Florile de liliac mai-iun2010 au ajuns la scutece!
Raspunsuri - Pagina 9
Vivela spune:
la privat grupa se numeste cum le trece lor prin cap: la david era grupa "mini"
.
la noi in bucuresti - stiu ca sunt primiti copii in grupa mica (la stat ma refer), adica sunt inscrisi, insa parintii trebuie sa-i tina acasa pana implinesc varsta de 3 ani. de ex., daca copilul e nascut in decembrie, il poti inscrie in anul in care face 3 ani. deci el va avea efectiv 2 ani si 8-9 luni, insa nu-l duci la gradinita din septembrie, ci imediat ce a implinit el 3 ani, deci din decembrie.
cel putin asa a fost la gradinita unde merge D.
aka spune:
bine v-am gasit in noua casuta
iaca rasar si eu ![]()
olita nu prestam din motive diverse, comoditate, lipsa timp, uitat, etc. C. a renuntat la pampersul de zi dupa ce am dat-o la cresa, adica la 2.6 ani, iar cel de noapte spre 3 ani.
de intors la servici ma voi intoarce la 2 ani, in principal pentru bani pentru ca nu ne permitem sa traim doar din salariul sotului. e adevarat ca si eu simt nevoia sa mai fac si altceva decat curatenie, mancare, ingrijit copii, dar acum e prea mica sa o duc la cresa. spre 2 ani va fi altceva, ea va intelege cat de cat si ii va fi mai usor.
acum am alta problema
. nu stiu cat de organizate sunteti voi, dar pe mine ma "omoara" dezordinea si organizarea timpului. de
exemplu: daca strang jucarii, hainute, hartii din sufragerie in dormitoare e de 2 ori mai rau, daca fac curat in baie sigur n-am mancare facuta, daca calc muntele de rufe odata la 2 zile ma apuca ora 12 in casa si nu stam mult pe afara. si uite asa in fiecare zi de nu stiu cum sa ma impart in 10 sa rezolv mai multe odata. mi-am spus oful, ma duc sa spal vasele ca iar sunt o gramada.
va pup.
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna
NicoletaB spune:
Sper sa nu pierd si mesajul asta....
Eu credeam ca la 6 ani incepe clasa I nu pregatitoarea....
Si daca il vreau la 6 ani in clasa I, nu mi-l primeste la 5 la pregatitoare?
NicoletaB spune:
Bubu- cat e la voi cresa privata?
Mie la gradi privata, mi-l primeste la 2 ani, dar sa faca singur sau sa anunte.
Aka- barbate-miu e de 4 zile acasa cu cel mic, cand intru pe usa imi scot ochelarii ca sa nu vad dezastrul din casa. Maine raman eu cu el, asa ca in cateva ore sper sa se vada si parchetul la suprafata! De calcat, calc la nevoie. Pt cel mic calc numai cand plec cu el, caci oricum il schimb de vreo 3 ori pe zi...
Lenjeria si prosoapele le calc numai cu o bere alaturi, altfel n-am curaj....
Vivela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui NicoletaB Sper sa nu pierd si mesajul asta.... Eu credeam ca la 6 ani incepe clasa I nu pregatitoarea.... Si daca il vreau la 6 ani in clasa I, nu mi-l primeste la 5 la pregatitoare? Mamica unui buburuz |
dupa lege, nu!
dar daca gasesc o portita cum s-o putea la 6 ani in cls 1, adica 5 ani la pregatitoare, te anunt, ca si pe mine ma bulverseaza ideea. pana acum eram "relaxata" la gandul ca la 6 ani va fi in cls intai. si acum ma bruiaza astia cu o lege noua.
bubu30 spune:
in Cluj daca nu are varsta implinita nu poti sa il inscrii din septembrie si sa il duci peste cateva luni, ca cica tii locul ocupat degeaba, il inscrii inainte de a-l duce cu o luna pe liste de asteptare si te suna cand se elib. vreun loc
ziceau ca se retrag multi pe parcursul anului ca ori nu se acomodeaza, ori nu sunt multumiti parintii si ii duc in alta parte, ori sunt unii bolnaviciosi carora le recomanda sa ii retraga din colectivitate, etc.
R.Cata spune:
Cioc-cioc!
Primit lume veche in noua casuta?
Corina
pentrul efortul depus de a schimba straiele.
Sa fie o perioada linistita si frumoasa, plina de bucurii.
Intoarcerea la serviciu.....cine nu s-a gandit macar o secunda la acel moment sa ridice mana sus. In domeniul in care lucrez eu sunt schimbari "peste noapte". Sa nu mai vorbesc de siguranta locului in sine. Nu a pozitiei ocupate ci faptul ca firma lucreaza pe baza de licitatii (azi este, maine nu este). Eu am un alt plan ghidusesc: sa incep de prin nov-dec lucru la bb2 si dc se prinde ceva, ma intorc la serviciu doar pentru vreo 4 luni (aprilie-iunie)....atata cat sa ma mai informez cu noutatile...dar nici prea mult :))
Olita....subiect arzator!!! Ma credeti ca noi nu avem in casa asa ceva? Si nici nu ma gandesc sa achizitonez in urmatoarele luni. Poate spre toamna. Am tot citit despre asta. Controlul sfincterelor apare atunci cd se definitiveza sistemul nervos. Adica in jururl varstei de 2 ani. Pai si atunci de ce sa stresez copilul mai devreme? Asa cum astept 9 luni sa se formeze in burtica (si nu-l scot mai repede afara pe bebe) de ce sa nu astept sa se formeze si mai departe? OK...sunt cazuri cd il pui la olita si face....am auzit si de la 6 luni. Ca avea obiceiul sa fac dimineata, la 10-15 min dupa ce se trezea. Profiti de lucurul asta, dar nu este constientizat de copil.
No offence, ok?!
www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca
www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010
NicoletaB spune:
Oricum vei fi printre primele cu copii la scoala. Si eu il vreau pe fi-miu la scoala de la 6 ani..
Era un reportaj tv cu Vasileasca (parca asa o cheama pe tipa care a nascut pe la saizeci si ceva de ani) si pe fi-sa a dat-o de la 5 ani. Cica a facut cerere la Minister si i s-a aprobat. Nu stiu daca copilul a trebuit sa treaca si ceva teste...
Vivela spune:
un mesaj si gata, nu mai plictisesc cu prezenta mea:
daca la o gradinita privata mi s-ar pretinde ca copilul, la 2 ani sa ceara la olita, atunci as zice pas. inseamna ca nu-s deloc informati, n-au nici cea mai mica pregatire pentru a lucra cu copii atat de mici.
(eu am vizitat vreo 8-10 gradinite private intre 1 an si 2 ani ai copilului. am frecventat 2. la niciuna nu mi s-a pretins asa ceva, cu toate ca cele mai multe sufereau rau de diverse lipsuri).
s-or mai fi schimbat lucrurile intre timp...
ps: eu cochetez cu ideea de a-mi deschide o gradinita privata. am tot ce-mi trebuie, doar banii (multi, ca n-as face ceva de mantuiala) imi lipsesc
.
bubu30 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui NicoletaB Bubu- cat e la voi cresa privata? Mie la gradi privata, mi-l primeste la 2 ani, dar sa faca singur sau sa anunte. Mamica unui buburuz |
E 540 lei program prelungit (7.30-18.00) si 12,5 lei / zi mancarea, deci undeva la 800 lei / copil.
Avand in vedere ca duc 2 copii odata imi da 10 % discount.
Dar am mai gasit una mai aproape de casa (la care nu as depinde de taxi si i-as putea aduce cu carutul) unde e cam 1000 lei/ copil program prelungit + masa.
Dar la asta nu ii ia decat de la 1 an si 8 luni.
La mine fiind totul x 2 se cunoaste si diferenta de la 1500 lei la 2000 lei .
Legat de partea cu scutecul sunt convinsa ca ai gasi destule si private care sa ti-l ia si cu scutec, dar probabail nu ti-ar conveni ca locatie, caci si in Cluj astea private pt. bani fac destule compromisuri.