Strugurasi de Sept-Oct 2011 (81)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

am pus linku de care ziceam...

mai pun o listuta de necesare pt spital de la o priet care a nascut curand la Cluj... poate ajuta pe cineva , si merg la nanitza

1) Lista necesar pt mama la internarea in spital:
- camasa de noapte pt nascut 1 buc
- camasa de noapte/pijama pt alaptat - cu nasturi sau gauri la sani - 2 buc
- trusa de baie: deodorant, sapun, sampon, piaptan, perie denti, pasta dinti, etc
- prosoape de preferat de culoare mai inchisa
- tampoane speciale pt sani –iti recomand Johnson sau Philips Avene (nu Bella, in orice caz)
- crema pt mameleoane – Garmastan (eu nu prea m-am dat, dar daca e nevoie… )
- absorbante din vata infasurata in tifon - din 2 pachete de vata cel putin
- servetel, hartie igienica, sac menajer pt rufe murdare
- sutien pt alaptat
- chiloti - de preferat de culoare mai inchisa
- capot
- papuci de casa
- pompa de san - in caz ca trebuie sa te mulgi
- farfurie, cana, tacamuri pt tine sa mananci
- telefon, incarcator,
- bani marunti de 5 si 10 daca ai de gand sa dai la asistente

2) Lista necesar pt bebe in spital
- camasute, bodyuri care sa deschida in fata toate, nu de tras pe cap si nici sa se inchida la spate sa nu jeneze bebele
- salopete –care sa se deschida la fel, cat mai usor
- pansamente sterile
- crema Petrini
- crema Bepanten- desi eu nu mi-am luat nimic in spital pt eritem fesier, dau ei mamei un cadou cu niste mostre de crème dupa ce nasti
- scutece multe - cam 5 pe zi
- servetele umede
- caciulita
- paturica
- scutece de bumbac - pui bebele pe el nu direct pe pat- eu am gasit in Carrefour, din finet la 10 lei/buc si le folosesc si acum
- manusi sa nu se zgarie- optional- asistentele n-o sa-ti recomande
- sticluta cu tetina –desi eu iti recomand si o lingurita, in cazul in care chiar n-o sa vrea sa suga la san si folosesti pompa, sa ii dai cu lingurita, ca se obisnuieste altfel cu biberonul si greu o mai inveti cu sanul
- sosete si botosei - daca e cazul

La internare sa iti fie la indemana pijamaua pt nastere si papucii de casa.

31+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

la raport: 12 kg pe plus - cantarite la controlul de luni.... 32 sapt.

Lori 32+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu-24 spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

am pus linku de care ziceam...

mai pun o listuta de necesare pt spital de la o priet care a nascut curand la Cluj... poate ajuta pe cineva , si merg la nanitza

1) Lista necesar pt mama la internarea in spital:
- camasa de noapte pt nascut 1 buc
- camasa de noapte/pijama pt alaptat - cu nasturi sau gauri la sani - 2 buc
- trusa de baie: deodorant, sapun, sampon, piaptan, perie denti, pasta dinti, etc
- prosoape de preferat de culoare mai inchisa
- tampoane speciale pt sani –iti recomand Johnson sau Philips Avene (nu Bella, in orice caz)
- crema pt mameleoane – Garmastan (eu nu prea m-am dat, dar daca e nevoie… )
- absorbante din vata infasurata in tifon - din 2 pachete de vata cel putin
- servetel, hartie igienica, sac menajer pt rufe murdare
- sutien pt alaptat
- chiloti - de preferat de culoare mai inchisa
- capot
- papuci de casa
- pompa de san - in caz ca trebuie sa te mulgi
- farfurie, cana, tacamuri pt tine sa mananci
- telefon, incarcator,
- bani marunti de 5 si 10 daca ai de gand sa dai la asistente

2) Lista necesar pt bebe in spital
- camasute, bodyuri care sa deschida in fata toate, nu de tras pe cap si nici sa se inchida la spate sa nu jeneze bebele
- salopete –care sa se deschida la fel, cat mai usor
- pansamente sterile
- crema Petrini
- crema Bepanten- desi eu nu mi-am luat nimic in spital pt eritem fesier, dau ei mamei un cadou cu niste mostre de crème dupa ce nasti
- scutece multe - cam 5 pe zi
- servetele umede
- caciulita
- paturica
- scutece de bumbac - pui bebele pe el nu direct pe pat- eu am gasit in Carrefour, din finet la 10 lei/buc si le folosesc si acum
- manusi sa nu se zgarie- optional- asistentele n-o sa-ti recomande
- sticluta cu tetina –desi eu iti recomand si o lingurita, in cazul in care chiar n-o sa vrea sa suga la san si folosesti pompa, sa ii dai cu lingurita, ca se obisnuieste altfel cu biberonul si greu o mai inveti cu sanul
- sosete si botosei - daca e cazul

La internare sa iti fie la indemana pijamaua pt nastere si papucii de casa.

31+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

eu mi-am facut o parte din bagajelul de spital, sa va povestesc ce am pus in el:

1 pachet servetele umede bebe
produse de igiena:periuta dinti, pasta , sapun...etc
prosoape mici 5 buc- de la ikea sunt 30 /30 si sunt practice, si 2 mari
crema sanosan cu zinc,
bete de urechi pt mine si bebe
strugurel de buze,
crema de fata
crema de corp
pix si agenda
carte de citit
si cam atat momentan , va tin la curent

29+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Buna ziua, burticute!!Astazi este in sfarsit o zi frumoasa, dupa atatea ploi! Eu am umblat toata ziua prin oras, abia am ajuns acasa
Lali azi am venit si eu cu niste sacose mari de la piata, m-a cam durut burtica, tot drumul numai la tine m-am gandit, ca ai spus ca mai duci greutate, nu e bine...o colega de-a mea, profa de bio, mi-a spus ca nu trebuie sa ducem mai mult de un kg, o avea dreptate?
lai ce baiat mare ai, felicitari pentru rezultatele bune la eco!
Hayat ti-am simtit lipsa ieri pe aici. Si eu am avut un vecin care iesea noaptea pe scari si fuma, imi intra fumul pe sub usa, eu cum simteam, chiar si in somn, fugeam la baie si vomitam. S-a luat sotul de el si nu a mai fumat decat daca stia ca nu suntem noi acasa, la vreo luna dupa asta a murit de cancer la gat, m-am simtit cam aiurea cand am aflat dar eu ce sa ii fac, daca nici lu nu ii placea prpriul fum in casa, eu trebuia sa il suport, in conditiile in care imi era greata si vomitam non-stop?
Kora Doamne-ajuta sa ma refac si eu la fel d repede ca tine dupa ceza!
sei multumim pentru tot ceea ce faci tu cand intri in concediu, vad ca tot spui ca ai contractii, poate ar trebui sa te mai linistesti...
andreea foarte tare faza, chiar ca e mica lumea!!
Matza ce putin mai ai, doar 8 saptamani, apropo de contractii tu spui ca le poti face daca stai in fund aplecata peste burtica, pai eu numai asa stau, in fund, cu picioarele incrucisate(turceste) si ma mai si aplec peste burtica daca scriu la laptop, e periculos?
rach directorul nu are vina ca asa e in tot judetul, astia de la primarie nu vireaza banii decat lunar, nesimtitii pamantului!chiar vroiam sa te intreb( de fapt si pe celelalte fete, mai ales economistele) , ca tu lucrezi in sistem, as vrea sa intru in prenatal,medicul de fam a zis ca imi da, nu stiu daca ies sau nu mai bine cu banii decat co, dupa calculele mele ies mai bine, secretara zice ca nu, totusi eu nu prea ma bazez pe ce spune ea...
didi si mie imi spune la fel lumea, ca am burta mare in raport cu lunile de sarcina, dar eu macar sunt mare cu totul
lore ce faci? cum iti este, mai bine?

28+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Seidana multumim pentru listuta. Deja ma ia durerea de cap cat vad cat este de lunga . Si eu care pana acum nu am cumparat nimic
Dar mai am o saptamana si raman acasa si sa ma vedeti atunci ce de achizitii o sa fac

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

fetele, faceti nani? si mie imi cad ochii de somn, dar te sa fac niste contabilitati pt sot la firma...uffff, e o vreme d'aia de sominca..am intrat de dimi la voi, va citeam si poc, s-a intrerupt curentul,apoi am pelcat la piata si am venit si eu incarcata, merg mai greu, ca melcul,dar merg na, io ma gnadesc ca daca ma pauc sa car, sa ma plimb,am nastere usoara..oricum dupa ce am vazut ieri pe site-ul ala, cred ca vreau cezariana..urlau fetele alea de ziceai ca isi dau duhul, mie nu mi-e de durere,fetelor, mi-e sa nu intru in vreo panica si sa lesin sa nu mai pot face nimik:(

andreea_t, uite mami site-ul aici
http://lifebegins.channel4.com/
si gasesti de toate, si ceza,si naturala,si in apa,si epidurala..vezi sa nu te sperii si tu ca mine

Lali, apropo de ciuperci, facusem si eu ciuperci cu pui si smantana,aveasm o pofta teribila, si cand a fost gata, nu mi-a palcut:(...dar vad ca sot mananca si ce se minuneaza ca e o mancarew indiana,acu io nu asta am avut in intentie..sa fie indiana..dar daca e, e

Raluca050, linisteste-te mamico, ca nici io nu am cump nimik din lsita,sid acva m-o apuca vreo nastere mai devreme...am dat de naibii

Felicitari fetelor care v-ati intors de la eco...

io nu mai plang, spre deosebire de voi,ca am tot vazut burtici cu lacramioare in ultimul timp:(..dar in schimb,am o fata...si o stare..de zici ca mi-a murit tot neamul..adik asa,de tampa, ca nu imi vine nici un zambet,doar cand face bebe valuri

puup mai fetiliiii,ce sa va mai zic io voua, sa fiti cuminti,sa nu mai faceti prostioare

Zubi, mami31+ cu
minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

may intra la nasterile naturale sa vezi ce misto sunt :))))

_

29 +

Mergi la inceput

zubi, multam de link, ma bag si eu acum sa ma uit, poate ma sperii naibii de tot, cumva tot trebuie sa nasc insa m-ai facut sa rad cu mancarea care a iesit indiana pana la urma

28+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

fetelor, m-am uitat si eu la 3 filmulete despre nasterea naturala, mi s-a parut asa emotionant la sfarsit, cand mamicile isi tineau puiutii abia veniti pe lume in brate, ca mi-a venit sa plang...

28+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Salutare burtici.
Ziceati ceva de lene. Hmmm, de la lene nu scriu eu. Va citesc, dar parca nu mai pot nici gandi.
Eu m-am lecuit de uitat la nasteri, si la cezariene nici nu vreau sa ma gandesc sa ma uit. Nu sunt ft incurajatoare.
Pentru fetele care sufera la pat , stati linistite ca vin si puiutii vostri cand trebuie, mult nu mai este.
In legatura cu concediile, e mai avantajos concediul prenatal decat cel de odihna sau decat lucratul, mai ales pentru cele care intentioneaza sa stea acasa 1-2 ani, pentru ca se iau mai multi bani lunile alea, si se calculeaza la indemnizatia de crestere.
Kilele, hmmm. Saptamana trecuta 13, acum 14, cu ++++, bineinteles.
Sei si Marryan, ce de lucrusoare. Voi sunteti gata cu camerele pentru

May, welcome pe taramuri romanesti. Da-le incolo de analize ca nu au cum sa iasa bine. Si eu trebuie sa ma duc sa le fac, si stau pe ganduri daca merita banii sau nu.
Daca as fi in bucuresti, as veni si eu la intalnire, altfel cam greu . Sa faceti poze.
Cu sotii in delegatii, din pacate la noi asta e stilul de viata. Am lucrat amandoi in consultanta, acum doar sotul, si asta inseamna peste 1000 de km saptamanal. Se mai intampla sa aiba zile de birou sau drumuri prin apropiere (pana in 250 de km - dus). Mai rar. Si luni dimineata a plecat la drum, s-a intors aseara, ca sa fuga la fotbal . A venit seara tarziu, dupa berica cu prietenii. Claaar ca eu in stare avansata de oftica, pentru ca azi dimineata iar a plecat, vine maine seara, cred.
Deci, asta este. EU m-am obisnuit, era o vreme cand erau si eu in aceeasi oala, nu e usor nici pentru cei plecati pe drumuri. Pe de alta parte, nu ma inspira foarte mult ideea ca o sa fiu mare parte singura cu un copil, si sotul la telefon, si si atunci cand e acasa, sa mai aiba si timp "liber".
Stefy, felicitari pentru gogoasa mare, parca tu erai cu ecografia .
Cu caratul si activitatile fizice, fiecare cu limita ei. Ca daca erati obisnuite dinainte cu ridicat de greutati, nu o sa va poata opri nimic din a ridica, sau transporta. Si eu ma duc singura la piata, daca pot opresc cu masina cand vin de la lucru, daca nu, pe jos, dar din piata pana la masina sunt vreo 500 m, si pana acasa am cam 1 km. Asa ca si eu car. Ma oboseste, intr-adevar, dar pot sa duc. Nu atat de mult cat inainte, evident.

26+

Bijuteriile mele

Mergi la inceput