casa noua

casa noua | Autor: bb_yasmi

Link direct la acest mesaj

ce trebuie sa "urmarim"cand cumparam o casa noua??

Raspunsuri

Inceputul discutiei Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

vrei sa-ti cumperi casa sau apartament ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

Buna, eu de exemplu sunt interesata de cat de repede ne putem muta in casa nou construita; adica eu termin casa undeva in noiembrie, sa zicem, pot sa ma mut imediat? multi spun ca ar trebui sa astept cateva luni, din cauza umiditatii, sunt peretii reci, etc, si mai ales nu ar fi indicat pt copii mici;
bb yasmi, scuze ca m-am bagat peste subiectul tau, dar am vazut titlul si am fost interesata ;
referitor la intrebarea ta, daca este vorba de o casa construita pe pamant, indicat ar fi sa mergi cu un constructor si sa ceri cartea tehica a casei, inclusiv proiectul dupa care s-a construit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Noi ne-am mutat imediat dupa ce casa a fost construita si nu au fost probleme.

Daca casa e noua, cumparata, e bine de vazut:
*rezistenta, adancimea fundatiei, inaltimea elevatiei, stalpii de structura. Nu e rau daca intrebati si cum au fost turnate partile de rezistenta. E bine sa fi fost turnate cu cifa si vibrat betonul pentru a nu se creea fisuri.

*izolatia, in special problemele legate de hidroizolatie, astea dau cele mai mari batai de cap. Sincer acum o duc bine cei care se ocupa de hidroizolatii, pentru ca s-a construit mult si prost si acum se refac la greu terase, acoperisuri, balcoane.

*instalatiile electrice, termice-daca a fost respectat proiectul, pe ce anume a fost executat(material), daca exista poze sau filmulete, si astea f importante pentru interventii ulterioare.

*apoi partile de tamplarie, etanseitate...deja astea sunt nimicuri.

In special, proiectul daca a fost respectat.
Intreaba si iti raspundem, atat cat ne pricepem.

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

casa P+M< noua la gri sau la cheie.

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

La gri (sau la rosu): toate actele, incepand de la certificatul de urbanism si autorizatie de constructie, ca sa vezi daca sunt indeplinite cerintele de acolo si vei putea face receptia (de exemplu amplasarea fata de limitele de proprietate).
De asemenea: proiectul (sa vezi respectarea lui), procesele verbale pentru lucrari ascunse, eventual poze ale acestor lucrari, dispozitii de santier (pentru modificari) facturi pentru materialele folosite (fier, beton, zidarie) cu accent pentru beton, care trebuie sa fie de statie, procesele verbale pentru faze, semnate de proiectant, constructor (beneficiar) si ISC.
La cheie: receptia, cartea constructiei, care cuprinde tot ce am mentionat, in plus detalii pentru instalatiile termice, sanitare, ventilatie, facturi pentru materialele folosite, fotografii cu pozarea traseelor de instalatii (in pardoseli, in pereti), ca sa poti bate si tu un cui fara sa intepi ceva, in general dovezi ale oricarei operatiuni care nu se vede (hidroizolatie, termoizolatie).
Nu trebuie sa eziti za faci sondaje, daca esti hotarata sa cumperi, dar ai o neliniste.
Daca imi mai amintescv, mai scriu.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

rufus multumesc frumos pt detaliere.

Mergi la inceput

am vrut sa editez raspunsul anterior dar nu mai merge :( deci scriu unul nou.
casa o sa fie la cheie dar construita "sub ochii nostri" acum e facuta fundatia. deci, o sa putem urmari toate etapele.
stiti cumva ce penalitati se pun in precontract in caz de intarziere a termenului de finalizare???

Mergi la inceput