Urechi infundate
Poate suna copilareste, dar incep sa intru in panica din cauza unor urechi infundate . Mai exact, acum vreo 5 ore am simtit un tiuit enervant in ureche, iar catve minute mai tarziu mi s-au infundat ambele urechi. N-am luat-o in serios, mi s-a mai intamplat ocazional asta, asa ca am asteptat rabdatoare ca urechile mele sa-si revina la normal.
Dar au trecut 5 ORE si tot infundate sunt, desi am incercat tot ce mi-a trecut prin cap (cascat, inspirat si expirat tinandu-ma de nas, etc). In cel mai fericit caz se aud mici pocnituri, se "desfunda" pret de cateva secunde si apoi se infunda la loc. Evident, aud distorsionat, la telefon prima data cand am vorbit mi se parea ca interlocutorului mei ii bruiaza cineva telefonul ori de cate ori raspundea iar mai nou nu mai aud nimic la telefon daca-l tin la ureche, asa ca vorbesc la el doar pe speeker. Nu-i nimeni acasa acum sa-mi confirme daca telefonul meu chiar are o problema (n-ar fi prima data) sau urechile mele sunt atat de defecte incat nu mai aud deloc la telefon.
Aud totusi destul de decent (desi ca prin "ceata") la televizor, aud sunete maunte (bipaitul de la cuptorul cu microunde de exemplu) sar nu aud sunete puternice (era muzica undeva intr-o cladire vecina acum cateva ore destul de puternic iar eu auzeam doar un bazait enervant, desi mi se spunea ca e tare si clara.
Precizez ca azi a fost o zi obisnuita din viata mea, nu m-am coctat pe nicaieri (mai patesc asta cand merg la munte de exemplu, dar chiar si atunci, in maxim jumatate de ora ma lasa), n-am facut nimic neobisnuit, mers la serviciu si apoi acasa, nu ascult niciun fel de muzica in casti, telefonul il folosesc ocazional....
A mai avut cineva asemenea problema pe termen lung? Stiti vre-o solutie pentru ea? Ca in afara faptului ca e enervant sa-mi simt urechile astupate, ma gandesc deja la ce e mai rau, sa nu fie debutul vre-unei boli dubioase pe care eu s-o ignor in stilul meu caracteristic.
Raspunsuri
goldi spune:
Cu tensiunea cum stai ?
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
szivarvany spune:
Pt a exclude o otita seroasa - la mine asta a dat infundarea - mergi la orl
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
Mickyyy spune:
tensiunea e ok, adica mica, asa cum o am in general, adica 9 cu 6. am mers dimineata la farmacie, pentru ca din pacate problema prsista, si farmacista mi-a luat tensiunea, tot 9 cu 6 cum o am de obicei (mai exact 98 cu 62). Mi-a dat calciu efervescent (calciu 250mg, vitamina D3 si vitamina c 1000mg), care e mai degraba un supliment alimentar din punctul meu de vedere decat un medicament.
L-am luat si astept sa vad daca are vre-un efect.
Cat despre otita, n-am alte simptome (dureri, febra, etc). In schimb am ameteli si stari de voma! Sau am avut dimineata cand m-am trezit, vad ca acum mi-au trecut. Si nu am pofta de mancare, aseara n-am mancat aproape nimic (doar niste gogonele acre sa taie greata) iar dimineata mi s-a facut rau numai gandindu-ma la mancare. Si nu, nu sunt gravida, stiu sigur asta
Dar e atat de enervant sa simt urechile infundate si sa aud distorsionat....parca imi explodeaza capul de la presiune!
LAlexandra spune:
Buna, la fel am avut si eu probleme, tot o infectie la ureche era, am ajuns si eu de urgenta la ORL.
Du-te la consult ORL, nici eu nu aveam febra si nici un alt fel de simptom, decat urechea infundata si deja ma simteam rau, ca simteam ca nu aud cum trebuie, senzatie de disconfort, ameteli...
_
printisorului Alessandro
Mickyyy spune:
Da, deja mi-am facut programare la orl astazi, ca nu mai tine.
am descoperit ca nu aud aproape deloc cu urechea stanga, dreapta a inceput sa-si revina la normal, dar ametelile si starile de voma continua.
O sa aflu dupa-amiaza ce si cum, si va povestesc. Merci de sfaturi.
Bee spune:
Buna.
Ce a fost pana la urma?
Ca mi s-a intamplat si mie ieri brusc, cu dureri atroce, presiune in ureche si distorsiuni urate in auz. Greata moderata, dar ameteli puternice.
Ufff si sunt la mare cu copiii, deci am inghitzit un nurofen forte si am scapat macar de durerile alea si ma multumesc cu ametelile, infundarea si sunetele distorsionate (la mine e microfonie in urechi).
Sabina spune:
Beee, un pic ionsolatie cu apa in urechi? cam asa pare...sanatate!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Mik spune:
Mickyy si Bee, s-ar putea sa fie otite.
Nurofen si paracetamol si programare fuga la doctor.
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mickyyy Da, deja mi-am facut programare la orl astazi, ca nu mai tine. am descoperit ca nu aud aproape deloc cu urechea stanga, dreapta a inceput sa-si revina la normal, dar ametelile si starile de voma continua. O sa aflu dupa-amiaza ce si cum, si va povestesc. Merci de sfaturi. |
ai facut cel mai bun lucru. cere medicului (azi deja e sambata si vad acuma ca ieri ai fost la medic deja) sa-ti faca niste teste ptr auz. nu acelea simple, ceva mai complex.
in urma cu ani de zile am ignorat o astfel de problema, de fapt am tratat cu superficialitate, iar astazi am serioase probleme cu urechile. auzul mi-a scazut la ambele, la cea stanga mai mult- peste 20 de procente.
sanatate multa.
editez ca sa mai spun ptr cei ce mai citesc aici, daca durerile sunt insotite de sunete si ameteli, URGENT la medic. nici o amanare! in primele 24 de ore e vital sa primesti tratament. e cumplit sa traiesti cu sunete in ureche, sa-ti scada auzul....
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Mickyyy spune:
Sorry ca n-am mai postat, dar n-am avut dispozitia.
Problema e mai mult decat grava la mine , am stat inclusiv o zi pe la camera de garda, atarnata la perfuzii.
Deci, s-o iau cu inceputul. ORL-istul a dat verdicutul "hipoacuzie ureche stanga brusc instalata", Dar cu urechi "normale"(fara secretii, cu timpane de aspect normal bilateral). Dupa asta, am facut audiograma si timpanograma, unde am "socat-o" putin pe tipa care mi-o facea pentru ca pana acum n-a mai avut un caz de hipoacuzie atat de brusc instalata (cu urechea stanga am ajuns pana la 110 in conditiile in care auzul normal normal este intre 0-30).
In fine, revin la orl, si ma baga 5 zile pe perfuzii cu hidrocortizon si petoxifilin, dar fara sa-mi spuna ca nu trebuie sa manac sarat, si fara sa tina cont ca tensiunea mea normala era 9 cu 6, desi ajungea frecvent si la 8.
Dupa 2 zile de perfuzii, vineri seara eram la un pas sa chem salvarea, ameteam atat de tare ca ma tineam de pereti ca sa ma pot deplasa, plus stari de voma la greu. Iar eu in inteligenta mea, sa scap de voma, am bagat in mine muraturi la greu (care contineau sare, iar sare cu cortizon = dezastru!!)
A doua zi, inainte sa fac perfuzia, merg la internist, sa vad daca e ok s-o fac in conditiile in care ameteam in asemenea hal. Internistul se sperie cand vede ca mi s-a prescris petoxifilin la tensiunea mea (am inteles ca e vasodilatator si scade tensiunea), si nu ma mai lasa sa fac perfuzii, trimitandu-ma de urgenta la neurologie, la camera de garda (oricum imi facusem programare azi la neurologie, dar internistul a zis ca e prea tarziu!). Dupa consultari si discutii cu neurologul, da verdicutul de sindrom meniere, si ma baga din nou la perfuzii, si-mi mai da vreo 2 medicamente (betaresc si neuromultivit - sper ca le-am scris corect).
Asa ca una peste alta, acum sunt in ceata totala, nu stiu ce sa fac mai departe!! O sa merg diseara la programarea care o aveam la neurolog (traiasca cardul de asigurare de la serviciu, ca alfel nu cred ca as fi vazut in veci atatea consultatii gratis) sa vedeam asta ce mai zice.
oricum, cu urechea stanga tot nu aud, presiunea e destul de puternica in urechea stanga, dar cel putin nu mai ametesc decat ocazional si destul de slab, si nici stari de voma nu mai am.
Sincer, incep sa ma indoiesc ca urechea mea isi va mai reveni vreodata la normal, dar tot ce-mi doresc acum e sa scap de presiunea si vajaitul constant din ureche.