Strugurasi de Sept-Oct 2011 (79)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

eeee.. stati am gasit.. nu diagonala capului era de 34 sapt ci Circumferinta abdomenului(AC)... si daca ma bag pe fetal biometry masurile pe abdomen care le am eu e aferent la 31-32 sapt,
deci toate se imvart dupa fetal biometry intre 31 si 33 sapt, oricum erorile sunt destul de mari iar fiecare eco e altfel..

SV si DV sunt arterele ombilicale.. RI rezistenta.. aici daca ma puteti ajuta la valori pt ca e prima data cand va asa ceva:
SV =31.6
DV =11.8
Ri 0.628

31+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Eu la valorile astea nu ma pricep deloc si nici nu le mai urmaresc pentru ca ultima data cand am facut asta am intrat intr-o panica totala si am bocit de mi-au iesit ochii ca are bebelina capul prea mare si am placenta prea groasa, cred ca va mai amintiti

27+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

mikka...Eu nu ma bocesc la diferente intre masuraoti.. pt ca erorile prezentate sunt +- 18 zile.. deci daca sunt 18 zile diferente nu e rau.. insa cu arterele ombilicale.. am citit pe net de artere si m-am panicat , la valorile mele risc de preeclamsie, etc apoi am vazut ca se vb de artere uterine nu ombilicale.. pana la urma cred ca ar trebui sa ma potolesc si sa il cred pe dr cand a zis ca e bine..

Kora... va fi bine, bebeii au stagnari si pulseuri de crestere, mie asa mi-a explicat dr, cand pana pe la 24 -26 sapt era ba cu una ba cu alta mai mica.. si uite ca a recuperat fetita frumoasa a mamii..

LAi.. eu mamaliga o fac la ochi.. poate o fi fost faina proasta sau expirata , oricum de e mancabila so be it!

Andreea multumesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

sei si eu am citit de tensiunea pe arterele acelea ca v-am auzit pe voi aici vorbind, apoi am citit pe net de preeclamsie si alte chestii nasoale si panica a fost gata. Acum plec de la premisa ca daca era ceva in neregula, ti-ar fi spus medicul, nu? Am o colega de scoala care a facut preeclamsie cu putin timp inainte sa nasca,pana la urma a bagat-o de urgenta in operatie si s-a rezolvat( ea se umflase dar nu si-a dat seama ca are crestere mare de tensiune si a stat linistita acasa )deci daca e sa se intample, se poate intampla oricand, nu? Adica asa incerc sa ma linistesc eu si sa nu mai citesc pe net, ca numai orori gasesc, pe bune

27+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

Asa e mikka.. oricum mi-a pus diagnosticul: sunt sanatoase, cu capu inca am dubii, da in rest sanatoasa.. arterele sunt bune.. iar eu nu is umflata ca sa am tensiune mare.. de fapt nu retin apa iar verigheta inca pica de pe deget.. deci o sa o tin toata sarcina...
PE net toata lumea disperata scrie, insa happy endingul nu apare ,,,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

sei felicitari! sa fie sanatoasa bebelina! luna a 8a

mikka felicitari pt examen!

eu am celebrat prima mea zi de vacanta in bucatarie si se simte .... abia mai respir

jade, may voi mai luati aspenter? ca tocmai realizez ca intru maine in luna a 7a si in mod normal ar trebi sa opresc dar, ca tampita, la Usca nu am ajuns si habar nu am ce sa fac!

mami de (30.06.2005) si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

SEIDANA felicitari pt vestile bune!!!
Iar am mancat ca o vitica, si acum ma simt asa balonata!!
BB meu, cum se face intuneric afara, cum incepe cu fastacelile..Asa program are, exact ca mine.Poate el o sa semene cu mine, ca George e leit taica-su..
Fetelor voi mergeti des la toaleta?Ca eu merg asa des ca ma sperie..Si eu nu am avut probleme la inceputul sarcinii cu asa ceva..
Mai sa nu va mai aud cu panica si din astea ca va .Mai ales voi, care sunteti pe ultima suta de metri..Ganditi-va ca mai un pic si va tineti bb-ii in brate..Eu mai am inca 99 de zile.Nici sase luni nu am inca..

25+ si mamica fericita de 3+ anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Sei, sigur a fost faina

Elly, eu iau in continuare aspenter. Am sa-l mai intreb pe doc cand ma duc marti, dar daca imi amintesc eu bine imi spusese sa intrerup cand ajung la 36 de saptamani.

Lai 30+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

parca aici parca tin minte ca "e moda" sa se ia pana la 28 sapt. iar eu intru in 28. si trebuia sa ajung acum 2 sapt la hemato. o sa merg luni ...

app de arsuri nu e o regula. nu sunt 2 sarcini la fel. eu la prima am avut arsuri la greu. cred ca zilnice .... si groaznice. acum sunt destul de rare. nu mai putin groaznice ... doar rare

mami de (30.06.2005) si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimii!!!

Cafelute,suculete,ceiuturi,laptic,ceva de papica? Ca eu sunt treaza deja de o ora ,ma pregatesc sa fug dupa pici. Am vrut sa merg aseara,dar ploua tare cand am vrut sa plec eu,apoi cand s-a oprit nu am mai avut chef.

Legat de arsuri,pot spune ca in prima sacina am avut foarte putine , care treceau cu putin lapte cald si dormit pe doua perne( doua sub trunchi si cap,ca eram baricadata in perne) . Si am nascut un ciufulici. Acum am arsuri din luna a 5-a ,si sper sa nu nasc o cheliuta,vreau sa plecam cu clamite in par din maternitate.

Mai vorbea cineva de niste dureri acum cateva zile,dureri pe piciorul stang. Asa m-a durut la PAul vre-o 3 luni, 2 luni si ceva in timpul sarcinii si vre-o doua saptamani dupa. Taraiam practic piciorul stang dupa mine,nu il puteam misca in fata celui drept,si toata lumea se uita chioras la mine ca mergeam schioapa. Chiar am auzit pe o cretina spunand " ce i-o fi trebuit si la schioapa asta copil". Dupa nastere mi-a dat dr-ta niste supozitoare ,nu mai stiu cum se numeau,dar dupa 2-3 mi-a trecut,nu m-a mai durut deloc pana acum vre-o luna,cand l-am dus mult pe Paul in brate . Acum iar nu ma mai doare. Cica e de la nervul sciatic,si oricum nu au ce sa ne faca in timpul sarcinii.

Amj citit si eu la odiseea de alaturi despre Ramona,si ma revolta tot sistemul nosttru tampit.Atata zic ,ca apoi mi-o iau tastele pe dinainte si imi iau avertisment.

Felicitari fetelor care s-au intors cuvesti bune de la dr .

Am fugiiit, mai am de intins niste haine la uscat si fug dupa piciul meu.

Un we placut va doresc la toate.

Pentru Raisa
Lali de Paul ( 01.10.2009)
si 30+ cu Ioana Teodora
AMR maxim 10 saptamani

Mergi la inceput