"Calendarul" conservarii legumelor pt iarna
Raspunsuri - Pagina 12
b.nica spune:
Mihaela, daca mai gasesti castraveti incearca reteta mea;ai mei sunt limpezi si crocanti.I-am incercat deja pe cei ramasi in plus si pe care i-am pus intr-un borcanel mic.
Ma intreb daca nu cumva si sarea sa nu-ti fi facut probleme, adica daca era iodata, mai greu se mureaza.
Edit. pt. ca mi-am dat seama ca daca fermenteaza, inseamna ca sarea este OK dar nu este bine sa-i mai tii inchisi ermetic.Adica se pot mura f. bine in continuare ca si varza murata, adica numai acoperiti cu o farfurioara, in aerobioza.
mihaela_s spune:
Multumesc! Din pacate nu am mai gasit castraveti si saptamana viitoare nu sunt acasa ca sa mai caut...sigur ramane pentru la anul reteta ta.
Sarea e neiodata, stiu ca cea cu iod inmoaie legumele puse la murat...am sa deschid capacul borcanului si il las asa.
andacos spune:
Uuups Miha,ce nu ma tragi d emineca prin alte partzi????
Cum adica fermenteaza?
Si eu m-am uitat la ai mei in garaj astazi,unele borcane au ceva deasupra,dar nu le-am deschis sa vad (asa ca niste balonase de fermentare????!!!!)!Am s ama uit s avad ci si cum!
Eu cum am spus intr-un post anterior ,zic ca de vina pot fi castravetzii!Ca se tulbura zeama o ok,n-ar nimic!
Asteapta putzin si ai sa vezi ce s eintimpla!
Ma duc la muratureala de duminica!Varza,cu morcov si tzelina la borcan!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
mihaela_s spune:
Dana, da...fermenteaza, fierb adica. Am lasat capacul deschis acum...o sa ii spun sotului sa se mai uite in cursul saptamanii la ei, probabil ca vor trebui pusi in frigider, nu cred ca vor sta peste iarna :(. Din pacate astia sunt castravetii de la noi...am sa incerc anul viitor sa gasesc mai devreme, poate sunt mai proaspeti...
andacos spune:
Mihaela,ce se mai aude cu castravetzii tai?
Eu am 2scormonit"prin garaj acum dimineatza si am deschis borcanul cu castravetzi(unul dintre ei)si aratau tare bine cei d ela suprafatza,nu erau moi absolut deloc,desi nu erau in lichid!Asa ca am mai turnat un pic de saramura fierbinte peste ei si intr-un borcan cu conopida!
Mi s eparea mie ca nu stau in lichid cei d ela suprafatza,sper s anu fi facut vreo greseala???????(nu pot sa-tzi spun cum miroseau catsravetzii si conipida cu morcov si sfecla rosie!!!!!!)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
mihaela_s spune:
Ai mei au fermentat cum am spus, s-au covasit daca stii castravetii aceia care se pun vara in apa cu sare la soare :). Ca sa nu mai fermenteze asa de rapid, i-am pus in frigider, ii mancam. Asadar nema muraturi pentru la iarna, voi cumpara ca alta data. De gustoso sunt foarte gustosi, nu s-au inmuiat...doar ca nu au stat. Asta e...
samira33 spune:
seara buna doamnelor.
si eu am fost harnica tare anul asta.
ma "laud" cu: mazare,fasole verde si galbea,spanac,loboda rosie,vinete coapte,dovlecei,ardei gras verde-copt si crud,ardei capia copt,visine fara sambari,leustean,marar...la congelator,
in camara:zacusca de vinete si zacusca de fasole-am facut prima data aceasta reteta si mi se pare delicioasa...rosii cu ardei si leustean pentru ciorba,ardei iute la saramura.
dulceturi:capsuni,zmeura,visine,afine,caise.
gem de prune.
gogosari crocanti dulci,varza rosie tocata,conopida cu gogonele si morcovi.
acum astept gutuile pentru dulceata si saptamana asta sper sa ma mobilizez si la castraveti.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
nicole2005 spune:
Va rog, dati-mi si mie o alta modalitate de a pastra ardei pentru umplu si conopida in afara de congelator. Nu e mare si nu mai am loc dar as vrea sa tin. Multumesc.
lulu77 spune:
nicole, bunica mea, neavand lada frigorfica, pune legumele in borcane, la saramura. ardeii curatati, spalati, opariti 2-3 minute, apoi pusi in borcan si saramura rece peste ei si conservant Dr Otker.la fel si dovlecei, conopida.
eu zic ca am terminat cu proviziile de iarna, am mai facut cateva borcanele de hrean, niste conopida la congelator, am mai pus iar si ceva zmeura si afine, gogonele cu pepenasi, conopida, morcovi.
am reteta de la o doamna care lucreaza intr-o fabrica de conserve, si anume la 1 kg legume se pune o lingura sae si una zahar, ardei iute si apa rece cat curpinde. se vantura timp de o saptamana zilnic, si apoi putin conservant deasupra.
b.nica spune:
Eu anul acesta vreau sa incerc legume conservate fara ajutorul congelatorului. Ne ajuta mult dar si daca ne lasa...curentul!
Cum pot conserva niste fasole pastai?