vacanta in Muntenegru

vacanta in Muntenegru | Autor: Mi-Ka

Link direct la acest mesaj

As vrea sa merg in concediu in Muntenegru peste vreo 2 saptamani cu sotul si cu fetitele (5 ani si 2 ani) si inca nu ne-am hotarat asupra unei statiuni anume.
Asa deci si prin urmare , astept sugestiile voastre referitoare la plajele cu nisip (obligatoriu nisip, nu pietre), la locatie, la cazare, la preturi etc.; nu vreau sa merg intr-un loc aglomerat si nici sa platesc mai mult de 30 de euro/noapte de camera si bineinteles ca as vrea un loc cat mai sigur pentru copii.
Pupici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ti-as recomanda Ulcinj - e o statiune frumoasa, destul de intinsa si putin frecventata de romani,la granita cu Albania.
In centrul statiunii exista o plaja mica, cu nisip - Mala plaja – situata intr-un fel de mini golf al marii, cocheta, dar extrem de aglomerata. Este marginita in dreapta de Ulcinjský Castle care era inchis pentru reconsolidare anul trecut cand am fost noi. La iesirea din Ulcinj, spre sud, mai exista Copacabana plaja si Velica plaja care are 13 km fiind cea mai mare plaja din Muntenegru. De ea se leaga insula Ada Bojana de 2 km (pt nudisti).
Zona e locuita majoritar de albanezi - femeile musulmane nu merg la plaja publica, ci la una dedicata femeilor. Statiunea e foarte aglomerata in sezon si se gaseste cu greu cazare, dar poate ai noroc. Peisajul este deosebit din vilele din centru, in general casele sunt dispuse in panta, de-a lungul dealurilor care marcheaza coasta marii.
Un pret normal pentru cazare este 20 euro, chiar si pentru un apartament inchiriat dar cu conditia sa ramai minim 5 nopti.
Nu-ti recomand Budva, acolo plaja are pietre.

Sa ne spui ce alegi.Vacanta placuta!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Ibelciug,multumesc pt.raspuns . Am gasit ceva cazare la Ulcinj, la vreo 500 si ceva de euro, hotel de 3 stele (cred),demipensiune, 2 adulti si 2 copii. Dar inca nu ne-am horatat pentru ca am auzit si noi ca e plin de albanezi si musulmani si ca e cam aglomerat;cunoscutii ne-au recomandat sa mergem in Bulgaria,la Albena, ca acolo ar fii mai potrivit pentru copii, asa ca am intrat iar in ceata...
Oricum inca sunt deschisa la sugestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Nu te incomodeaza cu nimic albanezii (ba e chiar un pic exotic ); e normal sa fie multi din mom ce statiunea e langa granita cu Albania. Parerea mea e ca Muntenegru merita mai mult decat Bulgaria, ai ce vedea si ca zona geografica, e o tara f frumoasa. In plus la Ulcinj sunt multe plaje si de marime mare. Mamaia are plaja de 9 km, pe cand velica lor are 13! Si e doar cu nisip. Eu as merge acolo, mi-a placut f mult chit ca am fost doar in tranzit si am stat 1 noapte doar la Ulcinj. Poti gasi si acolo direct cazare.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Dupa ce am cautat in ofertele last minute pe Bulgaria si Grecioa si n-am gasit nimic sa ma tenteze si m-am ferit de Turcia ptr nici eu si nici sotul n-avem pasapoarte...ne-am hotarat ptr Muntenegru (dimineata la prima ora eram primii la pasapoarte). Am citit asa pe diagonala ultimele aprox 50 de pagini din subiectul de pe Softpedia si am ajuns la concluzia ca desi in Ulcinj e mai ieftin si plajele mai ok ptr copii, totusi ca sa vedem si Dubrovnikul e mai bine sa cautam cazare in zona Budva. Nu-mi place inghesuiala, aglomeratia...dar am inteles ca-s multe plaje si fiind cu masina te poti duce peste tot. Si...am facut rezervare prin Booking la un apartament in Tivat, chiar pe plaja ( ca o fi plaja cu bolovani sau cu nisip...vom vedea acolo, sau poate am noroc sa aflu pana plec)

Deci...daca ati fost (apropo, Mi-ka, ce-ai facut pana la urma, ai mai fost, unde?) dati-mi si mie informatii despre drum ( din ce am citit pe softpedia sunt in ceata rau...dar rau- rau), despre bani: unde se schimba ( am inteles ca in Muntenegru e euro, dar in ...Serbia??? sunt kunele, in Croatia ce mai sunt ca deja am ametit) asta asa ptr inceput, ca urmeaza alte intrebari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Roxana, in Serbia sunt dinari, in Croatia kuna, cel mai bine ca sa nu ai bataie de cap plateste peste tot pe unde poti cu cardul (de ex in benzinarii) iar pe unde nu, scoti de la bancomat direct moneda nationala. Consulta inainte de a pleca comisioanele la card pe site-ul bancii.

Mergi la inceput