Sa ne despartim sau sa lupt pentru relatie?
Raspunsuri - Pagina 3
mariuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Diuta, din ce povesteti tu pareti sa aveti conformatia oamenilor care reusesc, sunteti perseverenti, nu va rusinati de munca, va doriti mai bine. E normal ca sotul tau sa vrea mai mult. Gandeste-te ce inseamna sa reusesti intr-o tara civilizata. Nici nu poti sa-ti imaginezi cat de bine este sa traiesti in alta parte. Ai un copilas care merita mai mult si se pare ca ai un sot care poate sa-i ofere mai mult, doar ca tu nu il lasi. Tu ai fost vreodata in strainatate? Te-ai gandit ca in curand va trebui sa-ti dai copilul la scoala in Romania? Ca inevitabil vei avea de-a face cu sistemul de sanatate romanesc? De fapt care sunt motivele pentru care tu nu vrei sa pleci din tara? Parintii? Eu i-am adus pe ai mei in Australia . Ii iubesc foarte mult dar nu am putut sa tin copiii in Romania pentru asta. Am plecat si m-am zbatut sa ii aduc aici si am reusit. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Nu inteleg. Adica toti cei care raman in Romania sunt niste ratati care nu pot oferi mai nimic copiilor? Mi se pare ciudat sa locuiesti atatia ani intr-o tara civilizata si sa nu intelegi diversitatea punctelor de vedere: unora le place in Ro, altora nu. Emigrarea nu e pentru toata lumea, si in Ro locuiesc tot OAMENI.
Sa traiesti in alta parte nu e neaparat "bine", mai ales cand de tara te leaga alte valori si alte interese decat cele strict materiale.
mirela0521 spune:
nici eu nu sunt multumita de viata din romania!!!! da, avem tot ce ne trebuie material (o vila in care locuim, un apartament inchiriat care ne aduce venituri lunare, si 2 masini). lucram amandoi, el bugetar dar cu functie, eu la particular dar nu se stie cat va mai dura pana ne vor da in somaj, pt ca, la fel ca orice strain a venit in romania, a cumparat pe bani putin, so-a scos profitul inzecit si nu numai, iar acum vrea sa ne elimine de pe piata, sa rada tot, sa elimine concurenta. dar asta este alta poveste... deci in linii mari nu prea exista motive de plecat. intr-adevar sunt altii care o duc cu adevarat greu in romania si tot nu pleaca. si totusi... se merita sa traiesti intr-o astfel de tara? in care tu muncesti cinstit respectand legile tarii , dar in schimb toti guvernantii fura la greu de la noi, cei ce muncim onest? si nu numai cei care ne conduc actualmente, ci toti cei care au fost vre-o data la putere, toti cei ce au avut sau au in continuare legatura cu politica au afaceri peste afaceri pe care le conduc din umbra, majoritate desfasurandu-se la negru samd. ati vazut politician care sa nu acda in picioare?! da, lor le convine ca inca au de supt din tara asta, toti si-au facut zeci de conturi bancare prin elvetia, dubai sau stiu eu unde, din care pot trai linistiti neam de neamul lor. insa ce facem noi, marea majoritate care ne luptam sa supravietuim si sa ducem o viata cat de cat decenta?! sa ramanem aici sa platim taxe peste taxe si impozite peste impozite, de la an la an tot mai mari, dar daca iti lovesti masina nu te despagubeste nici draq' pt ca majoritatea societatilor de asigurari nu au acoperire, sa platesti contributii peste contributii si daca te imbolnavesti nu te baga nimeni in seama pana nu dai plicul, sa iti trimiti copii la scoala si sa ii duci apoi suplimentar la pregatire pt ca scoala nu se face cu adevarat de muuuult, sa muncesti o viata intreaga pt o pensie (ne va tine oare un particular pana la varsta de 63/65 de ani la job???? nu prea cred! cred ca dupa 50 de ani iti arata usa si cauta tineri cu forte proaspete de munca) si sa te trezesti apoi ca statul, la care ai contribuit o viata ca orice "muritor" cinstit de altfel, nu are bani la buget si nu mai poate sustine pensiile? si atunci ce ne ramane de facut????
Rares (19 aug 2006) & Rebeca (4 iun 2008)
bird70 spune:
citat din mesajul lui mariuta Nu inteleg. Adica toti cei care raman in Romania sunt niste ratati care nu pot oferi mai nimic copiilor? Mi se pare ciudat sa locuiesti atatia ani intr-o tara civilizata si sa nu intelegi diversitatea punctelor de vedere: unora le place in Ro, altora nu. Emigrarea nu e pentru toata lumea, si in Ro locuiesc tot OAMENI. Sa traiesti in alta parte nu e neaparat "bine", mai ales cand de tara te leaga alte valori si alte interese decat cele strict materiale. |
Nu cred ca a trai in Romania este o chestie de placere, valori si interese si cat este de risc. Eu o percep ca un risc la care te expui. Exista riscul sa ai de-a face cu sistemul de sanatate, cu cel de invatamant, cu justitia si poate cu sistemul de protectie sociala.
Eu nu eram in viata acum daca nu plecam din Romania, este foarte simplu. Fiica mea cea mica e pe spectru autist, a primit aici ajutor, a facut terapie, acum la 9 ani termina clasa a 4-a la o scoala cu pretentii si are rezultate foarte bune, a si castigat un premiu la un concurs national de stiinta. Asta dupa ce pana pe la 3 ani isi petrecea majoritatea timpului urland si tavalindu-se pe jos, a inceput sa vorbeasca la 2,5 ani si abia dupa 3 ani a inceput sa lege cuvinte. Ce sanse avea in Romania? Ce scoala din Romania are profesori cu experienta in autism care sa tina ochii pe ea si sa o ajute sa depaseasca problemele pe care le are, mai ales cele de socializare? Sorry, dar pe mine nu ma poate convinge nimeni ca eu as fi avut aceasi viata frumoasa in Romania.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
ralcat spune:
Bird
Diuta, de ce nu incercati o plecare doar a lui pentru test ? Tu ramai acasa cu copilul in siguranta postului tau, a ajutorului cu parintii, el isi incearca puterile si testeaza viata in alta tara. Traita cu adevarat acolo nu vizitata in concediu.
Din cate povestesti, voi doi pareti sa aveti viziuni destul de diferite fata de viata in tara fata de cea in afara. Si din pacate nu le puteti avea pe amandoua, nu poate fi si ca tine si ca el, unul din voi trebuie sa faca un compromis sau se duce de tot toata casnicia voastra.
Orice va decideti, va trebuie multa intelepciune si empatie, sper sa le aveti macar de dragul copilului vostru.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
XIO spune:
Bird, incredibil sau nu, dar si Romania are copii premianti, oameni apreciati intelectual, operatii fantastice facute de romani, oameni vindecati samd.
Si incredibil, dar vezi oameni fericiti care nu vor sa plece.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
mianda spune:
diuta_20,
Acum cativa ani eram in aceeasi situatie ca tine. Sotul meu isi dorea un trai in alta parte si eu nu.Intre timp mi-a dat Dumnezeu intelepciune si m-am hotarat...luna viitoare plecam de tot, cu tot cu copil. Este un pas pe care trebuia sa-l facem mai de timpuriu, fetita noastra e destul de mare acum si va fi putin mai grea acomodarea pentru ea, plus ca-si lasa aici prietenii...
Hotararea am luat-o atunci cand am realizat ca de fapt, copilul nostru nu are un viitor aici, sau daca-l are, pentru ea va fi de doua ori mai greu sa si-l faca decat copiilor cu "potential financiar".
Si, pana la urma ficare avem o singura viata si, daca nu ne-o facem noi mai frumoasa si mai usoara, atunci cine?
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui mianda diuta_20, Acum cativa ani eram in aceeasi situatie ca tine. Sotul meu isi dorea un trai in alta parte si eu nu.Intre timp mi-a dat Dumnezeu intelepciune si m-am hotarat...luna viitoare plecam de tot, cu tot cu copil. Este un pas pe care trebuia sa-l facem mai de timpuriu, fetita noastra e destul de mare acum si va fi putin mai grea acomodarea pentru ea, plus ca-si lasa aici prietenii... Hotararea am luat-o atunci cand am realizat ca de fapt, copilul nostru nu are un viitor aici, sau daca-l are, pentru ea va fi de doua ori mai greu sa si-l faca decat copiilor cu "potential financiar". Si, pana la urma ficare avem o singura viata si, daca nu ne-o facem noi mai frumoasa si mai usoara, atunci cine? |
si sa va ajute Dumnezeu!
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui XIO Bird, incredibil sau nu, dar si Romania are copii premianti, oameni apreciati intelectual, operatii fantastice facute de romani, oameni vindecati samd. Si incredibil, dar vezi oameni fericiti care nu vor sa plece. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
Xio, proportia e prea mica (mai ales daca nu ne referim la cei care se imbogatesc peste noapte etc...).
din categoria oamenilor cinstiti sunt prea putini fericiti si care nu vor sa plece.
Cei care raman de voie, de nevoie le admir puterea.E un lux in Rom. sa iti poti rezolva problemele fara sa-ti faci nervi, sa-ti faci cumparaturile fara sa fii furat, sa mergi in spital si sa pleci cu mai putine boli decat ai intrat...
E o lupta permanenta care nu multi au: sanatatea, rabdarea, puterea sa o duca in viecare zi din viatza.
Si strainatatea nu e pt toata lumea dar merita sa incerci daca ai ocazia.
Eu cred ca in timp , cand vei avea familie, copii si atitudinea si conceptia de viatza ti se va schimba...
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui XIO Bird, incredibil sau nu, dar si Romania are copii premianti, oameni apreciati intelectual, operatii fantastice facute de romani, oameni vindecati samd. Si incredibil, dar vezi oameni fericiti care nu vor sa plece. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
Un exemplu propriu de excelenta in straintate:
baiatul meu a fost premiant fara meditatii si atentii la profesoara,
sotul meu este apreciat intelectual fara sa fi avut relatii la sefi,
eu am avut o biopsie in care doctora ma mangiia si nu stia ce sa mai imi faca sa nu simt nimic...si lista ar putea continua
michelle