Pufii de ian-feb 2010. La multi ani Sorina! (32)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Ruxita, Nyny ce frumos ati povestit de pui si gemanutele ce scumpe tb sa fie intinse pe jos.
Nyny eu nu incerc sa-i scot nimic deocamdata, lapte din biberon nu cred ca o sa-mi bea vreodata oricum. Mara face urat fara motiv (cred eu). In seara asta iar a urlat ca la balamuc, mi-e si rusine de vecinii care nu cred ca stiau ca e copil mic la noi pana acum, a adormit de vreo 20 de minute dupa lupte seculare.
Si ea inainte cand o vedeam obosita ii spuneam sa mergem la somn, sugea putin, se intorcea cu spatele la mine si adormea. Acum o dau cu dentinox, o las in fundul gol, o pun la tzitzi, fac dansul ploii, o plimb prin casa, ii povestesc, nu functioneaza nimic. Are momente cand se linisteste si dupa 5 minute o luam de la capat.

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

La gemanuzte plushatul sau plushata (aka ariciul Alenei sau veveritza Nataliei) au mare importantza. Eu le-am dat un pic cu "de-a sila" (aka sa locuiasca musai in patul lor) pe la 1 an, cand expira perioada cu sindromul ala ce m-a terifiat primul an (al mortzii subite). Dupa o vreme, singure au prins drag de animalutz, pt ca acum sa umble sa-l ceara si in alte momente ale zilei, in special pt linishtire. Mara nu are nici un obiect de care sa fie atashata, sa o linishteasca... binentzeles in afara de tzitzi...
Ca sa povestesc cum adorm gemanutzele, nu e cine shtie ce ritual. Somnul de peste zi ele il au (de regula) devreme pe la 11-11.30 (in zilele cand se trezesc pana in 8 adik de obiecei) pana pe la 14, deci inainte de pranz. Si atunci singure ori pun capul pe perna pe parchet (e una pe post de aparatoare de coltzuri), ori stau si motzaie in scaunele lor de masa (demult deja fara masa) la desene (minimax)/muzica (vh1) ori chiar scobesc cu degetul la usha (inchisa) de la dormitorul lor. Dar se intampla ca dupa ce le pun in pat sa mai gangureasca o vreme (chiar si pana la 1/2 de ora uneori), dar nu intervin si adorm singure fiecare in patutzul ei.
Seara e si mai simplu, imbracate in pijamale imi intind suzetele si plushatele din dotare cand venim cu laptele, ishi beau lapticul, pupici, "te iubesc", invelit, diminuat lumina la veioza si ieshit din camera. Rar mai ganguresc seara, de obicei adorm destul de repede (ishi beau laptele la 21.30 maxim). Noi inca le urmarim pe monitor, si daca maraie vreuna intervenim imediat... ba pierd suzeta, ba vor supliment de lapte (rar de tot), ba mai face Alena kk (si nu adoarme asha, face un taraboi...eu ma bucur oricum)... Mai nou le-am dat si cate o pernutza, un elefant si un fluture (tot plushate) si le iau si pe alea in bratze; daca nu sunt pernele, Alena ishi face perna din paturica cu care o invelesc ... Iar celelalte plushate... au si ele rolul lor: Natalia ishi duce coada veveritzei la nas (fara exceptzie), iar Alena ishi pune ariciul intre umar si ureche.. sunt tare dragalashe cum se cuibaresc ele.

Mergi la inceput

Of dece sper ca macar restul sejurului sa va priasca... si asta doar daca se intremeaza jiji.

ale Si gazele mele fac urat la oboseala, nu urla neaparat, dar sunt indispuse si irascibile. Eu pt crizele de afara am gasit leacul care functzie mereu: pufuletzi, apa la sticla cu picurator sau ceva de rontzait: biscuite, covrig, napolitana.

sorina Nashtere ushoara surorii! Mai rar parintzi care ishi doresc surprize "sexuale" la nashtere...

bea Se pare ca palatul lu' Adam n-o sa fie mai prejos de cel al lui Ivan . Ai grija de voi si odihneshte-te maxim!

rux Cum l-ai tuns pe Kay? Singura sau la frizer? A stat sau ai avut nevoie de clowni? Si eu vreau sa-mi tund fetele, dar nu m-am hortarat cand, unde , cum ...

Mergi la inceput

La poze nu ma mai bag azi ... aplic si eu tactica ruxitei, maxim la 11 la somn... mai ales ca vreau sa ma scol pe la 4, pt englezeala...

Asha ca NB!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

ruxita Nici gemanutzele nu fac la olitza (dar nici nu am aplicat vreo metoda...nu shitu inca cum ), nici nu vorbesc cine shtie ce dar comunica foarte bine prin alte modalitatzi ce le doreshte buricelul. Totushi la noi cred ca un obstacol serios este suzeta, prezenta exagerat de mult timp in gura lor ... cand am incercat sa reduc perioada de mufare, s-au prins si acum o vor mai dihai ca inainte...adik non-stop. Deci suzeta ash trece-o pe lista de probleme pe primul loc cred.
Si ele se bat/ne bat pe bune si cu intentzie... ceea ce ma scoate din mintzi. Am incercat diverse metode, deocamdata nu functzie nimic. Iar daca indraznesc sa le cert se reped sa-mi dea o palma sau sa ma ciupeasca.
Calculatorul nu-l folosim deloc pt a le distra, doar mai pun muzica de-a lor... e si localizat in dormitorul nostru unde au acces destul de rar din cauza de nenumarate coltzuri... si cum ele alearga la greu si cu viteza, prefer sa evit zona. Dar dupa ce am citit postarea ta, s-ar putea sa-l bag si eu in schema de entertaiment...
Alte probleme (de-ale lor):
-se trantesc pe jos (acasa/afara/oriunde) sau riposteaza violent cand nu le convine ceva
-se enerveaza cand nu le ies anumite combinatzii la jocuri, jucarii
-afara sunt greu de stapanit
-Naty are un defect (sper eu reparabil) de mers, ar trebui sa-i fac radiografie la bazin?
Probleme de-ale mele:
-ce fac cu ele la 2 ani
-cum sa-mi stapanesc nervii, oboseala, indispozitzia (cand apar)
-nu le acord suficient de multa atentzie (adik le dau de lucru si-mi vad si eu de ale mele care sunt de-ale casei, nu personale-alea au disparut cu desavarshire, cu exceptzia netului )
-nu ma pricep sa le "antrenez " dpdv pedagogic ash zice

si probabil mai sunt multe altele...

_
din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare

ce inseamna o problema speri tu reparabila la mers?
Nu de alta dar eu am suferit de acea displazie de sold si stiu ce inseamna daca nu se actioneaza de la varsta de cateva luni....te alegi cu operatie mai tarziu si cu cicatrici cat casa pe picioare (am vazut la o fetita de 10 ani si m-am bucurat ca ai mei m-au radiat pana m-au reparat de mica). Nu vreau sa te sperii dar nu e de gluma, ai fost la ortoped? Eco de sold din primele luni cum a iesit?

Si cum adica dau cu palma sau ciupesc? de unde au nascocit ele chestia asta...eu uneori nu inteleg de unde inventeaza unii copii chestii de genul asta...

cu stimulatu dpv pedagigic...cine crezi ca poate? eu il mai pun la filmulete educative bBy einstein, o sa incarc cateva daca vrei pe transfer.

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns haircut spune:

Nu stiu cum sa salut la ora asta...

Am reusit sa citesc capitolul asta..am avut 2 saptamani grele, am alergat cu tata prin spital cu probleme grave de sanatate si n-am mai apucat sa intru deloc pe forum. Stiu ca am ramas datoare cu niste poze, pun maine.

Alexutzzza, imi pare rau ca Yannis se chinuie asa de tare sanatate multa sa aveti! Si nervi tari tie(ca vad ca tati ii are destul de tari)

Dece, sper sa reusiti totusi sa va si distrati. Sanatate multa Jijelului!

Sorina, spor la impachetat. Eu sunt convinsa ca veti avea o vacanta frumoasa. O sa fie aerul sarat, miscare multa, atentie de la tot familionul si Iris o sa fie ok. Sper sa te poti odihni si tu

Simply, vacanta frumoasa. Stiu ca iti doresti f mult o noua sarcina, dar ma bucur sa vad ca esti calma si impacata cu situatia

Ruxita, brrr, ai avut si tu ceva emotii...bine ca s-au terminat cu bine. Eu nu m-am gandit sa-i arat piticei si pe calculator ce vede in carte e o idee super, o sa incerc maine.Sa-i fie de bine lui Kay noua tunsoare.

Nyny, ce frumos povestesti de somnicurifelicitari pentru mesele Marei(sper ca au mai fost si altele la fel de rapide)

Loredana, ce frumusica e Laradistractie placuta la sala!

Danasor,din poze cred ca v-ati simtit super la maree o frumoasa Anastasia...in pozele cu Delfi sunt atat de dragutesuper ca ati reusit sa va vedeti!

Miremia si M are o perioada in care adoarme f greu la pranz...si se lasa tot cu suspine si ochi umflatimi-e o mila de ea...nu stiu de ce ii e asa greu sa adoarma. Mara e simpatica tare in poze, i-a priit marea

Atat mi-am amintit...sa aveti o noapte buna si un sfarsit de WE minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns haircut spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Ruxita, Nyny ce frumos ati povestit de pui si gemanutele ce scumpe tb sa fie intinse pe jos.
Nyny eu nu incerc sa-i scot nimic deocamdata, lapte din biberon nu cred ca o sa-mi bea vreodata oricum. Mara face urat fara motiv (cred eu). In seara asta iar a urlat ca la balamuc, mi-e si rusine de vecinii care nu cred ca stiau ca e copil mic la noi pana acum, a adormit de vreo 20 de minute dupa lupte seculare.
Si ea inainte cand o vedeam obosita ii spuneam sa mergem la somn, sugea putin, se intorcea cu spatele la mine si adormea. Acum o dau cu dentinox, o las in fundul gol, o pun la tzitzi, fac dansul ploii, o plimb prin casa, ii povestesc, nu functioneaza nimic. Are momente cand se linisteste si dupa 5 minute o luam de la capat.

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

La gemanuzte plushatul sau plushata (aka ariciul Alenei sau veveritza Nataliei) au mare importantza. Eu le-am dat un pic cu "de-a sila" (aka sa locuiasca musai in patul lor) pe la 1 an, cand expira perioada cu sindromul ala ce m-a terifiat primul an (al mortzii subite). Dupa o vreme, singure au prins drag de animalutz, pt ca acum sa umble sa-l ceara si in alte momente ale zilei, in special pt linishtire. Mara nu are nici un obiect de care sa fie atashata, sa o linishteasca... binentzeles in afara de tzitzi...
Ca sa povestesc cum adorm gemanutzele, nu e cine shtie ce ritual. Somnul de peste zi ele il au (de regula) devreme pe la 11-11.30 (in zilele cand se trezesc pana in 8 adik de obiecei) pana pe la 14, deci inainte de pranz. Si atunci singure ori pun capul pe perna pe parchet (e una pe post de aparatoare de coltzuri), ori stau si motzaie in scaunele lor de masa (demult deja fara masa) la desene (minimax)/muzica (vh1) ori chiar scobesc cu degetul la usha (inchisa) de la dormitorul lor. Dar se intampla ca dupa ce le pun in pat sa mai gangureasca o vreme (chiar si pana la 1/2 de ora uneori), dar nu intervin si adorm singure fiecare in patutzul ei.
Seara e si mai simplu, imbracate in pijamale imi intind suzetele si plushatele din dotare cand venim cu laptele, ishi beau lapticul, pupici, "te iubesc", invelit, diminuat lumina la veioza si ieshit din camera. Rar mai ganguresc seara, de obicei adorm destul de repede (ishi beau laptele la 21.30 maxim). Noi inca le urmarim pe monitor, si daca maraie vreuna intervenim imediat... ba pierd suzeta, ba vor supliment de lapte (rar de tot), ba mai face Alena kk (si nu adoarme asha, face un taraboi...eu ma bucur oricum)... Mai nou le-am dat si cate o pernutza, un elefant si un fluture (tot plushate) si le iau si pe alea in bratze; daca nu sunt pernele, Alena ishi face perna din paturica cu care o invelesc ... Iar celelalte plushate... au si ele rolul lor: Natalia ishi duce coada veveritzei la nas (fara exceptzie), iar Alena ishi pune ariciul intre umar si ureche.. sunt tare dragalashe cum se cuibaresc ele.

_
din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare

Ce simpatice trebuie sa fie
M adoarme cu noi. Ziua o adorm pe canapeaua din camera ei(o tin in brate) si apoi o las in patutul ei, seara in patut, o tinem de manuta, muzica in surdina, lumina putina..
Si noi avem suzeta inca, la somn nu se poate fara si i-o mai dau si peste zi cand e fff agitata.

Olita n-am incercat inca, cred ca o sa-i iau cat de curand, sa vedem cum reactioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

neatza fetili....cofe...repede ca o feta e limitata...iar je....sunt sugativa...

ieri a fost o zi faina...desi jiji a dormit vreo 40 min...dupa amiaza a fost ok...am fc si noi baie in strandul ala sarat....fff sarat...l-am bg si pe jiji cu picioarele...si i-am dat pe la nas...adik ii stergeam muciicu mana uda....a stat si el in putza goala acolo...a fost placut...apoi am mancat pe rand...pt ca mie nu-mi mai tihnea nik...apropo...e f nashpa de mers undeva cu un copil de varsta asta...nici mare sa te intelgi cu el...nici mic sa stea locului...
si ink ceva...in proportie de 90% hrana lui a costat in lapte..n-a vrut altceva..

totul ok pana s-a culcat...a inceput calvarul jin juma in juma sau din ora in ora...nu putea respira..mucii lui sunt la faza de...vascosi...se uscau cred nu putea respira...respirand pe gura cred ca-l deranja gatul etc...asa ca avusei o noapte di vis....iar dimi s-a trez cu ochii lipiti..eu tot cred ca e de la AC...vedem

mAI AM 2 GURI de coffe si ma duc sa mananc....appoi cat sta ta-su la masa...fac bagajele...si go...spre capitel....si maine la dr....clar...offff

pacat...e frumu aici...si f ok cu apa asta sarata.nici nu poti inota de sare te tine la suprafata asa ca pe un cartof...si e mare

oricum e totul f ingrijit....hai sa zic ca e ca afara...dar park totusi prea prea scump...in meniu nu-i nik sub 30 ron...si e de 3 stele...in fine...

am citit si din urma...

cu prb mele si ale lui jiji diseara...

fug repede si sper sa vin ok acasa..ca daca mai plange....

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Neata'

Haideti la cafelutza fetele!!! acum cat mai e o boare de racoare...

Va multumesc frumos de raspunsuri, ce frumos ati povestit Nyny si Larisel , iar Kay e super cumintel si ascultator
Haircut , imi pare bine ca ai mai intrat, sper sa se rezolve cu problema de sanatate a tatalui tau , pupam fetele frumoase, poate ai timp sa mai pui niste pozici cu scumpa ta, ca ne e dor
Mire offf si voi sunteti in lupta cu somnul, poate e necajita de la dintzoci
Dece v-ati luat oferta all inclusive? parea ok, sper sa va simtiti minunat
Bea esti o gravidutza tare dragutza
Nyny eu as vrea sa o intarc, de fapt sa o dezobisnuiesc sa adoarma la san , laptic nu prea mai este, ii dau LP cu biberonul, problema e ca nu adoarme fara tt oricat de obosita ar fi, o foloseste ca suzeta, dar nu a vrut deloc suzeta cum vad ca multi pufi o fac; ieri am capitulat am culcat-o la 3, cu tt bineinteles, ca voiam sa facem gratar afara si nu rezistam sa stau iar 2-3 ore langa ea sa astept sa doarma ,
Sa va fie de bine balaceala
Sorina si noi avem o papusica care canta de adormit de la chicco, Mire aveti si voi- o folositi?, dar vad ca are efect mai mult la mine... ma ia un somn de pic... Sanatate multa surorii tale si bebe-ului , super faza cu sexul copilului, daca as mai face unul cred ca nu as vrea sa stiu nici eu inainte ...
trimit sa nu fuga mesajul ca am patit de multe ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Sa bag si eu un cra : ieri i-am dat A. chilotei fara pampers de la 5 pm, si nu i-a udat deloc pana am bagat-o la nani, a si facut de 2 ori la olita, pusa de mine;
Am facut dovlecei cu smantana, Dece, si i-am servit familionului garnitura la pastrav la gratar, a mers f bine, mocutzei mele ii place pestele, i-am pus cateva pic de lamaie si ulei de masline si nu l-a refuzat
Azi avem in meniu ardei copti, salata de vinete si pulpe dezosate la gratar... cine doreste e invitat cu drag
o zi buna sa aveti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

'neataaa!!

caldura mare, mes cheres.......ca sa zic asa......mor, mor de caldura si gata, imi dau seama ca mai bine mi-e frig decat cald...si asta micu e tot transpirat, cu zulufii lipiti de cap....asa l-as tunde, dar nu am aparat si parca e prea simpatic cu zecile codite de rata la spate...o sa pun poza azi a, da, si al meu e confundat in 90% din cazuri cu o fata

ruxi, sa-i fie de bine tunsoarea....moamaa, ce baiat mare pare....si tie blana, foarte foxy, si la propriu si la fig

apropo de "ritualuri" de somn, la noi e cam asa. pana in aprilie cand l-am intarcat(), evident ca adormea la tzitzi.....si treziri fara numar pana dimineata....de atunci adoarme langa mine/pe mine, se foieste cam 15-30 de minute, de multe ori aproape ca adorm eu inaintea lui, dar tre sa fiu vigilenta sa nu cada peste bord....apoi pus in patut pana dimineata nu mai am treaba cu el, f rar un dansul ploii&co....de vreo 2 zile, mare minune mare....il pun in patut, sting lumina, ies din camera sau mai stau sa-mi simta totusi prezenta si adoarme singur!!!!!!!!! si uite asa ne cresc copii mari, nici nu ne dam seama

sorina, nastere usoara surorii tale...

bea, moaamaa, palatul lui ivan e o biata garsoniera pe langa ce va avea adam......f frumoasa esti!!!

haircut, , o poza, ceva?

DC, sa va fie de bine sarea.....uite o idee pe care sper sa o pun si eu in practica, anti-muci macar.
asa e, cu un copil asa mic e greu, cel putin tie ca mama nu-ti mai ticneste nimic, tre sa fii cu ochii pe el ca pe butelie....la mare cel putin altceva nu o sa pot face pe plaja cel putin decat sa fiu cu ochii pe el. dar, cine o sa doarma la pensie?!

_
mama lui Stefan, pui scump

Mergi la inceput