Iarna trecuta mi-am propus sa pastrez visine pt. torturi.Acum cand este sezonul lor nu stiu cum este mai bine.Reteta clasica cu visinele din visinata nu ma incanta.
Poate stie cineva alte posibile metode de conservare.
Prin congelare. Sau le pui pe o placa rasfirate, le bagi la congelator, peste 24 de ore pui bilutele in punga. sau pui direct in pungi, trebuie sa le calibrezi la cit pui intr-o prajitura caci congelate se lipesc intre ele si trebuie dezghetata toata punga.
Congelate sunt bune si : caisele, piersicile taiate, zmeura, afinele.
Mie nu-mi plac capsunile congelate.
Alte tehnici : dulceata/gem, compot, uscate, zaharisite (confiate).
Visine si zmeura pun la congelator in pungute, curatate si portionate pentru cat imi trebuie o data. Se pastreaza asa de bine, cel putin visinele zici ca sunt proaspete.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Chiar azi pune mama visine la borcan. Le curata si le pune direct in borcan fara zeama, cred ca cu zahar dar nu sunt sigura. Daca vrei intreb exact. Iar la congelator sunt excelente.
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii