Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 60 -

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

1. Eu nu stiu la ce ginecologi mergeti voi, dar raman masca cand citesc ca vi se masoara rezistenta pe arterele uterine (IR-uri) incepand cu saptamana 10 . IRurile sunt relevante incepand cu saptamana 20; masurate inainte de varsta asta, rezultatele sunt complet irelevante si cel mai probabil eronate. Fetelor care sunteti gravide, cand dati peste asemenea ginecologi care nu stiu chestii de baza, ganditi-va sa ii schimbati; daca un ginecolog nu stie cand sunt relevante IRurile, poate nu stie nici sa faca in mod corect o ecografie fetala...
2. Din cate stiu eu, de la Fraxiparine se poate trece pe Clexane, dar invers, nu (adica, odata ce ai inceput cu Clexane, nu este ok sa treci la Fraxiparine).

Felicitari fly. Sa fiti sanatoase amandoua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria.andrea spune:

buna dimineata...nu am mai scris demult.
Am mai facut si eu ceva analize dar nu in romania pt ca sunt plecata si aici nu prea se stie despre ce este vorba la problema mea, astept sa merg la un hematolog dar cred ca si el este in ceata ca tot dureaza ca sa imi faca programare :))
Sa va spun ce am mai facut si ce nu a iesit bine pt ca in tara nu am apucat sa mai fac altceva decat MTHFR si PAI :
Proteina C este mare iar S este mica, acidul folic este mare,
MCV mare si MCHC mic...astea nici nu stiu ce inseamna, iar homocisteina este 9.Din ce am vazut eu este in limite dar am tot citit despre ea si am inteles ca este cam maricel nivelul.Am inceput sa mai iau un complex de B-uri.Voi ce parere aveti ca eu nu prea mai inteleg nimic?

o sarcina pierduta 8 s
Mutatia MTHFR A1298C heterozigot
Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Buna Maria.andrea, Proteina S mica e o problema, Proteina C mare e OK, problema ar fi daca ar fi mica. Acidul folic e mare pentru ca probabil iei de mult timp, dar nici asta nu e o problema. Eu stiu ca homocisteina e ok la nivel 9.
MCHC = concentratia medie a hemoglobinei, o valoare mica e posibil sa arate anemie, dar nu sunt sigura.
MCV = media volumului globulelor.

E bine ca iei vitamine, cred ca ar fi bun Femibion, contine multe B-uri si in plus, are o forma a ac. folic care poate fi absorbita de catre noi, cele cu probleme de MTHFR.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelica28 spune:

TONIRRO LA CE MEDIC AI FOST ,NE POTI SPUNE SI NOUA NUMELE????

Mutatia677-in stare homozigota
Mutatia844g -in stare heterozigota
2 INSEMINARI ,A TREIA IN CURS ,O SARCINA OBTINUTA NATURAL IN IUNIE 2010,OPRITA DIN EVOLUTIE LA 13 SAPTAMINI
Tratament actual inainte de sarcina:femibion1 1/zi,acid folic1/zi ;magmeB61/zi;vit E3/zi;cetebe1/zi,
Inseminare reusita in iunie 2011 dar pierduta la 8 saptamini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rikidone spune:

Am si eu nevoie de ajutorul vostru!
Medicul meu ginecolog mi-a spus sa fac analizele pentru trombofilie, si anume: mutatie factor V, mutatie factor II, mutatie gena MTHFR, antitrombina III, anticoagulantul lupic, homocisteina, proteina C, proteina S si anticorpii antifosfolipidici.
La ce laborator din Bucuresti imi recomandati sa le fac?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanasi spune:

Tonirro, mie medicul ginecolog mi-a spus clar ca IR-urile sunt relevante abia din sapt. 20, a refuzat sa mi le masoare mai devreme, chiar daca stie care e problema mea; eu zic sa ai incredere in dr. hematolog; daca bebe e bine si Dimerii Ok, restul nu mai conteaza.

Stiu ca informatiile contradictorii te fac sa te sui pe pereti, dar de aceea suntem aici, sa mai impartasim din experientele noastre si sa punem lucrurile cap la cap.

MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; zilnic Aspenter, acid folic, Vit E, Q10, MgB6, Cetebe, Femibion
INNOHEP 0.35 ml

insarcinata in 16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

eu le-am facut la Genetic Lab ... si multe fete de aici la Synevo, tu alegi!

Tonirro
nu stiu la ce dr mergi tu dar e incredibil
nu are cum sa-ti spuna ceva relevant despre IR-uri acum
am fost si eu la control ieri, am facut eco .. am vazut brotacelul zburdand pe acolo, suntem bine, aveam 12 sapt si 3 zile :)
m-a programat pt o morfo' la 14 sapt si cred ca si pt TT
nu mi-a spus nimic de Ir-uri, desi avand in vedere antecedentele mele ... e foarte atent la chestii de genul, avand in vedere ca data trecute le aveam ff mari
tu alegi dar cred ca trebuie schimbat (DA ... si doctorul ginecolog)

MTHFR C677 Homozigot
in 12+

Mergi la inceput

Ileana

eu ma tin dupa tine .. sa ma tii de manutza si Tonirro dupa mine :)
By the way .. La multi ani si anul viitori sa te sarbatoresti cu bebe in brate

MTHFR C677 Homozigot
in 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanasi spune:

Danezza, multumesc, desi nu stiu exact ptr. ce e urarea, ziua mea e in aprilie, dar o iau de buna oricum

Tineti-va bine dupa mine, nu va las sa ramaneti in urma :)

Nu ti-a zis ce e bebele? Eram tare curioasa, desi dr. nu prea se hazardeaza asa devreme. Nu conteaza, sanatos sa fie

MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; zilnic Aspenter, acid folic, Vit E, Q10, MgB6, Cetebe, Femibion
INNOHEP 0.35 ml

insarcinata in 16 +

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ileanasi

Danezza, multumesc, desi nu stiu exact ptr. ce e urarea, ziua mea e in aprilie, dar o iau de buna oricum

Tineti-va bine dupa mine, nu va las sa ramaneti in urma :)

Nu ti-a zis ce e bebele? Eram tare curioasa, desi dr. nu prea se hazardeaza asa devreme. Nu conteaza, sanatos sa fie

iarta-ma .. urarea era pt Tonirro ca spusese ca a fost ziua ei
dar nu-i bai, iti zic si tie (si eu sunt tot in aprilie)
nu mi-a zis ce este
probabil la morfo la 14 sapt
chiar nu am nicio pb .. sanatos, sanatoasa sa fie

MTHFR C677 Homozigot
in 12+

Mergi la inceput