In loc de supa de legume la cutie... ce?
Raspunsuri - Pagina 2
ML spune:
Asa-i, Roxana, "broth" este.
Mama nu-i prea bucatareasa , n-o vad congeland supa ramasa, dar ideea mi se pare buna.
Poate ca trebuia sa mentionez ca vreau ceva ca baza pt. supe de legume. La supa de carne nici eu nu pun, dar am cateva numai din mazare uscata, ceapa, dovlecei si turmeric si altele asemanatoare ca e musai de filling.
Corina, cred ca mixul romanesc deshidratat ar fi cel mai nimerit pt ea (Gabi, nu cred sa ajunga pe acolo, mai spui ca sunt si scumpe...), unde l-ai gasit (Plafar sau altceva?)
MSL, hmmm, iti spun ce gasesc aici, nu si insa daca sunt gustoase, poate n-ai manca ce manac eu ... (eu gatesc mai dietetic, mai putina carne, mai mult sa fie natural ma intereseaza):
http://www.organicplus.com.hk/food/soup/pacific-organic-vegetable-broth.html
si Harvest Farms, Organic (nu-i gasesc foto pe Net, este un produs local)
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
ML spune:
MSL si asta mai folosesc:
http://2.bp.blogspot.com/_g3ZnYxc6BS4/TUQmSb1olnI/AAAAAAAABPM/QmvDL_xUyh4/s1600/swansons.jpg
Fetele din Ro, dar ceva asemanator Vegetei, dar 100% natural nu exista?
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
CorinaDani spune:
ML, din pacate produsul respectiv a disparut de cativa ani din rafturile supermaketurilor. eu il gaseam intotdeauna la Billa, era produs romanesc 100%. nu imi amintesc numele firmei sau produsului, stiu ca era intr-o cutie de carton (cum erau crevetii pe vremuri), cu o mica "ferestruica" prin care puteai sa vezi legumele deshidratate, ambalate in punga transparenta. mie imi placeau foarte mult, pentru ca gaseai legumele si separat (ceapa, morcov, albitura) si in amestecuri diverse (pentru ciorba, salata boeuf, etc.)
poate ca la magazinele naturiste, plafar sau bio, gaseste ceva similar.
pana la urma, varianta cea mai comoda este mixul de legume congelat, practic nu are chimicale sau conservanti (asta daca nu luam in calcul modul de cultivare si ingrijire a legumelor respective). am observat faptul ca mixurile de legume congelate sunt mai gustoase la marcile romanesti decat la cele de import. exceptie face mazarea. cea de la dujardin e net superioara oricarei marci romanesti. e delicioasa.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
adita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Fetele din Ro, dar ceva asemanator Vegetei, dar 100% natural nu exista? |
exista la Naturalia, dar nu mai stiu exact cum se cheama. erau legume deshidratate, maruntite, fara sare
mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
jenn spune:
Eu din plafar am luat sau mai exista varianta deshidratarii fructelor /legumelor in sezonul lor(in uscatorul de fructe/legume) si dupa faci amestecuri si le pastrezi in borcane cu capac,la intuneric.Dar asta nu e metoda rapida si nu stiu cat costa un astfel de uscator in tara.
msl1 spune:
ML,
Multumesc pt link-uri am sa incerc swanson ala sa vad cum e.
Cind am fost ultima data in ro acu vreo 2 ani am gasit in kaufland 2 produse rominesti absolut naturale fara chimicale dar nu lichid; sint amestecuri de legume uscate si ierburi si sint f bune a fi folosite in loc de vegeta sau altele cu chimicale in ele; se numesc "Fit up" de la Kamis si "zarzavat uscat pt supe sau ciorbe" de la Fuchs. Sint f bune si nu au chimicale deloc in ele. Mi-am adus o gramada cu mine si se pot face si in casa se deshidrateaza legumele si ierburile in deshidrator sau cuptor si se amesteca se mai poate pune si sare si alte condimente in ele si iasa o vegeta f bune ce poate fi folosita la diverse.Poate este un inlocuitor aceptabil la acele "broth".
EllaX spune:
Am vazut amestec de legume deshidratate pentru supe in Plafar - parca de la Sanovita era. Nu stiu cat de natural si atat este, ca n-am citit eticheta, dar Sanovita mai are si mancaruri curate (nu toate!).
daniela_b spune:
SanoVita are legume uscate deshidratate la pungi de 125 de grame. La magazinele naturiste exista mai multe variante, de la mai multe firme, eu pe cel de la SanoVita il cumpar mai mereu si e bun ( nu are sare si potentiatori de aroma).
Legumele se mai pot deshidrata acasa si in cuptor, la cea mai mica temperatura, cu usa cuptorului deschisa. Asta e o metoda pe care matusa mea o foloseste de mai bine de 30 de ani. Dupa uscare ( legumele (in special radacinoase- se taie cit mai subtire, se pun pe hirtie de copt, direct pe gratar) pot fi risnite intr-un robot de bucatarie.
Si, pentru deshidratare mai exista si metoda:
http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/01/home-made-sunbeam-dehydrator.html
Si metoda congelarii e foarte buna si destul de comoda, se pregateste mai usor decit deshidratarea( mai ales cind e vorba de rosii)
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii