Salut!
Pe covoarele nou noute din camera copiilor am descoperit guma de mestecat! Ce pot face pentru a scoate asa ceva?
Multumesc, Andrea
o metoda ar fi sa pui un cub de gheata pe zona unde s-a lipit guma; prin "inghetare" guma de mestecat devine casanta, se sfarama usor in bucatele mici si poti s-o inlaturi usor.
alte metode gasite pe un site :
1.albusul de ou – puneti albus de ou pe guma, lasati-l cateva minute si apoi desprindeti guma;
2.suc de lamaie – stoarceti suc de lamaie pe guma, lasati-l cateva minute si apoi desprindeti guma;
3.otet – se pare ca face minuni, spun cei care au incercat metoda; se pune otet fierbinte pe guma, iar guma se scoate instantaneu.
se pare ca varianta 3 chiar functioneaza de minune.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Mie mi-a dat cineva acum multi ani un sfat de care m-am prapadit de ras, dar care a functionat. Aveam guma de mestecat prinsa pe niste pantaloni de stofa (glume colegiale-guma pe scaun ). Cineva a spus sa dau pe zona respectiva cu spray de tantari sau gandaci. Guma s-a curatat perfect, a iesit din textura stofei de parca nu ar fi fost.
Acum, poate imi explica un chimist ce reactie s-a produs