Prietene la bine si la greu - 125
Raspunsuri - Pagina 17
smaranditza spune:
O iau in ordine inversa:
laura, 11,6 kg mult? Pai eu ce sa mai zic de Timi, care are 13,200 si chiar nu stiu cum cantareste atat, pt ca mai mult ciuguleste la mancare, imi da si acum peste mana dupa primele guri, intr-un cuvant: mai mult se face ca mananca. Eu cred ca are arderile foarte proaste (la fel ca ma-sa ) si se ingrasa si de la un pahar cu apa. Ca altfel chiar nu-mi explic cum a ajuns la kg astea si e asa rotunjel.
Ramonika, si eu zic ca este lapte, insa la cat te tzatzaieste Ruxi toata ziulica nu ai cum sa testezi daca ti se umplu sanii. Nu a trecut pana acum nici o zi in care sa sara cumva din greseala peste cateva "portii" si sa observi daca se aduna lapticul?
Offfff, cu numele asta mare bataie de cap. Sotul o tine mortis cu Anna, (mai ales dupa ce a vazut si voturile de pe-aici ), iar eu ma incapatanez inca cu Elizabeth. Mie imi place sa strig copilul si alintat (cu o prescurtare a numelui, spre ex: Timi). Anna imi place ca si nume, dar nu imi place nici o prescurtare/alintatura a lui (mor cand aud Anutza/Anisoara & co...).
La Elizabeth am putea-o striga: Eli, Lizzy, Betty, etc.
Doua nume e exclus sa-i punem, pt ca in BG copiii preiau si numele tatalui, si s-ar face un carnatz nesfarsit. Spre ex: daca tatal s-ar numi sa zicem Ivan Stankov, fata va fi: Anna Ivanova Stankova iar baiatul: Timotei Ivanov Stankov. Deci...grele....
Licu, hainute mai am ramase ff multe de la Timi, pt ca i-am cumparat mai mult culori neutre: body-uri si salopete albe, verzi, maro deschis, galbene, si doar cateva albastre.
Am mai si primit de la cumnata o plasuta cu haine de vara pt fetita. Unele body-uri sunt chiar noi, cu eticheta, dar sunt din acelea care se trag pe cap, nu se descheie in fatza si mi-e cam frica cu ele la bebe asa mic. As vrea sa imi mai cumpere sotul macar un set de vreo 3 body-uri cu maneca scurta si capse in fatza, ca din alea cu maneca lunga am de la Timi.
Mi se par atat de micute hainutele... si parca ma apuca tremuratul cand ma gandesc ca va trebui in curand sa am grija din nou de un bebe asa mic, bebe care nu isi poate tine singur capusorul, etc. M-am invatat cu golanashul de Timi pe care il fugaresc prin tot patul pana ii pun pampersul.
Apropo, vad ca s-a vorbit mult despre olite si progresele fulgusorilor. RUSINE MIE, de 3 ori rusinica, pt ca nici nu i-am luat olita copilului. Cred ca e singurul fulgusor care nu are olita.
Vineri merge sorul la cumparaturi pt bebe si ii trec si olita pe lista, neaparat, ca de nu stiu cand tot zicem ca luam...
La noi a fost vreme faina azi, numai buna de plimbare: soare-nor cu putin vant racoros.
Ca sa va treaca supararea pe vremea urata din RO, va trimit cate o felie de pepene verde la fiecare, ca eu simt ca pocnesc, atata am mancat.
Mami de Timi nazdravan si 35+
magdaz_ina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristina_boc Apropo de olite, prima intrebare a pediatrei de la cluj, cand l-am dezbracat pe Andrei a fost: "de ce mai poarta copilul scutec? la aceasta varsta se poate renunta deja la pampers. mamicile in ziua de azi sunt foarte comode..........intr-o saptamana l-as putea dezvata....... si" etc. Din jumate de ora cat am stat la ea in cabinet, vreo 15 minute mi-a tinut teorie in acest sens. dar nu mi-a dat nici un sfat cum sa fac asta. |
Asa am patit si noi cand am fost cu Rares la un medic de o varsta respectabila. Am fost intrebati daca: "are incontinenta" (?!).
Cu deosebita inteligenta am trecut instantaneu prin minte diagnosticele lui Rares si am raspuns "NU!"
Replica a venit prompt: "atunci de ce are pampers?" , plus indicatia ca trebuie renuntat la el pentru a nu avea probleme cu infectiile urinare (ii spusesem ca pur si simplu nu imi pun problema de a renunta la pampers inainte de 2 ani).
Acum, pe vremea scutecelor de finet era firesc sa incerci sa renunti cat mai repede la ele insa pe vremea scutecelor de unica folosinta, cand am devenit eu mamica, am aflat ca renuntarea la scutec se poate face odata cu formarea controlului sfincterelor adica in vara dupa ce copilul face 2 ani.
In cartea sotilor Capraru din 1984 (clasica Mama si copilul) zice asa:
- controlul sfincterului anal se instaleaza dupa 1 1/2 ani, iar cel al vezicii urinare si mai tarziu;
- normal, copilul devine curat abia in al III-lea an de viata;
- capacitatea vezicala a unui copil de 2 1/2 ani este dubla fata de cea a unui copil de 2 ani.
Deci, nu am priceput deloc faza cu incontinenta la un copil de 1 1/2 ani.
Si, pentru ca tot e ziua citatelor din Capraru mai zic si despre "cand se poate spune ca un copil este intarziat?":
Atunci cand nu indeplineste cateva conditii minime:
- la 2 ani nu pronunta inca 3 cuvinte si nici nu stie sa arate prin gesturi doua persoane apropiate sau 3-4 obiecte din camera;
- nu se poate aseza si ridica singur;
- contactul cu lumea inconjuratoare este atat de slab incat copilul nu poate diferentia o vorba blanda de un "nu!" categoric;
- nu urmareste obiectele situate sau purtate lateral si nu incearca sa le apuce;
- nu traieste situatii "de asteptare" (jocul "de-a cucu");
- in timpul alimentatiei nu stabileste niciun contact cu persoana care-l hraneste;
- copilul consuma numai alimente lichide.
rares - clipe in spirala norocului
dana n. spune:
citat din mesajul lui lylyana.ion Va salut cu drag! Dana, bine ca sunt ok analizele, pacat ca nu exista explicatie pentru funduletul lui David. ai primit pm-ul meu duminica? Lili, mami de Alexandru (18nov'09) poz(n)e |
Lyly, am primit pm-ul, ti-am si raspuns. Duminica am fost plecata la tara cu parintii mei.
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 18+
Ancutza_Bro spune:
'mna seara...ne-am intors de la Iesi, bai a plouat intr-una, nu s-a oprit nici 5 minute....uf, ce vreme urata
Azi implineste un anisor baietelul nasilor Sabinei, am fost cu el la locul de joaca de la Moldova Mall , macar copilasii s-au simtit bine
Monica vacanta frumoasa!
Ionela hai cu vestile calde!
ne auzim mai tarziu
Anca, mami de Sabina Ioana (03 nov 2009)
dana n. spune:
citat din mesajul lui laura - andreea Incep cu multi pupici pentru toate fetele mele dragi si trimit multe flori cu scuzele aferente pt indelungata lipsa Dana, si Giulia a avut un episod ciudat de diaree si am facut si eu analize (am cerut si testul pt EHAC) si nu a iesit nimic. Pedi zice ca sunt mii de virusi si evident ca nu se fac teste pentru toti. Cred ca efectiv a avut un virus pe care l-a eliminat insa a apucat sa debalanseze flora intestinala si tranzitul. Mirosul urat este primul semn pe langa diareea apoasa. Important este sa bea lichide, dieta, ceai de menta(la Giulia a facut minuni) si eventual lapte de soia sau de orez in locul laptelui normal. Vezi poate la vreun DM din Bucuresti au soya drink (insa verifica ingredientele) sau soya reis drink. Evident ca si probiotice daca e posibil. Multa sanatate David! Poate mai reusesc sa zic si eu ceva mai tarziu. am si eu o intrebare: vi se pare ca la 83cm 11.6 kg sunt prea multe? poze Europe is the best! |
ma bucur ca ai mai trecut pe la noi.
Problema noastra este ca David nu bea altceva decat apa plata...nu vrea lapte, nu vrea ceai de menta...Din fericire accepta probioticul fara probleme.
Doctora la care am fost zicea ceva de analize la sange...
Mie mi se pare super ok greutatea printesei tale. David la 84 cm cantareste 12,400 kg si il vad normal, nici grasut dar nici slabut.
dana n. spune:
citat din mesajul lui raluci_b Dana ma bucur ca nu a iesit nimik la analize, desi e nasol asa ca nu stii ce are, dar se va face bine clar, ca doar tzizi papata atata timp isi va face efectul tanti mama lu' Remus Andrei(8 nov '09) si-a facut treaba, 15+cu |
Multumim Raluci. Problema este ca nu suntem la prima repriza de genul asta...si ma enervez asa tare ca nu ii dam de cap
many_bani spune:
Monica, noi anul trecut am fost in Lara, hotel Rixos, aproape de Royal, din auzite de la cei care au fost cu noi in avion, au zis ca este super, cu certitudine stiu ca apa este super, super. Cu toate ca este Mediterana si in Lara si in Belek, in Lara are o culoare fermecatoare si este foarte limpede. Iar marele avantaj il constituie apropierea de aeroport a statiunii Lara si nu stati sa curga apele pe voi si copil prin microbuz/autocar.
Noi maine ne intoarcem acasa, astept sa ajungem dar parca regret ca plecam.
Vacanta placuta, relaxanta este in functie de copil.
Ramonika, asa este cu copil nu prea exista distractie, totul se invarte in jurul programului lui. La noi este mare taraboi cu trezitul dimineata pe la 9, se miorlaie si este tare ciufut, apoi doarme la pranz pana spre 17, pana ii dau sa manance ceva mai apucam plaja fix o ora. Seara plimbarea inseamna sa mergem la joaca la clubul ptr. copii unde sunt tot felul de masinute si alte minuni, apoi o plimbare pe ponton, bem ceva si gata este ora 23 si mergem la nani. Eu personal nu caut distractie ptr. mine, dar macar sa vad jumulitul asta multumit.
Anul trecut cand nu mergea a fost mai usor, anul asta m-a cam terminat si stau serios sa ma gamdesc daca mai vreau la bulgari, poate daca vrea mama sa mearga cu noi, dar la ce este acasa 9amenajam etajul) nu prea cred.
Laura_ A si mie mi se pare ok Giulia. Vlad are aproape 13 kg la aproape 90 cm, i se vad coastele, am murit cu sotul cand am vazut pe plaja ca este cel mai slabanog si jumulit copil. Sper sa fie sanatos, de kg are timp sa puna.
Gata pe ziua de azi.
Multi
PS Smara, m-au apucat emotiile cand am vazut ca faci geanta de spital
raluci_b spune:
doamna Ionela hai cu eco
tanti mama lu' Remus Andrei(8 nov '09)
si-a facut treaba, 15+cu
Ancutza_Bro spune:
ah, repede:
Laura-A Sabina are 11,4 kg si 82-83 cm inaltime... eu cred ca Giulia e foarte bine, nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi
Anca, mami de Sabina Ioana (03 nov 2009)
monis5 spune:
Eu as scrie f f multe dar nu pot de pe tel ca imbatranesc. Asa ca pls scuzati stilul pe fuga si greselile.
Many - detalii cu placere cand revenim la Buc.
Flori si Iulian are momente \ zile cand cade mult mai des, deci cred ca e legat de oboseala.
Monica - iti ziceam de meteoblue pt ca nimeresc bine vremea. Dar raportul local clar e mai bun.
Raluci si la noi ploua si desenele sunt dublate in bulgara looooool
Dupa cum se vede, e greu si cu emoticoanele.. Kiss all, revin.
Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)