dupa extrautrina la cat timp bebe?
buna
sunt noua aici si am nevoie de ajutorul vostru, a celor care au trecut prin asa ceva...Deci, pe 14 iunie am aflat ca sunt insarcinata. Bucurie mare in familia noastra, sotul plutea de fericire si eu...ce sa mai zic. Programarea la eco insa a adus cu ea o veste naucitoare: sarcina extrauterina. Medicii au reusit sa o trateze cu metotrexat. Intrebarea mea este daca exista cazuri in care fetele care au avut o sarcina extrauterina tratata cu acest medicament au reusit mai apoi sa ramana insarcinate in mod natural. Va multumec tuturor si va astept cu raspunsuri.
Raspunsuri
rala spune:
Trabuie sa iti raspund pentru ca si eu am cautat in disperare raspuns la intrebarea asta acum un an si ceva. Eu am avut 2 extrauterine la distanta de un an. La cea de a doua am incercat si metrotrexattul dar in cele din urma a fost necesara operatia si trompa a fost extirpata. Am facut laparo pe 2 decembrie, iar in februarie deja banuiam ca au venit liniutele. Rezultatul il vezi la semnatura Si trebuie sa mai spun ca incercam activ de peste 4 ani... Deci se poate!
violetan spune:
Floris, eu am avut SEU remisa cu MTX, apoi, la un an am ramas gravi cu laur, pe care il regasesti la semnatura. N-am facut nici un tratament, nic o laparoscopie si nici HSG. Doar sex.
Mult succes, stai linistita si lucrurile se vor rezolva!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
violetan spune:
Am uitat sa spun ca medicii recomanda pauza de cel putin 6 luni ca sa se elimine MTX, dar dr mea a zis ca ea recomanda totusi un an, ca sa nu avem nici o emotie. De-aia ne-am protejat aproape un an, deci incercarile n-au durat prea mult.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
marci1418 spune:
buna am avut si eu o extrauterina, si am ramas fara trompa stanga, asta a fost acuma in octombrie 2011, medicul mia zis ca nu am voie sa raman insarcinata decat dupa un an, ca sa se prinda oeratia, acuma am urmat un tratament pentru eliminari, si dupa CM urmeaza sa ma duc la control,apoi mia zis medicul ca dupa jumate de an sa ma duc sami verifice trompa ramasa sa vada daca nu a fost infundata, cam asta e istorioara mea neplacuta, vreau sa stiu daca cineva a trecut prin asa ceva si ce a facut... totusi un an de zile e foarte mult sa astept...mii frica sa ma gandesc la o sarcina sa nu fie iar extrauterina