Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 60 -

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speranta2 spune:

Fetelor, si eu am facut mutatiile la Medlife. Ma gandesc serios sa le refac in alta parte. Cristina, tu unde ai facut mutatiile, la ce laborator?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

eu le-am facut la Genetic Lab
acolo voi face si analizele pt sarcina
sunt foarte profi
mie mi-a placut si rezultatele le-am primit e mail inntr-o sapt parca

MTHFR C677 Homozigot
in 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanasi spune:

Fetelor, sunt foarte ingrijorata. Mi-au iesit rezultatele de la Synevo, iar la anti-factor X am 0,09 U/ml la 5 ore de la injectarea cu Innohep. In schimb D-Dimerii sunt buni, <220 ng/ml

Totusi sarcina merge bine, e mai mare cu 2 sapt., nu sunt probleme.

Vreau sa merg sambata la Medsana sa vorbesc cu dr. U, sa vad daca-mi schimba doza. Credeti ca e grav?

MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; zilnic Aspenter, acid folic, Vit E, Q10, MgB6, Cetebe, Femibion
INNOHEP 0.35 ml

insarcinata in 15 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

ileanasi eu zic sa te linistesti. evolutia copilului e baza. daca el creste si e OK nu ai de ce sa iti faci griji.

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt

Mergi la inceput

Ileanasi,
stai linistita ca esti ok

"pentru heparinele cu greutate molecular#259; mic#259;, monitorizarea se face prin determinarea activit#259;#539;ii anti-factor Xa, care trebuie s#259; fie între 0.5-1.2 UI/ml"

mai citeste aici
e un articol lung dar mi mi s-a arut super interesant

http://www.mymed.ro/anticoagularea-in-sarcin.html

daca vrei, iti tr nr de tel al unei asistente de la Fundeni (Claudia) si eventual vorbesti cu ea si ea va vorbi sau ti-o va da pe Uschi daca spui ca e ff urgent (iti dau PM)
Te rog sa nu stresezi copilul!

MTHFR C677 Homozigot
in 11+

Mergi la inceput

nu prea ma pricep la intereratrea rezultatelor, e osibil sa fie trecute si gresit
dar .. avand in vedere ca sarcina merge bine ... nu e cazul sa-ti faci pb

MTHFR C677 Homozigot
in 11+

Mergi la inceput

Din cate inteleg eu, noi suntem sub tratament profilactic, nu terapteutic, asadar, conform materialelor citite, in acest caz valorile scazute de anti-factor X nu sunt ingrijoratoare.

Am vorbit acum cu d-na Viorica si mi-a zis sa nu-mi bat capul, daca Dimerii sunt OK e bine, iar daca sarcina e mai mare cu 2 sapt. e si mai bine. Valorile anti-factor X nu sunt cele mai importante, ele trebuie corelate cu celelalte date.

Oricum sambata merg la Medsana.

Multumesc oricum, fetelor, sper sa ma mai linistesc, sa nu-l stresez pe bebe :(

PS: Pentru toate fetele care fac INNOHEP!!!! Timpul de injumatatire pentru administrarea subcutanata e de 3 ore, spre deosebire de Clexane, la care e de 4-6 ore. Dar niciun laborator nu va spune asta, asadar e bine de stiut ca recoltarea sa se faca la 3 ore. Acum am realizat ca la 5 ore e deja mic.

Iata link-ul:http://www.usmf.md/Infomedica/documente/Alre%20resurse/Ghiduri%20medicale/trat_anticoag.pdf

MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; zilnic Aspenter, acid folic, Vit E, Q10, MgB6, Cetebe, Femibion
INNOHEP 0.35 ml

insarcinata in 15 +

Mergi la inceput

Ai vazut ca te agiti degeaba?

MTHFR C677 Homozigot
in 11+

Mergi la inceput

Am vazut, dar oare de ce trebuie sa facem noi descoperiri din astea singurele, cand marile laboratoare SYNEVO (si nu numai) nu sufla nimic? Daca iei rezultatele de bune, poti ajunge la grave erori de tratament. Acum le-am trimis un mail cu sugestii

De aia e bun forumul asta, mai aflam una de la alta, caci pana la urma noi insine suntem cei mai buni medici ai nostri.

INNOHEP 0.35 ml

insarcinata in 15 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Buna fetelor!Am avut ieri prima intalnire cu doamna doctor Avram. A stat de vorba cu noi aprox 30 minute, timp in care a fost foarte atenta, sincera, la obiect si foarte deschisa la temerile mele. M-a linistit in legatura cu SAFL-ul acela trecut pozitiv pe rezultatele de la Fundeni. Ce sa zic....am rezultate la analize care nici nu se fac in sarcina (ex. plasminogen). Nici rezultatele mele nu au vreo parafa, eu nu am primit nici pana acum reteta pentru Clexane, il cumpar de unde apuc. In ceea ce priveste doza de Clexane, azi am facut inca trei analize D-dimeri, aPTT si timpul de protrombina (parca asa ii zicea). In seara asta aflu daca D-dimerii sunt ok si raman pe 0,6 sau scad o luna pe 0,4 si apoi refac D-dimerii sa vedem daca e doza corecta. Pentru prima oara ma simt intr-adevar monitorizata de un medic hematolog, stiu exact pentru ce analize mi se recolteaza si in ce scop. Nu mi-a vandut gogosi, dimpotriva mi-a explicat ca in ceea ce priveste trombofilia, mutatiile si implicatiile lor, probabil multe treburi nici nu sunt descoperite. de aceea, nici daca imi fac analizele pt toate mutatiile nu ma pot culca pe o ureche "gata, asta am, asta e tratamentul". Asadar nu mi-a dat sa fac nici PAI, nici Factor XIII (a zis ca tratamentul ar fi acelasi, deci n-are sens sa le mai fac). Parerea ei a fost ca iau prea multe vitamine. I-am spus ca poate sa-mi scoata orice medicament din "meniu", dar nu Clexane si a ras cot la cot cu noi. Nu a insistat pe tema asta, doar vom verifica daca nu cumva 0,6/zi nu e cam mult (eu am 60 kg). Mi-a sugerat sa renunt la acidul folic cu complex de B-uri (eu iau si Femibion 1) si cred ca are dreptate, mie acidul folic mi-a iesit 35 (17 fiind maxim). Mi-a zis asta fara sa-i arat rezultatul, doar facandu-mi un calcul dupa ce i-am spus ce bag in mine zilnic.In concluzie, mi-a facut o parere foarte buna si sunt hotarata sa raman la ea . Stiu ca la Fundeni analizele sunt gratuite dar prefer asa, sa stiu eu ce si cum, nu sa fiu pusa in situatia de a tremura prin casa ca nu stiu ce este cu puiul meu si ce ar fi de facut. Am obosit sa iau decizii de una singura in ceea ce priveste bibicul meu. De cate ori ma duc la ecograf plang de teama ca nu-i voi mai vedea inimioara pt ca nu stiu daca alegerea mea a fost sau nu cea corecta. Am nevoie de un aliat, de cineva sa imi dea o parere, un sfat. Nu este un concurs, care dintre cele doua e mai buna. Eu caut intai si intai un "om" si cred ca l-am gasit. Nu vreau sa intelegeti ca incerc sa desfiintez ceea ce se face la Fundeni. Departe de mine gandul asta. Probabil volumul de munca este foarte mare, nu sunt eu in masura sa judec si nu m-ar ajuta la nimic. Doar ca eu (dupa ce am pierdut o sarcina la 13 saptamani) sunt usor paranoica si vreau sa ma simt ocrotita. Nu in siguranta, am inteles ca nu ne permitem acest lux...dar ocrotita

Mergi la inceput