Arta/creativitate pt. un copil de 11 ani?

Arta/creativitate pt. un copil de 11 ani? | Autor: Jolie_kitten

Link direct la acest mesaj

Hey :)
Parintii unui copilas de 11 ani (acum trece in clasa a V-a) m-au rugat sa il pregatesc pentru un examen la o limba straina (trebuie sa dea examen ca sa intre in clasa de intensiv.) Din ce mi s-a spus si mie despre el, la scoala pana acum a avut calificative si mai bune si mai putin bune (inclusiv cativa de "suficient") iar invatatoarele care au mai lucrat cu el zic foarte mult chestii de genul "Nu se straduieste", "nu se concentreaza".
Eu cu el am lucrat OK si e foarte clar ca minticica il duce, nu asta e problema; si lipsa de straduinta ii vine mai degraba din chestia ca se simte tot timpul evaluat si juudecat. (De exemplu: are clar o inhibitie in a vorbi cu mine/raspunde la intrebari, pentru ca ii e frica sa nu faca greseli, dar cand il mai ajut un pic si pe urma il las sa faca scrie foarte corect).
Problema lui ar fi urmatoarea: e un copilas extraordinar de creativ, care simte o nevoie extraordinara de exprimare artistica- dar pentru ca nu prea i se da nicio sansa sa se exprime artistic in moduri legitime, tinde sa se exprime in moduri mai putin legitime ;) Oricum, eu zic ca si problemele pe care le are la scoala tot cam de acolo se trag: pe de-o parte e foarte creativ, ceea ce e extraordinar, si pe de alta parte i s-a creat asteptarea ca tot ce face el sa fie evaluat ca fiind "corect" sau "gresit" dupa o grila a adultilor pe care el n-o intelege si care i se impune "de sus" fara sa-l mai intrebe nimeni despre ce i-ar placea si ce vrea sa faca.
De asta, as vrea sa le sugerez alor lui sa-l inscrie intr-un cerc de exprimare creativa prin arta sau ceva de genul acesta: e un debuseu de care are mare nevoie. Stiti cumva ceva prin Bucuresti (preferabil- partea de vest a Bucurestiului) care i s-ar potrivi? Preferabil sa fie ceva pe arte vizuale, asta ii aprinde lui beculetzele (deseneaza tot timpul, si in timp ce lucreaza cu mine) dar ar merita sa incerce si altceva (de exemplu, teatru-improvizatie dupa Viola Spolin sau ceva de genul acesta).
Aveti idei? Mutumesc mult.