prima bataie intre mine si sotul meu
buna ziua
am 27 ani,am intrat sa scriu aici in speranta ca vo gasi pe cineva care sa ma indrume sau sa-mi dea un sfat.
zilele trecute a avut loc prima bataie intre mine si sotul meu.motivul?baietelul nostru de 1 an si 5 luni a cazut din patut si s-a lovit la caput nu rau dar a inceput sa planga de nu se mai oprea.a inceput sa tipe la mine si sa ma injure ca eu sunt vinovata ca nu stiu sa am grija de el.eu nu sunt o fire linistita si ripostez imediat indiferent despre cine este vorba.cand la-m auzit ca ma injura ca si cum as fi fost o prostituata am inceput sa-i intorc toate vorbele si m-am repezit la el de nervi ce aveam.nici macar nu l-am atins si mi-a dat o palma si m-a impins.eu am apucat primul obiect care l-am vazut si am dat in el si l-am luat la pumni si picioare si intr-un cuvant ne bateam de mama focului.copilul plangea rau,eu tremuram de nervi si de plans am plecat sa calmez copilul si el tot ma injura. intr-un final l-am luat de tricou si l-am dat afara pe usa,nu stiu de unde am avut atata forta in mine de i-am rupt si tricoul de pe el.m-am calmat am culcat copilul si m-am pus pe plans.este prima palma prima bataie in 7 ani de zile.locuim impreuna de 2 ani,nu suntem casatoriti cu acte,nunta urmeaza anul viitor.nu stiu ce sa fac.nu ne mai intelegem deloc,ne certam tot timpul decand am nascut baiatul.nu ma mai respecta,nu ma mai scoate nicaieri ca trebuie sa stau acasa sa am grija de baiat,sa spal,sa calc sa fac mancare,in schimb el pleaca in oras zi de zi pe motiv ca se duce sa joace la pacanele,a luat si mania jocurilor intre timp cdatorita anturajului. precizez ca locuim in casa bunicilor mei care au plecat la tara.parintii mei locuiesc cu un etaj mai sus de noi pe aceasi scara.in ziua cu pricina mama a auzit cand ne ceratam si a venit la mine,i-am spus ce s-a intamplat dar nu i-am spus ca ne-am luat la bataie.si cat de mult ne iubeam inainte nu imi vine sa cred.tind sa cred ca are pe altcineva de se poarta asa cu mine,cu toate ca nu l-am prins cu nimic suspect.
nu stiu daca omul acesta mai merita o casnicie cu mine si un copil superb pe care l-am facut amandoi.
imi cer scuze daca v-am plicticit va pup cu drag dana
Raspunsuri
My_Lady0091 spune:
draga dana-parerea mea umila-amandoi sunteti la fel de vinovati!
-schimburi de replici tocmai neortodoxe(cum s-ar zice) si pe ton ridicat-amandoi ati adoptat
-violenta domestica-amandoi v-ati insusit-o..precum ai zis "m-am repezit spre el","mi-a dat o palma","m-a impins","am apucat primul obiect,am dat in el", "l-am luat la pumni si picioare","l-am luat de tricou si l-am dat afara",tu te citesti,te vezi ce scrii...nici unul dintre voi nu pare o victima,ci mai degraba doi luptatori in ring...
copilul vostru e victima si scuza-ma ca iti spun-dar ar trebui sa va fie rusine ca aveti asemenea comportamente animalice!!
Saracul copil-asemenea iesiri il sperie,il traumatizeaza chiar..ar trebui sa mergeti voi amandoi la un consilier matrimonial...sa va disputati divergentele iar in fata copilului sa va abtineti de la lupte de strada!
Dumnezeu sa va lumineze!
*Blackmoon Lady 8+si lipistocul meu iubit
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
CorinaDani spune:
nu are rost sa fugi, da-l pe marlan afara din casa. pana una alta e casa unde tu ai dreptul sa locuiesti, cu atat mai mult cu cat nu sunteti casatoriti.
ai parintii aproape, te vor ajuta sa treci peste greutati.
gandeste-te in primul rand la copil, el nu are nici-o vina, nu merita sa creasca intr-un mediu nepotrivit.
cat crezi ca va mai trece pana cand concubinul tau va lovi copilul ?!? in plus, toaca banii pe jocuri de noroc, are anturaj nepotrivit, cine stie in ce incurcaturi o sa se bage...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Matzaila_81 spune:
Cred ca aveti destul de mult timp impreuna incat sa te gandesti sa renunti. Parerea mea.
Nu am trecut prin asta dar ma pregatesc. Am inteles si am vazut la prietenii mei ca perioada de dupa nasterea copilului, mai precis mai mult sau mai putin de doi ani este destul de dificila pentru un cuplu.
Apare oboseala, apar responsabilitatile, apar o gramada de situatii la care nu te asteptai plus lipsa de intimitate sau timp pentru cuplu si asta poate duce la situatia exploziva descrisa de tine.
Nu e frumos ce s-a inamplat. E groaznic de fapt dar amandoi ati gresit in egala masura. Daca i-ai fi raspuns civilizat si dupa ce s-ar fi calmat i-ai fi explicat ce te-a deranjat poate ca lucrurile ar fi fost altfel.
Asa copilasul a fost traumatizat si mesajul pe care i l-ati transmis fara sa vreti este ca totul s-a intamplat pentru ca a cazut el din patut.
blackgirl0 spune:
Matzaila, ce-ar fi daca ai vb dupa ce te casatoresti, dupa ce faci un copil, dupa ce treci prin prima batalie (care-i anormala din punctul meu de vedere) si dupa aceea sa spui ca se pripeste cu despartirea?
Danutza26, tu macar constientizezi ce se intampla cu voi? Adica tam-nesam bataie, palme, tricouri rupte, dat afara, obiecte sparte, mai ceva ca la circ, urat-urat, jenant, oribil, si astea in fata copilului. Eu cred ca v-ati mai "alintat" si cu ceva epitete, nu-i asa? Va fi din mai rau in mai rau cu familia voastra, pacat de copil sa vada si sa asculte astfel de scene.
Zii ca are pe alta (chit ca-i doar bataus si de neam prost, insa tu, indragostita, nu ti-ai dat seama), da-l pe usa afara, cere-i pensie alimentara, da acatiste la biserica sa scapi teafara si cat mai repede din mainile lui. Banuiesc ca nu-ti doresti sa ajungeti la stirile de la ora 17.00? Poate va mai infingeti n...i din iures un cutit intr-unul din voi (ca vad ca amandoi sunteti colerici)
balanta_tm spune:
danutza, iti vorbesc din postura unei femei a carei copilarie si adolescenta au fost marcate de violenta verbala si fizica dintre parinti (e drept ca el era tatal meu vitreg, dar asta conta mai putin, cata vreme fata de mine a fost corect in sensul ca m-a tratat la fel cum a tratat-o si pe fiica lui naturala, adica, nu facea deloc diferente intre noi doua).
La inceput, i-a dat o palma mamei si mai apoi a ajuns sa o loveasca de-a binelea (eu aveam 7 ani, iar sora mea abia se nascuse). A fost doar inceputul si pe masura ce timpul trecea, scandalurile deveneau tot mai crunte. Ani in sir...S-a intamplat ca mama sa ajunga si la spital din cauza lui; sau nu, din cauza ei, ca ea accepta sa fie lovita . Eu si sora mea am fost extrem de traumatizate din cauza atmosferei din casa. Ajunseseram sa ne dorim ca el sa stea cat mai mult plecat in delegatii, ca sa nu mai asisitam la scandaluri.
Ajunseseram sa dormim iepureste, ca sa fim pregatite ca in caz ca iar sare la mama, sa mergem sa o scoatem din mainile lui. Mi-e greu si acuma cand imi amintesc...Mama a fost casatorita cu el 16 ani, iar 14 ani a mancat bataie...Iar cele mai traumatizate am fost eu si sora mea. A inteles si mama lucrul asta, dar foarte, foarte tarziu...
Acum revenind la povestea ta:
Chiar daca tu ai tipat la el si te-ai repezit spre el, tu nu l-ai atins la inceput; el te-a lovit primul plus ca tot el a generat scandalul, tipand la tine si jignindu-te.
Eu nu as mai sta cu un barbat care a ridicat mana la mine. Pentru nimic in lume...
Ti-a dat o palma, fii sigura ca vor urma si altele. Titlul topicului tau este foarte bun: "prima bataie intre mine si sotul meu" - prima, in sensul ca este doar inceputul.
Nu te baza pe faptul ca ai gasit in tine forta sa il iei de tricou si sa il scoti pe usa - este totusi barbat => are forta si a doua oara nu poti fi sigura ca vei mai putea reactiona la fel. Nu te baza pe faptul ca parintii tai locuiesc pe aceeasi scara si ii va fi jena sa te mai loveasca - nu ii va fi; taica-meu ajunsese sa o loveasca pe mama si in fata parinilor ei...
Spui ca are si mania jocurilor de noroc. Foarte frumos! Asta e un viciu de care se scapa foarte greu.
Te gandesti ca poate are pe vreuna. Da, poate avea. Cand nu ii mai convine ce are acasa, poate fi si din cauza ca altundeva ii e mai bine (taica-meu a si inselat-o pe mama, dar ea a aflat la finalul casniciei, plus ca el mai facuse un copil si cu alta in paralel ce era insurat cu mama).
Esti prea tanara, nu iti ingropa viata langa un barbat care a ridicat mana la tine si pe deasupra merge si la jocuri de noroc!
ruxandra_sb spune:
pe mine nu neaparat bataia dintre voi ma pune pe ganduri (na, unii sunt mai pasionali asa.. da nu in fata unui copil speriat)..
ci alea cu tu ramai sechestrata acasa sa gospodaresti/ai grija de copil si el pleaca la pacanelele (??) si jocuri de noroc, totul pe fondul unei tensiuni crescute intre voi si a unei schimbari evidente
voi pana la acest moment ati stat de vorba despre cele de mai sus?
(de vorba = calm, cu bunavointa si dorinta de a rezolva problema, fara reprosuri, istericale si critici. Si fara repezeli si trosneli)
caci am inteles care sunt pacatele lui.. dar ale tale, respectiv cele pe care ti le reproseaza el?
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
Danutza26 spune:
mersi frumos tuturor pentru sfaturi
ruxi de 6 luni de cand joaca la pacanele incerc sa vb cu el dar nu am cu cine.nu ma baga in seama.i-am spus calm cat se poate de linistit ce nu-mi convine ce ma deranjeaza dar nimic.e genul de om care nu asculta pe altii.si nu il pot schimba pentru nimic in lume.eu nu i-am gresit cu nimic niciodata,poate chiar asta a fost gresala mea,ca am fost prea sincera si l-am iubit prea mult si si-a luat-o in cap.de 2 zile nu am vb cu el,nu l-am privit,a incercat sa vb azi cu mine dar am plecat rapid de langa el.am iesit afara cu baiatul.nu stiu ce sa fac,mi-e si frica sa raman cu el si nu pt mine,pt copilul meu,dar mi-e si teama sa ma despart.nu stiu ce s-a intamplat cu el de a devenit dintr-o data violent el nu era asa
Danutza26 spune:
si nici eu nu sunt violenta de fel,dar nu suport sa ma calce nimeni in picioare sau mai ales sa ma las batuta de cineva,indiferent despre cine este vorba
balanta_tm spune:
ruxandra, te rog, explica-mi care este legatura dintre bataie si pasiune, ca eu nu inteleg cum vine asta. In ochii mei, bataia este o forma de violenta, care nu are nimic de-a face cu pasiunea.
Da, stiu ca sunt unii care se bat si apoi se impaca prin sex, dar pt mine asta nu este o stare de normalitate si nu tine de iubire, ci de altceva.
danutza, daca tu de atata timp ii spui ca te deranjeaza jocurile de noroc si pe el nu il intereseaza, probabil ca nu (mai) esti atat de importanta pt el. Eu stiu un lucru: daca un om te iubeste, nu te face sa suferi, nu te ignora; dimpotriva, cauta sa te faca fericita.
Poate ca el se gandeste ca daca ai un copil cu el, trebuie ca de-acuma sa il suporti asa, ca doar e tatal copilului si viitorul tau sot; unii barbati au mentalitatea asta, ca femeia de langa ei trebuie sa le suporte toate ifosele.