cand el nu vrea copii?

cand el nu vrea copii? | Autor: saskia

Link direct la acest mesaj

Deci inspirata de un topic, am o curiozitate !

Ce face o femeie, care isi iubeste partenerul dar acesta nu vrea copii, ea insa ca majoritatea (nu toate) femeilor isi doreste.

O sa expun putin cazul:

Nu sunt eu. Am doi copii deja marisori. Ok este vorba de "cumnata mea". Deci ea, 39 de ani, el 40. Ea a mai trecut printr-o casnicie, el nu a fost casatorit niciodata. Ea medic oftalmolog, el inginer. Sunt in relatia asta de 2 ani. Ea vrea copii, au si vorbit de asta. El zice ca vrea si el, dar mai tot timpul se gaseste cate ceva care sa ii impiedice sa aiba. Ba ca ei locuiesc in locatii diferite, la distanta de 20 de minute, si ca el e in vesnica cautare de locuinta comuna. Ba ca ea tocmai ce s-a mutat in alt loc de munca, unde vrea sa promoveze si vezi Doamne el zice ca stai sa vezi cat ai de lucru, etc.

Acum parerea mea este ca el o lalaie in ideea ca ea se va obisnui asa. Voi ce credeti? Si cum ar trebui sa puna ea problema ca sa obtina un raspuns clar? Eu chiar sunt in ceata (ei nu sunt casatoriti dar formeaza un cuplu foarte potrivit dupa parerea mea).

El este fratele sotului meu si dupa cum il miros eu ii e bine asa cum e acum. Ei castiga bine impreuna, au libertate, fac vacante exotice, si cred eu ca nu vrea sa-si ea responsabilitatea unui mariaj si a unui copil.

Dar ea mi se plange uneori ca timpul trece si nu are copii, cand toti copiii din familia largita (vreo 6 la numar) sunt mari, etc.

Deci cand el nu vrea copii ce sa faca o femeie care il iubeste...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Ei castiga bine impreuna, au libertate, fac vacante exotice, si [...]

Si...tu nu mai poti de grija lor...Stai linistita, la amandoi le este foarte bine asa si daca vor dori copii vor face. Daca nu, nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

saskia, e problema lor, tot ei o vor rezolva, de comun acord. nu te baga in aceasta situatie, sa nu-ti para rau mai tarziu. singurul care ar putea sa-l influenteze cat de cat ar fi sotul tau, doar sunt frati. insa daca nici sotul tau nu se baga, inseamna ca stie el de ce.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:

Ei castiga bine impreuna, au libertate, fac vacante exotice, si [...]

Si...tu nu mai poti de grija lor...Stai linistita, la amandoi le este foarte bine asa si daca vor dori copii vor face. Daca nu, nu.

Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh

Trecand peste tonul agresiv, nu vad unde am scris ca ii invidiez, adica nu mai pot de grija lor . Eu chiar ma bucur ca sunt impreuna, am spus ca mi se par un cuplu potrivit. El imi este cumnat de atatia ani de zile.

Si e vorba de o discutie de principiu, ca nu ma duc eu sa le dau sfaturi.
Poate nu m-am exprimat prea bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Iar se citeste pe...sub rinduri!

Eu n-am vazut unde spunea saskya ca are de gind sa le dea sfaturi,era asa o discutzie de principiu!

In cazul cuplului de fatza,trecind peste partea cu grija financiarasunt de acord cu accept!Cuplilui ii este bine asa cum este acum,si eu cred ca daca vor vrea vor face copii!

In general eu sunt pentru respectarea deciziei parteneruluiu!

Deci daca partenerul meu nu si-ar dori copii iar eu da,as iesi din relatzia asta-tocmai pentru ca imi iubesc sio-mi RESPECT partenerul,si as cauta o alta care sa-mi satisfaca sentimentul maternitatzii!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

saskia, e problema lor, tot ei o vor rezolva, de comun acord. nu te baga in aceasta situatie, sa nu-ti para rau mai tarziu. singurul care ar putea sa-l influenteze cat de cat ar fi sotul tau, doar sunt frati. insa daca nici sotul tau nu se baga, inseamna ca stie el de ce.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Evident ca nu ne bagam, insa care e granita peste care nu se mai trece. Adica ea regreta ca nu are copii, evident ca in viata nu se paote sa le ai pe toate.

Insa ca femeie eu o inteleg, adica vine un moment in care zici: bine, bine dar cat sa mai astept.
Adica nu sunt doi tineri de 18 ani care inca nu stiu ce vor, sau nu stiu ce le va rezerva viitorul. Asta e temerea ei pe care si-o mai exprima uneori, nu fata de el, si nici noi nu ne bagam sa mergem sa ii spunem. Dar e clar ca daca ar fi fericita cu viata ei asa cum e acum, nu ar mai face fata trista ca nu are "inca" copii.

Vacantele exotice exprima de fapt ideea ca ei au un nivel de viata si o rutina care ar fi evident date peste cap de aparitia copilului.
Atunci daca ea e constienta de lucrul asta de ce nu se impaca cu el? Adica evident ca ea spune ca el in timp va vrea, insa el nu a spus clar si raspicat niciodata: ok, din primavara ne apucam de bebe ...ceea ce mie una mi-a ridicat semne de intrebare.

Ah, si este foarte clar ca din cauza ca il iubeste foarte mult si nu vrea sa-l piarda nu ii spune direct toate astea.
Eram curioasa, daca voi ati mai intalnit cupluri de genul asta?
Si cum au reusit totusi sa fie armonioase?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Iar se citeste pe...sub rinduri!

Eu n-am vazut unde spunea saskya ca are de gind sa le dea sfaturi,era asa o discutzie de principiu!

In cazul cuplului de fatza,trecind peste partea cu grija financiarasunt de acord cu accept!Cuplilui ii este bine asa cum este acum,si eu cred ca daca vor vrea vor face copii!

In general eu sunt pentru respectarea deciziei parteneruluiu!

Deci daca partenerul meu nu si-ar dori copii iar eu da,as iesi din relatzia asta-tocmai pentru ca imi iubesc sio-mi RESPECT partenerul,si as cauta o alta care sa-mi satisfaca sentimentul maternitatzii!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Pai asta i-am raspuns si eu: daca nu te poti impaca cu decizia temporara (ca el asa zice ) a lui de ce nu-i spui asta mai clar si daca nu merge, nu stiu vezi ce poti face mai departe.

Insa ea o tine una si buna, ca de la el trebuie sa vina totul, e si o fire tare romantica asa ca sta si asteapta si suspina mereu...mai ales ca acum zice ca a trecut timpul si cand o sa mai ajunga si ea sa faca copii (era chiar speriata de ideea ca poate nu poate, desi e pe pilula de cand o stiu eu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Insa ea o tine una si buna, ca de la el trebuie sa vina totul, e si o fire tare romantica asa ca sta si asteapta si suspina mereu...

O greseala pe care mi-a explicat-o initial sotia mea, dupa care am vazut si pe-aici idei asemanatoare: de multe ori ramai cu asteptatul, ca lui nu-i trece macar prin cap ce te omoara pe tine. Deci, trebuie sa-i deschizi ochii.
Legat de cumnatii tai, nu se poate spune ca el nu stie ce vrea ea, dar cu siguranta nu intelege ce-i in sufletul ei, ce simte o femeie cand vine vorba de maternitate.
Asa ca, dupa ce am vazut destule femei care au facut copii indiferent ce-au zis partenerii (care au mai ramas parteneri...) atunci cand "le-a apucat", as zice ca ea ar trebui sa-i spuna pe fata ce simte o femeie la 39 de ani, alaturi de un barbat pe care-l iubeste, care sunt riscurile intarzierii aiurea a unei sarcini si alte amanunte pe care el, poate, nu le constientizeaza. Cred ca, in cazul lor, si un raspuns negativ sincer este mai bun ca o lalaiala.
Ca barbat, apreciez intotdeauna motive de bun simt, chiar daca eu nu le vad chiar asa. Sau nu-mi convin...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Ea daca vroia cu adevarat copii ii avea pana la 39 de ani. Spui ca sunt de 2 ani inpreuna, deci pana la cumnatul tau a tot fost singura sau in alte relatii, deci daca isi dorea asa tare copii a avut tot timpul din lume sa ii faca.
El nu vrea copii, si foarte bine face, nu sunt casatoriti, nu locuiesc impreuna, dar cand se vad le este bine, merg in vacante, isi permit orice, etc. Deci de ce ar vrea cineva, mai ales barbat, in situatia asta, sa aiba copii si o groaza de responsabilitati.
In cazul de fata nu prea vad sa fie situatia in care ea sa isi doreasca copii iar el nu. Aici cei doi par mai degraba sa fie multumiti de situatia lor, si-ar dori poate copii dar nu in momentul de fata. Si e viata lor, si ei stiu mai bine ce vor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

Ea daca vroia cu adevarat copii ii avea pana la 39 de ani. Spui ca sunt de 2 ani inpreuna, deci pana la cumnatul tau a tot fost singura sau in alte relatii, deci daca isi dorea asa tare copii a avut tot timpul din lume sa ii faca.
El nu vrea copii, si foarte bine face, nu sunt casatoriti, nu locuiesc impreuna, dar cand se vad le este bine, merg in vacante, isi permit orice, etc. Deci de ce ar vrea cineva, mai ales barbat, in situatia asta, sa aiba copii si o groaza de responsabilitati.
In cazul de fata nu prea vad sa fie situatia in care ea sa isi doreasca copii iar el nu. Aici cei doi par mai degraba sa fie multumiti de situatia lor, si-ar dori poate copii dar nu in momentul de fata. Si e viata lor, si ei stiu mai bine ce vor.

_

"Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga

Daca e asa cum spui tu, de ce ea continua sa fie deranjata de ideea ca nu are copii? Daca cineva e fericit in situatia nu are de ce sa isi mai faca probleme, sa se planga altora ca nu are copii si asa mai departe.

Ma rog logic mie asa mi se pare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

La 39 de ani ce mama carierei sa mai astepte ea? Daca este femeie si nu pustoaica de liceu isi asuma sarcina chiar si cu riscul sa creasca bebelul singura. Daca a avea copil este o dorinta reala si nu o chestie, asa, idealizata, in eter...

Pe el nu-l condamn deloc, barbatii reactioneaza mai tarziu la dorinta de a deveni tatici. Exemplul sotului meu: a tb cca 3 ani si o sarcina pierduta ca sa constientizeze ca vrea copil, iar acum regreta ca nu a devenit tata mai devreme (are 30 de ani).

Explica-i ei ca-i musai control ginecologic complet, sa nu se bazeze pe faptul ca gata, lasa pilula si va avea burta.

Mergi la inceput