vacanta cu copilul. Acte necesare?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bely spune:

legea e din 1991, asa imi scrie si mie in scrisoare. Nu stiu cum sa-mi sterg numele si adresa de mail sa nu mi le fac publice, dar cred ca nu se poate atata timp cat scrisoarea este primita de la ei?!.. altfel atasam aici sa fie clara pt toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Lala,eu am citi legea data de tine(linkul de mai sus)dar n-am gasit nicaieri specificatzia asta cu pasaportul strain si cetatzenia dobinditra prin nastere!

Art 31 pus de tine,este scos din context!

In lege se face specificatzia de cetazean roman ce circula cu pasaport(sau ma rog alte documente de calatorie)romanesti!

Nu s eface nicio specificatzie la cei ce circula cu paspaort strain!

Cititzi si voi si poate gasitzi voi specificatzia!

Eu cunoasc aceasta lege insa eram(si sunt inca)nelamurita cu privire la acest amendament,pe care eu din pacate nu l-am gasit!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Dana cele 2 legi sunt in concordanta, nu poti citi una fara alta.
Da, prima se refera strict la cetateanul roman insa cea de a doua din 1991 iti spune CINE este cetatean roman.
Asa incat cele doua merg mana in mana si se completeaza reciproc.
Asta e baza legala.

Tu ai cerut "care e legea' si eu ti le-am insirat.

Daca le interpretezi ca un jurist ajungi la concluzia mea si a celui care a redactat raspunsul oficial din scrisoarea primita de bely.

Daca le interpretezi cum crezi tu ca ar trebui sa se aplice iese altceva. Fiecare cu meseria lui

Mergi la inceput

Lala,eu am crezut ca s-au facut noi amendamente la legea cu privire la circulatzia minorului cu cetatzenie romana!

Faptul ca cele doua legi au ajuns sa depinda una de alta,este o gaselnitza asa de vreun an,poate doi si asta imi demonstreaza mie ca ceea ce am scris intr-un mesaj anterior e corect!

Se doreste sa se faca bani dind interpretari unor anumite legi!

Din experientza spun ca atita timp cit copilul calatoreste cu pasaport strain,nu te intreaba nimeni de procura!

Chiar as fi curioasa daca exista persoane pe forum care au fost intoarse de la granitza ,in aceste conditzii:pasaport strain al copilului,fara procura!

Dana

Mergi la inceput

andacos tu ai calatorit cu pasaport ro si monorul cu pasaport strain?
sincer eu am o prietena buna care m-a alertat, in 2009 a fost cu bebe in tara, bebe doar cu acte nemtesti ea cu acte romanesti si tata astepta pe coluar sa embargheze ei..sotul mergea cu masina din cauza bagajelor mai voluminoase si ca bebe sa nu se chinuie mama si copilul se intorceau cu avionul si uite ca nu au vrut sa-i lase..noroc a fost ca sotul a asteptat pana au trecut de control altfel nu stie ce facea.. si totusi l-au luat pe sot la purificat fin,sa se asigure ca e tata

Mergi la inceput

Bely.daca ai sa intri putzin la juridice la "pasapoarte..."ai sa vezi declaratzii ale fetelor ce au calatorit in Ro,copii navind pasapoarte straine!

Aici la diaspora la fel,atita timp cit circuli cu pasaport strain nu te intreaba nimeni nimic!

Sora mea ,ea cu pasaprt romaneasc,nepoata mea cu pasaport nemtzesc nu le-a intrebat nimeni nimic!
Asa e in fiecare vara,se face vilva cu legea asta!

Este dreptul meu ca si parinte in definitiv sa hotarasc sub ce natzionalitate circula copilul meu,iar statul roman nu poate retzine un cetazean strain pe premiza ca are (poate)si cetatzenie romana!

editez sa spun ca eu am hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila,deci pot circula fara sa am nevoie d eprocura din partea tatalui!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Tu te enervezi si eu ma amuz.

Orice lege face parte dintr-un tot unitar. Nu exista ca o "hartie" de sine statatoare.
Sistemul legal este ca o piramida, nu poti sa le aplici doar pe cele care iti convin fara sa vezi de unde provin notiunile si ce legi le guverneaza.
Este un principiu de baza.

E ca si cum vorbesti despre cum se face un divort, care e procedura dar nu te intereseaza ce inseamna notiunea de casatorie si ce presupune ea.

Nu poti discuta despre cetateanul roman daca nu cunosti exact cine este cetatean roman.

Si cu astea fiind spuse eu ma retrag la nani, cine doreste sa se riste o face pe piele proprie.

Mergi la inceput

Da,Lala ai dreptate,exact asta voiam sa scriu si eu!

Daca nu e legea asta din 1991 ar fi gasit statul roman o alta gaselnitza,cu sigurantza!Pai o procura la ambasada/consulat costa undeva la 50 de euro!

Si na' vine romanul vara acasa ca are familie si se gaseste lucratorul vamal sa-tzi declare progenitura cetatzean roman(chiar daca el circula cu pasaport strain) desi el nici certificat de nastere romanesc nu are!

legea e obtuza, clar!E ok atita timp cit se refera strict la cetatzeanul roman cu domiciliu in Romania!

In rest...birocratzie romaneasca!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Lala,eu am crezut ca s-au facut noi amendamente la legea cu privire la circulatzia minorului cu cetatzenie romana!

Faptul ca cele doua legi au ajuns sa depinda una de alta,este o gaselnitza asa de vreun an,poate doi si asta imi demonstreaza mie ca ceea ce am scris intr-un mesaj anterior e corect!

Se doreste sa se faca bani dind interpretari unor anumite legi!

Din experientza spun ca atita timp cit copilul calatoreste cu pasaport strain,nu te intreaba nimeni de procura!

Chiar as fi curioasa daca exista persoane pe forum care au fost intoarse de la granitza ,in aceste conditzii:pasaport strain al copilului,fara procura!

Dana

eu nu am fost intoarsa de la granitza dar puteam sa fiu daca nu aveam procura. stiam de ea, dar nu le-am spus ca o am vroiam sa vad ce mai da din ei cu justificari ...pentru ca nu-mi facea sens atita timp cat circula cu pasap american si mergea la taica-su.
cu tot cu certuri si amenintari tot nu ma lasau sa trec asa ca am fost nevoita sa o scot ca sa nu pierd avionul.

asta e ghinionul meu de fiecare data cand merg in tara. (specific ca eu am pasap romanesc)

michelle

Mergi la inceput

michelle tu faci procura la ambasada/consulat sau la orice notar?
si eu am auzit multe cazuri care au fost intoarse de la aeroport doar 1 singur caz am auzit ca nu face procura si cica o lasa sa treaca ca doar merge la ta-su, acuma nu stiu, sincer nu ma risc.. pt ca si eu calatoresc cu acte romanesti, dar mi-e invatatura de mine si la anul sigur nu mai folosesc acte romanesti.

Mergi la inceput