Dureri de cap si insomnii in sarcina

Dureri de cap si insomnii in sarcina | Autor: Marioara1980

Link direct la acest mesaj

Buna ziua
Sunt insarcinata in sapt 14, am 30 de ani si sunt la primul copil.
Apelez la experienta altor mamici pentru un sfat legat de cateva probleme aparute recent: cam de aprox 1 sapt nu dorm foarte bine, mai exact ma trezesc dupa cateva ore de somn dupa care adorm la loc foarte greu (asta daca mai adorm si nu trebuie sa plec la birou). Nu reusesc insa sa dorm mai mult de 6 ore adunate, pe noapte maxim, un somn agitat, in conditiile in care inainte dormeam fara probleme 7-8 ore legate.
In plus am dureri de cap foarte puternice, de cateva zile, in partea superioara a capului, practic simt o presiune in cap, mai ales cand ma ridic in picioare (am impresia ca mi se duce tot sangele in cap).
De asemenea cateodata am senzatia de urechi infundate si de tensiune / presiune in urechi si la fel in cap (in toata partea superioara a craniului).
Alte "simptome" nu am, decat ca obosesc foarte repede, de ex dupa ce urc cateva scari incep sa gafai, ma ia ameteala, etc.
Voi merge saptamana aceasta la doctor, si ii voi semnala aceste aspecte, insa, pana atunci, va rog daca imi puteti da un sfat, daca a mai experimentat cineva aceste probleme.
Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Insomnii am experimentat la ambele sarcini, ba chiar s-au inrautatit pe masura ce sarcina se apropia de termen. Remedii poti incerca numai naturiste.
Nu stiu despre durerile de cap, ti-ai masurat tensiunea?

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

insomnii am avut si eu in sarcina asta si au durat pana in trim 2. Ffff rau ma odihneam noaptea. Incearca sa bei un lapte cald, sa te relaxezi inate de somn, citeste o carte buna sau mai stiu eu ce ... .

Durerile de cap, poate o fi de la vreme, oricum mentioneaza-le medicului la control. Dupa cum spunea si Adra, poate ai mici probleme cu tensiunea.

Sarcina usoara in continuare

Mama de Ana si 38+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Marioara ,bine ai venit pe DC si felicitari pentru bebe

Cu insomniile ma confrunt si eu ,inca de cand am ramas insarcinata, la un moment dat aparuse si visuri urate,cosmaruri infricosatoare chiar pot sa zic .Se pare ca e ceva normal,nu ar trebui sa te sperii .
Durerile de cap pe care mi le descrii tu le-am avut 2 de ori la inceputul sarcinii,dupa ce ma ridicam din pat simteam ca mi se balangane ceva in cap si ma durea de ajungeam sa plang.Mama imi tot zicea ca e sinuzita ,dar nu era asa ca stiu sa fac diferenta .
Eu mi-am legat capul cu o esarfa ,un picut ma strans ,ma chinuiam sa dorm mai mult si in 2 zile ma lasa durerea .

De oboseala nu mai zic,vezi tu mai incolo gafaiala cand creste burtica si mai iei in greutate .

Eu zic sa nu te sperii,sunt niste simptome absolut normale prin care trec majoritatea gravidutelor si incearca sa te odihnesti,bebele se formeaza in aceasta perioada

Sarcina usoara |

26+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marioara1980 spune:

Buna
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Sa aveti o sarcina usoara si bebelusi perfect sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexascj spune:

Marioara , ai consultat un doctor pentru problema ta? Pentru ca si acum sunt gravida in 14 saptamani si am EXACT aceleasi probleme.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

intrebare : cele care va confruntati cu aceste simptome, luati cumva vitamine prenatale ? daca da, de care si mai ales la ce ora a zilei ?
se pare ca anumite vitamine prenatale, ce contin vitamina C, NU sunt recomandate pentru a fi luate in a doua parte a zilei, deoarece produc insomnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucillegrl spune:

si eu am avut parte de insomnii, mai ales dupa saptamana 20 ... deabia reuseam sa dorm legate 2-3 ore.
In legatura cu durerile de cap, urechile infundate... trebuie sa iti masori tensiunea ...

Sarcina usoara !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Vitaminele luate seara pot da insomnii (desi eu dorm fara probleme cand uit sa le iau dimineata si le iau seara, dar asa sunt eu)
Dureri de cap am avut la prima sarcina si la sfatul medicului am baut mai multa apa - din cauza ca de fel nu beau suficiente lichide imi scade tensiunea si de aici si durerile de cap. Deci pt mine remediul suprem si ff eficient si rapid este apa.
E bine, mai ales gavida fiind, sa ai un tensiometru in casa (mai bine din el clasic decat electronic) si cum simti ceva ciudat sa-ti mai iei tensiunea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patryss_88 spune:

imi aduc aminte ca am avut o perioada de 3 saptamani de dureri groaznice de cap , nu puteam sa-mi misc capul , nu puteam sta la servici , a fost groaznic.

Medicul a zis ca e de la lipsa de vitamine , mi-a suplimentat doza , si a precizat ca gravidutele sunt mai " receptive " la schimbarile climatice ....

Dupa ce am luat vitaminele , nu am mai avut asa dureri , de care nici nu vreau sa imi aduc aminte ....brrr

Seara luam si magneziu care maajuta sa dorm , nu aveam vise urate , aveam un somn linistit .Daca nu luam magneziu nu dormeam nici eu . Si ma ajuta mult , mai ales la servici unde eram mega stresata .

Mergi la medic pt dureri , nu are sens sa stai sa le suporti ...pt ca sunt oribile

Pupici

de gaza mica Luca Adrian

Mergi la inceput