si printesa. Multa sanatate draga viitoarea mamica
Ramona, la fel zic, multa sanatate si putere
Off-topic: vezi ca ajutorul ala iti permite oarecum sa supravietuiesti si dureaza ceva ani pana sa ajungi sa ai acces la un job decent. Sa nu crezi ca este descurajare ci sfatul meu(daca-mi permiti) este sa iei absolut totul in calcul si sa tragi linie. Iar in partea franceza sunt doua limbi oficiale pe care tb sa le vb cat de cat ca sa poti avea acces la un job. Oricum eu va doresc bafta maxima indiferent de decizie
Lili, suntem in acceasi situatie cu bretonul....tot din acelasi motiv...insa o gasesc scumpa rau
Andrecluj spune:
Niatza, ioi ca nu reusesc sa nu postez cand o vad pe Smara ce se chinuie. Sa-ti zic repede cum mi-a zis super pedi cand pui drag avea diaree. Medicamente nu ne-a dat, a zis ca nu e cazul, sa las organismul sa elimine ce nu i-a priit, am rezistat doar pentru ca aveam ajutoare si ma puteam retrage sa nu ma uit la ea cum sufera. Mancare doar facuta pure ca sa nu ii lucreze stomacelul, nici macar paine bucatele, nimic, nimic, ci morcovi, mere, orez totul facut pure. Si obligatoriu hidratare, pe astea i le-am puneam in alea putine lingurite de mancare pe care le accepta. E drept ca la voi pare mai sever, Chiara nu a vomitat, a avut doar febra si diaree. Multa multa sanatate!Legat de cereale Laura A , nici macar nu am vrut sa scriu ce mi-a zis super pedi pentru ca m-a speriat rau si am zis ca poate va speriu si pe voi si n-are sens. A zis sa nu le combin niciodata nu lactate, pentru ca devine ca un lipici pentru porcarii care se lipesc pe intestine. No. Eu de atunci nu i-am mai dat cu lactate si nici nu stiu daca nu cumva gresesc sa scriu asta, pentru ca daca are dreptate, ce sens au mancarurile pentru bebei cu cereale care se fac cu lapte? In fine, nu stiu cata dreptate e in asta. Va pup mult si mi-e dor de voi Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult!
smaranditza spune:
Andre, mersi mult ca ai intrat sa-mi spui ce si cum. Dupa ce am citit ce a scris Laura ma gandeam sa-ti dau un Pm sa te intreb mai multe detalii, ca m-a lasat de tot memoria asta si nu mai tineam minte ce ziceai.
Mersi inca o data de sfaturi. Si eu i-am facut ieri piure fin de orez cu morcovi apoi cartofi fierti cu branza de vaci (si in ele am bagat Hidrasecul) dar a mancat doar 4 lingurite.
De disperare...si pt ca stiu ca ii place sa rontaie, i-am dat putina paine prajita si niste sticksuri pe care le-a aruncat prin camera. Dar azi nu o sa-i mai dau. Incerc din nou cu o banana verde, sa vedem.
Mami de Timi nazdravan si 38+
laura - andreea spune:
Andre back.....sa stii ca si eu stiu la fel si am ajuns la un compromis, daca se poate spune....le amestec doar cu iaurt. Culmea e ca si pedi zice ca sa nu-i dau lapte cu musli ci iaurtul cu fructe eventual. Am o prietena vegetariana care le inmoaie in ceai. O sa ma organizez mai bine si o sa-i fac diverse batoane din cereale iar iaurtul o sa il dau separat intre mese de ex.
Oricum eu i-am taiat toate crantzanelele cumparate, incerc sa gasesc o reteta de biscuiti si sa-i dau din cand in cand. Are cineva vreo idee? Am observat ca mananca mai multe fructe si legume crude ceea ce nu poate decat sa ma bucure.
Andrecluj spune:
Citat: |
citat din mesajul lui smaranditza Andre, mersi mult ca ai intrat sa-mi spui ce si cum. Dupa ce am citit ce a scris Laura ma gandeam sa-ti dau un Pm sa te intreb mai multe detalii, ca m-a lasat de tot memoria asta si nu mai tineam minte ce ziceai. Mersi inca o data de sfaturi. Si eu i-am facut ieri piure fin de orez cu morcovi apoi cartofi fierti cu branza de vaci (si in ele am bagat Hidrasecul) dar a mancat doar 4 lingurite. De disperare...si pt ca stiu ca ii place sa rontaie, i-am dat putina paine prajita si niste sticksuri pe care le-a aruncat prin camera. Dar azi nu o sa-i mai dau. Incerc din nou cu o banana verde, sa vedem. |
dymomo77 spune:
Laura merci mult si eu m-am gandit la acelasi lucru numai ca Danut nu a facut febra inainte de eruptie. I-am luat dimineata sange si dupa 17.00 avem rezultatul. Am fost si eu la gine si am primit antibiotic(ovarele sunt inflamate) iar la farmacie surpriza cica nu sunt asigurata. Asa ca sunt un pachet de nervi bani de eco, bani de consultatii, bani de analize pt Danut(ca nu mai sunt fonduri pe luna asta) si bonus o reteta compensata pe care am platit-o integral(70 ron) . Sotul a zis ca bine ca ii avem...
laura - andreea spune:
Andre, sa stii ca ideea cu cereale in supa nu-i rea deloc
Insa eu o sa incerc si varianta cu ceaiul pt ca este intr-o perioada in care beai ceai cu placere.
Dymo, pedi mi-a zis cand am fost cu ea si era cu eruptia (pt ca ea intelesese de la mine ca nu a avut febra) ca eruptiile mai apar de la streptococi si se pregatea sa-i ia exudat cand am mentionat eu febra. Daca iese la analiza de sange chiar nu stiu, poate Diana sau altcineva iti poate spune.
Cum adica nu esti asigurata? In Ro nu exista asigurarea aia obligatorie? Bafta multa!
dymomo77 spune:
Cu asigurarea de sanatate mi-au zis de la farmacie ca nu apar in baza de date a casei de asigurari asa ca tb sa merg la scarbiciu sa iau o adev de salariat sa o trimit la casa OPSNAJ(unde sunt asigurata) si astia sa o transmita la casa de asig de sanatate Iasi ca sa ma introduca in calculator. Cica e eroare de preluare a bazei de date
RamonaCopot spune:
Smara, am cautat si eu produsele alea pe net, am gasit decat supozitoarele, dar dureaza 10 zile transportul .
Am vazut ca vomitusheel ala e homeopat. Aici in alba e o farmacie unde aveau si homeopate, dar nu cred ca o sa aiba din asta, oricum ma imbrac acum si ies sa caut. Noi am primit metroclopramid picaturi care sunt apa de ploaie . Cica altceva nu exista. Daca tu nu erai in situatia in care esti, faceam plecaciuni de o mie de ori sa te induplec sa imi trimiti. Oricum iti multumesc din suflet pentru amabilitate. Sper sa ii treaca, maine sa fie mai bine, daca nu dimineata cu el la spital. Poate l-or ajuta perfuziile sa elimine raul din stomacel, ca eu nu reusesc sa il ajut cu nimic, ba mai rau mi-am si iesit din fire adineauri si nu mai zic ce am facut, ca imi vine sa ma duc sa imi tai mana .