Pufi frumosi de ian-feb 2010 (33) LMA Sagetutza!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns isa87free spune:

am o fetita de 1 an si 5 luni si am inceput cu olita de la 1 anisor..la inceput o puneam dimineata imediat dupa ce se trezea..acum o aduce singura cand are nevoie, in casa nu mai folosim pampers..doar la somnic, noaptea ca ziua se trezeste cand vrea sa faca.e important sa nu renuntam dar nici sa nu ii stresam cu olita daca azi nu vrea incercati maine.. si tot asa...rabdare si bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

tomaca Eu cred ca pana la 2 ani totzi ajung sa se catzere, dar una e sa te catzeri din cand in cand si alta sa faci acrobatzii...

alexutzzza Tocmai din cauza situatziei actuale din Grecia ma si miram sa plecatzi de tot... deshi nici la noi nu cred ca-i mai bine.
Ai dreptate, atitudinea relax e cea care functzie...doar ca e rar disponibila... Azi, de exemplu, am fost singura cu ele si mi-am propus sa nu fac nimic altceva decat sa stau cu ele. Am terminat de gatit (pt ele binentzeles) pe la 9.30 pt toata ziua si peste zi doar am citit din cand in cand cateva pagini (Mama si copilul); in rest ne-am jucat, le-am despartzit din nshpele mii de incaierari, le-am descocotzat din sertare & co... per total o zi destul de ok. DAR nu pot prea des sa nu fac nimic altceva decat sa ma joc cu ele (deshi shtiu ca asha este ideal). Cand e tati intre ture, sta el cu ele cateva ore si eu fug la birou, iar dupa-amiaza suntem mereu pe fuga (mancat, dereticat - ca sa ai pe unde sa calci, bagaje, out, revenire, desfacut bagaje, eventual baie - de cand cu caldura si plaja musai)... raman maxim 2 ore pt mine sa stau cu ele. Dar cum profit ca e tati acasa, bag si eu atunci nishte gateala, compoteala, calcat, curatzenie... deci nema timp de joaca pe indelete; plus ca mereu orele astea sunt pe inserat cand fetele (si banuiesc ca mai totzi pufii) sunt mai irascibili, obositzi, plictisitzi... de mine nici nu mai vorbesc ce rabdare am seara... ... dupa o zi din asta simpla.

Eu nu cred ca se rezolva totul ashteptand sa fie copiii pregatitzi pt o noua etapa... nu vine totul de la sine... antrenamentul este necesar, chiar daca nu in sensul de grabire a procesului.

Cand vad la voi ce povestitzi despre operatziunea "olitza" nu prea prind curaj s-o pun in aplicare. Gemanutzele sunt tot la stadiul de joaca cu ele (destul de rar), dar nici nu par prea confortabile (am vazut in poze ca si Tudor are la fel) deshi mie asha mi s-au parut cand le-am cumparat. Chiar trebuie sa treaca prin aceasta etapa? Nu se poate direct la wc? Cu sau fara reductor sau tron, scaritze & co???

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui isa87free

am o fetita de 1 an si 5 luni si am inceput cu olita de la 1 anisor..la inceput o puneam dimineata imediat dupa ce se trezea..acum o aduce singura cand are nevoie, in casa nu mai folosim pampers..doar la somnic, noaptea ca ziua se trezeste cand vrea sa faca.e important sa nu renuntam dar nici sa nu ii stresam cu olita daca azi nu vrea incercati maine.. si tot asa...rabdare si bafta!

Bine ai venit! Daca nu shtii inca, primele 10-12 mesaje itzi sunt moderate si apar cu intarziere, asha ca scrie-le mai repede ca sa te citim in timp real.

In alta ordine de idei, felicitari pt realizarile mezinei! Si multzumim pt sfaturi!

Mergi la inceput

Eu cred ca parchez la ... azi doar m-am jucat asha ca la noapte ma pashte o englezeala...

NB!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Beatrice1982

nyny tu mai tii minte cum ai fc cu CIC?????????la Dav???????

_

Bea, mami de doi baieti :
Ivan Matei (14.01.2010)
si 20+ cu Adam Stefan

Doamne ajuta sa fim sanatosi!

Bea pot sa-ti spun ca s-a prelungit pana cand va implini David 2 ani. Nu imi mai aduc aminte exact de ce acte am avut nevoie. In orice caz, am facut un dosar asemanator cu cel de la primul copil (doar ca n-am mai dus adeverinta de la serv) care l-am depus oricum dupa ce am nascut... nu mai stiu parca dupa 41 de zile... cam asa ceva.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:

Wooow... bravo. Super realizare. Voi ma puneti pe ganduri... cred ca ar trebui sa incepem si noi training-ul.

Multumim pt incurajari Isa... si bine ai venit printre noi.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Buna dimineata la o cafelutza fierbinteeee!

Tomaca...ce scump e Tudorel, cu ascunsul lucrurilor!
Ruxita...asa, cand povestesti de operatiunea olitza...e haios, dar cred ca e multa bataie de cap.......Noi mai stam nitzelush, n-o bag la training acum....mai dupa 2 ani....eu sunt cam tematoare de treaba asta, ca poate genera fel de fel de anxietati, daca copilul nu e.."ready".
Danasor.......Iris nu doreste inca sa lase degetul meu, pe afara...inca ma trage dupa ea ca pe catzei, dar, cum spuneai...cred ca aici e mai bine asa. Merge singurica pe prosopul de plaja, in piscinutza gonflabila, pe balconul camerei, dar pe pamant sau nisip nu da drumul la deget sub nici un motiv... Wow, super-tare A., ce avansata e la "potty-training"! Bravo mami, si bravo A.!
Tomaca, Ale12121xa.. si iris e turbata de caldura....ieri dimi chiar m-a bagat in sperieti putzintel...s-a trezit pe la 7, era transpirata fleashca(imi fusese mie putin racoare, si i-am pus un cearceaf pe ea, s-o invelesc ), si cand i-am luat temperatura....bang!..38.1!...am lasat-o in popoul gol, si in 2 minute, cand am verificat-o...avea 37.7....dupa somnul de la 11(am bagat a/c-ul in functzie)...avea 36.6...so...cred ca seamna cu tati, ca el e leshinat asa de caldura....
Larisel.....moooama...alpiniste sadea, gemanutzele!...te cred, cand spui ca iti pierzi rabdarea...eu cred ca as lua-o razna....! La mare suntem la saturn....am gasit niste apartamente ok, f. aproape de plaja.... Atomix...daaaaa, ne antreneaza ca pentru trupele de elita, ne-au iesit okii din cap ca la melc, si limba de-un cot, alergand dupa ea....

Despre noi....suntem bine...ieri chiar am avut o victorie nesperata...
ne-a prins masa de ora 18 pe plaja (deliberat am facut asta, ii luasem si un borcanel in geanta de plaja)...So, am pus-o in piscinutza, si a basculat tot-tot in nici 10 minute ...Sa mai fi avut, ca ea cred ca ar mai fi mancat...
E leshinata dupa apa, dupa nisip, chiraie si chitzaie non stop, e tot un entuziasm pe ea , iar eu nu mai pot de dragul ei, cand o vad asa de vesela si fericita...

Pup, fuuug, ca iar moare bateria!
O zi minunata, tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

neatza fetili...nu stiu daca a fc cineva cafea...pt ca incepusem sa scriu de aseara...asa ca...la coffe...

am citit tot ieri dar n-am apucat sa scriu...am tot trebaluit si bucatarit...

imi storc creierii sa-mi aduc aminte dar slabe sanse...stiu ca s-a discutat de olitza...fortare etc si ca mi-au plecut ultimile 2 fraze de la alex...care evident ca nu mai tin minte sa le reproduc...dar ideea era ca fiecare copil e unic in felul sau..dezvoltare..evolutie si da...pot sustine din experientza mea pedagogiga ca...el va da un rezultat pozitiv doar atunci cand e pregatit...de fapt si adultii fac la fel....

eu sunt mai relax nu-l fortez in niciun fel...cand o vrea muschiul lui sa vb sa faca kk....etc...chestia aia ca daca incepi la 2 termini la 3 si da inepi la 3 , termini tot la 3...e f adevarata...nu doar cu olitza....

jiji e mai ok...ieri nu l-am mai chinuit decat cu mucii...siropuri nu i-am dat...doar aerosoli cand a dormit...cu mancarea tot prost...insa sper sa avem mai mult succes azi...
s-a trez pe la 3-4 pt un bibe si la 7 urla de foame...poate, poate...

musai tre sa mai arunc un ochi in urma ca...nu mai stiu nimic...

sa aveti o zi....racoroasa...

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Citat:

sa-ti traiasca pufulica...

bine ai venit...sau re.....

JUCARII PENTRU PITICI...

Mergi la inceput

sorina...la ce stres ai avut meriti o surpriza din parte princesitei...

rux...nu stiu ce sa zic..eun subiect delicat...io s-o iei mai incet...kay e sensibil...poate ink nu e pregatit?

alicredo....condoleantze..cand am citit ieri mi s-a fc pielea de gaina...cuvintele sunt de prisos si nimic nu poate alina durerea din suflet...si eu am av o leg asa, mai deosebta cu bunica mea...care e moarta demult....si...abia atunci am realizat ce greu e sa pierzi pe cineva drag . de atunci o visez....imi apare in vis cand apar niste momente importante....decizii..probleme..in viatza mea....intr-un fel ma anuntza sa fiu pregatitita...
multa putere..

JUCARII PENTRU PITICI...

Mergi la inceput