Unde se gaseste sirop de menta?
Raspunsuri - Pagina 2
MadalinaM spune:
Haide mai, olim, "calitatea frunzelor ce nu se preteaza la fiert". Liviana a luat menta din gradina a fiert-o si gata!
Am facut si eu sirop de menta, prima data in viata mea, sapt trecuta, 2 portii, adica am fiert de 2 ori. Prima data am pus mai putine fruze a iesit mai verde, a 2-a oara am pus muuuulte, fiindca prisoseau, si a iesit maron inchis.
Eu cred ca in comert e verde-verde fiidca e mai aspectuos/comercial(adevarul e ca si eu cand am vazut maron-ul al in apa ma gandeam ca nu o sa mai iasa bun) si probabil ca si tehnologia de fabricare e alta, poate preseaza frunzele alea cumva, si nu le fierb, ca sa iasa verde.
Eu am alta intrebare: avand in vedere ca am fiert frunzele si a ramas numai aroma, ca am pus zahar la greu, siropul ala mai are vreun efect terapeutic? sau e doar placerea de a bea un sirop?
olim spune:
madalina, de ce crezi ca nu are influenta calitate frunzelor, chiar nu inteleg ce e comic in astain cea mai mare parte calitatea materiei prime este direct proportionala cu calitatea produsului finit, mai ales cand vorbim despre fructe, legume.Bineinteles ca intervine si procesul de conservare.
omu asta face studii si aduna plante medicinale de vreo 40 de ani, io cred ca stie totusi ce vorbeste din experienta dansului,nu din povesti.
eu nu am spus ca frunzele d ementa ale livianei nu sunt bune, doamne fereste, daor poate ca or fii fost cateva care au putu infuenta produsul final.
lbelciug spune:
Olim, ca sa fie mai clara "procedura" aplicata de mine:
- frunzele erau proaspat culese din gradina, deci nu indoite decat hai sa zic unele, avand in vedere ca le-am rupt de pe crenguta la spalat
- reteta mea include si miere de albine, asa ca am folosit-o cum zice acolo
- menta folosita e din soiul rece, adica f mentolata si ravnita pt ceaiuri. Oricum, si cu menta obisnuita (ne-rece), ceaiul din ea iese tot maro.
In fine, nu vreau sa starnesc polemici aici, mai ales ca totul a pornit de la o simpla curiozitate privind culoarea, dar Olim, te rog intreaba-l pe profesorul tau daca el a reusit sa obtina ceai/sirop din menta de culoare verde crud si daca da, care a fost reteta.
Merci.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
claudia_a spune:
Eu cred ca iese verde cand e facut "la rece"... adica se pun la macerat frunzele de menta in miere (asa cum fac eu siropul de brad), timp de 2 saptamani si apoi se trag la sticle si se pastreaza in frigider (asa isi pastreaza toate proprietatile si mierea si menta/mugurii de brad).
boticelina spune:
pe forumul culinar doar ce-a fost postata o reteta de sirop de menta facut "la rece", e f interesant, si intradevar e maro siropul obtinut
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
olim spune:
liviana,in iunie anu viitor cand ajung in tara sigur il intreb
nici eu nu vreau sa starnesc polemici, dar s=a mai discutat si prin alte parti despre culoare diferita.imi cer scuze daca v-am deranjat cu afirmatia, dar era doar un comentariu
b.nica spune:
Fetelor, nu cumva putin suc de lamaie in compozitie ar putea mentine culoarea,poate in detrimentul gustului?
irinai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Fetelor, nu cumva putin suc de lamaie in compozitie ar putea mentine culoarea,poate in detrimentul gustului? |
Eu pun lamaie de fiecare data. Dar tot de culoare maro iese siropul. Culoarea are legatura cu timpul de fierbere a zaharului, care se caramelizeaza. Dar daca nu il fierbi suficient, nu se leaga.
Oricum, verde nu a iesit niciodata.
mina spune:
Oare merge si cu busuioc in loc de menta?
Am o tona de frunze si m-ar tenta un experiment, fiul e fan busuioc.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it