Panouri fotovoltaice

Panouri fotovoltaice | Autor: Vivela

Link direct la acest mesaj

Are cineva?

Noi suntem hotarati sa cumparam, nu avem energie electrica aproape (si sa tragem fire pana la noi ne-ar costa o mica-mare avere!, asteptam sa se mai populeze zona si atunci om vedea...).

Din ce am mai sondat eu piata, preturile difera destul de mult, dar cum nu ma pricep ma gandesc ca diferentele de pret se justifica cumva in caracteristici/calitate/eficienta, etc.

Intrebarea mea este: ce ar trebui sa iau in calcul atunci cand cumpar? La ce sa ma uit?

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Noi avem panouri si solare si fotovoltaice ,despre caracteristicile tehnice si diferenta dintre ele nu stiu mare lucru pt.ca este sotul meu care se ocupa.O sa-l intreb cind vine acasa ,pot sa-ti spun insa , ca daca vrei sa ai curent numai cu fotovoltaicul nu prea se poate ,asa ca trebuie neaparat sa ai si curentul tras .Sau poate ca difera de la tara la tara si nu stiu eu bine cum e la noi ,aici se vinde si ti se plateste de 3 ori mai mult in plus ceea ce produci ,o cota din aceasta se foloseste pt.consum propriu .

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

marumiha, daca aveam curent nu ma mai complicam cu fotovoltaicele, cel putin nu acum. ca sa trag curent ma costa in jur de 30.000 de euro , bani pe care evident ca nu-i am.
am mai citit cate ceva, se poate cu siguranta si sistem individual (off grid) nu doar cu conectare la retea (on grid).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mi-ar place tare mult daca ne-ai tine la curent cu problema asta...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Pai atunci e f.bine daca se poate si sistemul individual cred ca e perfect,sint si eu curioasa cum se face la noi si cum o sa reusit sa faceti acest sistem ,aici din cite am inteles nu e posibil,iarna cind nu este soare cum poti avea curent electric?
Mi se pare enorm de mult 30.000e,asa este in Ro?

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

De astea spunetzi voi?

http://www.exclusiv-home.de/Artikel/347/60/Photovoltaik_/_Solar_-_Photovoltaik_Module_/_Panels-Photovoltaik_Solarmodul_/_Solarzelle_220Watt.htm

Daca da,si eu stiu ca itzi trebuie racordarea la curent elctric!

Eu am o cunostintza care de fapt incalzeste casa cu asa ceva!Curentul il are racordat la retzeaua electrica comuna!

Casa "functzioneaza"exact pe principiul termosului,cind e soare se acumuleaza caldura ,cind nu e e eliberata in casa!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:



Dana, sigur ca se poate, e ok daca poti sa te racordezi la retea, dar sunt 2 moduri de punere in functiune, cum ziceam mai sus: cu acces la retea sau fara, individuale. unele functioneaza doar legate la retea, altele pot fi folosite in ambele modalitati.

Marumiha, pt iarna vom folosi o eoliana. in plus, panurile fotovoltaice nu se incarca de la caldura, ci de la lumina, deci si iarna mai scot ceva, putin e adevarat.

om vedea...o sa va tin la CURENT .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Da' zic si eu ca idee pt. cine se pricepe,cu un generator nu s-ar putea cupla?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Vivela, in materie de panouri fotovolatice, cele mai eficiente, dar si cele mai scumpe, sint cele pe baza de celulele monocristaline cu silicon. Ca sa nu depindeti de reteaua electrica, pe linga panouri, care produc doar curent continuu, va trebuie si un invertor (care transforma DC in AC), baterii, regulator de incarcare baterii si un generator separat (noaptea, productia de energie solara e 0). Trebuie sa luati in calcul toata investitia. Probabil ca perioada de amortizare o sa fie undeva pe la 15-20 de ani.

In mod normal, energia solara e doar sursa alternativa; invertorul solar e conectat la reteaua de distributie in care injecteaza surplusul de energie creat si neconsumat. In multe tari din Europa exista feed-in tarrifs, sistem prin care producatorii de energie solara (inclusiv casnici) sint platiti cu tarife preferentiale pentru fiecare KWh de energie injectata in sistem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Lilanda, multumesc!
am tot scormonit internetul dupa informatii, piata e diversa, preturile sunt si ele diverse...
stiu ca in afara de panourile propriu zise e nevoie si de accesorii, asta e...
acum avem generator si energie stocata in baterii mari (pe care le incarcam - deocamdata la priza, in alta parte), ne descurcam cu un minim de consum pt becuri economice si pompa de apa.

cu siguranta ca viata "eco" (adica cu fotovoltaice) ti se schimba, in sensul ca te inveti sa economisesti de toate, nu mai lasi lumina aprinsa cand nu e nevoie, nu mai lasi apa sa curga aiurea, nu mai bagi masina de spalat decat la capacitatea maxima de rufe, etc. noroc ca nu suntem TV addicted :D

referitor la legarea la retea (adica sa conectezi fotovoltaicele la retea pt a vinde energia) - am inteles ca la noi sistemul nu prea functioneaza :(. e drept ca nu stiu din proprie experienta, deocamdata nu m-a interesat (ca n-am reteaua langa mine), dar din experienta altora - descrisa pe alte forumuri - Enelul nu prea e interesat sa-ti plateasca tie ceva, asa ca te plimba pe 1000 de drumuri doar-doar oi renunta la idee. e clar ca nu exista niciun interes pt ei sa iti cumpere energia, ei vor doar sa-ti vanda la preturile lor. dar cum ziceam, nu m-am interesat concret si nici macar legea n-am luat-o la studiat inca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Vivela, din cite informatii am eu acum, "ordinul certificatelor verzi" nu face nicio o referire la consumatorii casnici. Din cite am inteles, doar producatorii industriali de energie solara (sau orice alta energie "verde") vor primi ceritificate verzi pentru fiecare KWh de energie produs, certificate care sint cumparate mai departe de distribuitorul (distribuitorii) de energie. Sint convinsa ca legea se va schimba, in sensul ca vor fi luati in calcul si producatorii casnici.

Pina atunci insa, va sugerez sa cautati un instalator cu experienta care va poate face designul pentru instalatia cea mai adecvata nevoilor voastre. Si asta nu doar la modul in care si unde ar trebui sa instalati panourile solare, dar si ce fel de invertor va trebuie. Fiind independeti, v-as sugera sa va orientati spre unul cu 2 MPP trackers (MPP = maximum point of power). Succes!

Mergi la inceput