Muscatura capusa

Muscatura capusa | Autor: vladutza07

Link direct la acest mesaj

Buna

Ieri, fiind la iarba verde, mi-am gasit pe unul dintre picioare, chiar langa oul piciorului, o insecta mai ciudata, banuiesc o capusa. Am reusit sa o scot cu mana, dar din pacate cred ca un piciorul a ramas acolo si nu mai reusesc sa il scot.
Ati mai patit asa ceva? Din cate stiu eu tratamentul de urgenta este pe baza de antibiotice si vaccin antitetanos.

Mersi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna!

Aici aveam si eu ceva intrebari referitoare la muscatura de capusa si tratament preventiv in prima faza. A postat kim un link la un articol interesant:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=165114

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

A ramas capul capusei in piele,nu piciorul,cum spui.Ar trebui sa mergi la medic,sa-ti extraga restul acela,ca sanu se infecteze.Poti sa te interesezi si de tratamentul preventiv pentru borelioza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladutza07 spune:

Am fost aseara la infectioase si mi-au recomandat tratament cu amoxicilina, 3 pe zi, timp de 5 zile. In cazul in care nu eram gravida ( acum 34 de saptamani) mi-ar fi dat 2 pastile de doxiciclina si asta ar fi fost tot.
Mi-a facut si o trimitere spre chirurgie unde mi-au facut un vaccin antitetanos si au scos restul de capusa ( era o bucatica mica dintr-un cleste al insectei.
Oricum ideea e ca se creaza multa panica pt o chestie infima. Daca se scoate insecta si se face tratamentul profilactic cu antibiotic totul e ok.
Si apropos, doctorul care era la chirurgie mi-a zis ca in decurs de 2 ore a avut 5 pacienti muscati de capusa, deci e o "boala" de sezon.
Oricum e bine sa eviti asa ceva, nu de alta dar atat timp cat stai pe holurile spitalelor vezi tot felul de ciudatenii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

in magazinele DM se gaseste spray impotriva capuselor, costa 20 ron. e bine sa aveti asa ceva la indemana in casa si sa folositi inainte de iesirile la iarba verde, in parcuri cu multa vegetatie.

nu-i de gluma cu muscaturile de capusa, am o colega care se lupta de 4 ani cu o presupusa scleroza multipla, care in final s-a dovedit a fi boala Lyme. nu vreti sa stiti cat a suferit si sufera in continuare, plus ca acum a intrat pe o schema foarte complicata de tratament, care ii da stari de rau.

mai bine prevenim decat sa tratam, parerea mea. si da, anul acesta se pare ca este o invazie fara precedent a acestor "monstruleti".

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput