vacanta cu copilul. Acte necesare?
Raspunsuri - Pagina 3
Lala_D spune:
In baza legii de mai sus ofiterul vamal daca vede pasaportul romanesc al parintelui ce insoteste copilul poate cere legal procura parintelui absent la iesirea din tara a minorului chiar daca minorul circula cu un pasaport strain.
Nu o fac toti dar sunt ofiteri vamali ce aplica pricipiul cetateniei dobandite prin nastere daca atat minorul cat si parintele au acelasi nume.
Daca parintele insotitor are pasaport strain, minorul idem atunci nu va fi ceruta procura mai ales daca lipseste din pasaport mentiunea dublei cetatenii.
andacos spune:
lala,daca eu sunt nascuta pe teritoriu strain iar parintzii mei nu au facut niciun demers sa-mi scoata certificat de nastere romanesc,cum dovedesc eu ca sunt cetatzean roman sau am si cetatzenie romana?
Daca parintzii mei au renuntzat la cetatzenia romana desi port numele de...popescu,cum poate cienava sa stie ca eu am sau nu prin nastere cetatzenie romana!°
Si exemplele pot continua!
Eu pot fi cetatzean roman si circula cu copilul cu pasaport de... Tanzania,deci de ce sa-mi ceara hirtie de la tatal tanzanian?
E o mare magarie,asta este!
Daca am pasaport strain...nu te intereseaza pe tine ca tata e roman!
Mai bine ar face niste amendamente la legea asta idioata sa nu mai stai cu sufletul la gura ca gasesti vreun lucrator vamal plin de zel!
Si nu are nimeni dreptul sa opreasca cetzeanul strain minor ,in ce baza?In baza unei legi romanesti vag enuntzate?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lala_D Daca parintele insotitor are pasaport strain, minorul idem atunci nu va fi ceruta procura mai ales daca lipseste din pasaport mentiunea dublei cetatenii. |
este trecuta in pasaport dubla cetazenie?
Dana
Lala_D spune:
Dana eu ti-am dat exemplele clare in care se poate face dovada cetateniei parintelui adica prezentarea la vama a pasaportului romanesc al acestuia sau a cartii de identitate romanesti.
Legea este clara : daca printele are acte romanesti atunci si copilul sau este cetatean roman chiar daca nu are emis inca un certificat de nastere romanesc si calatoreste impreuna cu parintele roman dar cu pasaport strain ( copilul).
Daca ai dubla cetatenie atunci ea este stipulata in acte.
andacos spune:
citat din mesajul lui Lala_D Legea este clara : daca printele are acte romanesti atunci si copilul sau este cetatean roman chiar daca nu are emis inca un certificat de nastere romanesc si calatoreste impreuna cu parintele roman dar cu pasaport strain ( copilul). Daca ai dubla cetatenie atunci ea este stipulata in acte. |
Noi facem disutzii aici ,dar...legea nu e clara!
Copilul este(si) cetatzean strain,si se supune(si)altor legi!
Ca sa nu mai spun ca acolo-n pasaport scrie clar domiciliul copilului,altul decit Ro!
lasa ca mai vin miine ca acum m-am enervat!
Lala_D spune:
citat din mesajul lui andacos Copilul este(si) cetatzean strain,si se supune(si)altor legi! Ca sa nu mai spun ca acolo-n pasaport scrie clar domiciliul copilului,altul decit Ro! lasa ca mai vin miine ca acum m-am enervat! www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Eu nu tin sa te enervez, parol
Dar ...este si cetatean strain si se supune si altor legi insa cand e pe teritoriul romanesc primeaza legea romaneasca si fiind cetatean roman i se aplica preponderent.
andacos spune:
a,dar nu tu ma enervezi!legea absurda!
da...cetatzean roman(poate) prin deductzie,insa el se afla pe teritoriul romanesc in calitate de cetatzean strain!Cume cu dreptul lui de cetatzean al altui stat?
Dana
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui Lala_D Legea este clara : daca printele are acte romanesti atunci si copilul sau este cetatean roman chiar daca nu are emis inca un certificat de nastere romanesc |
Ce sa zic ca,atunci cand ne-am intors noi in tara pentru o vreme,dupa ce primul copil se nascuse la Viena(avea doar certificat de nastere austriac,inca nu iesisera actele romanesti),ne-am inscris la medicul de familie,inclusiv pentru ca fetita sa primeasca consultatii medicale,vaccinuri,etc.
Doctorita ne-a spus ca nu poate consulta si vaccina copilul decat contra cost,deoarece,desi noi eram cetateni romani ambii,copilul era apatrid inca ,pana la emiterea certificatului de nastere romanesc.Nu stiu daca legea permite o asemenea situatie si terminologie in cazul de fata,noi am luat-o doar ca pe o tentativa doctoriceasca de a mai scoate ceva bani de la noi.Am platit consulatiile,insa vaccinurile le-am amanat,pana le.am putut face gratuit,in schema vaccinurilor recomandate prin medicii de familie.
Sa mai spun ca,in timp ce doctorita o tragea in sus si-n jos cu copilul nostru apatrid,asistenta ii soptea dnei doctor ca se poate,se completeaza retroactiv fisele,dupa ce se emite cnp-ul,ca doar nu era primul caz de acest gen cu care se confruntau!?...
Poate un jurist (Marius?...) ne lumineaza si pe noi,asa...in al 13.lea ceas.
Lala_D spune:
Julia, copilul nu avea inca CNP dar apatrid sigur nu era
Si sunt aproape sigura ca acel doctor habar nu avea de semnificatia legala a termenului.
Edit :
- in cazul vostru era cetatean roman fara forme legale si cetatean austriac prin certificatul de nastere.
Ambele cetatenii dobandite prin nastere, cea austriaca prin nasterea in acea tara ( nu stiu daca unul dintre voi avea si cetatenie austriaca), cea romana prin nasterea din 2 parinti romani, in strainatate.
So...numai apatrid nu era saracutul
saskia spune:
Pe pasaportul(olandez) baietilor mei nu scrie absolut nimic de dubla cetatenie.
Chiar acum ii trimit singuri in tara, cu KLM (cu insotitor stewardesa), au nume olandeze si prenume la fel, cum Dumnezeului isi dau aia seama sa zicem ca mama e romanca, ca pe pasaport nu scrie nici mama, nici tata. Si daca ai mei or sa le vorbeasca in romaneste, ca evident stiu or sa le ceara ceva acte doveditoare ca sunt si romani.
Si ce legi idioate sunt astea, ca daca cineva e cetateanul unui tari e automat si cetateanul altei tari numai ca maica'sa s-a nascut acolo. Mie nu mi-au dat nici un act pentru ai mei ca ar fi romani.
S-au tampit de tot aia de la politia de frontiera pe bune, in nicio alta tara n-am mai vazut atatea frecusuri pentru copii, oare acolo nu s-or intampla rapiri, sa fim seriosi.