Ajutor!!! Sunt disperata
..Fetelor, vreau un sfat...nu stiu ce sa fac,,,eu locuiesc la bloc, toata instalatia sanitara (tevi) este veche de cand s-a construit blocul 1977...Problema e ca de mai multe ori am inundat o vecina de dedesupt, niciodata din neglijenta, pur si simplu cedeaza cate o teava/cot/imbinare...Acum de 2 zile mi s-a ars lumina la baie...am reparat dar am vazut peretele ud sus la mine, ca si cum ar curge de la vecinul de sus..am fost la el, la el erau ude tevile asa ca am presupus ca la el e fisurat ceva asa ca a ramas ca azi dimineata sa cheme pe cineva sa-i repare...Pe la 12 jumatre vine vecina de sub mine ca la ea e tavanul praf, ca in baie e apa pana la glezna...La mine era ud peretele, i-am aratat si i-am povestit cele intamplate cu vecinul de deasupra mea...A oprit apa pe scara si a achemat pe altcineva..ala cand a venit a descoperit ca de la mine e problema, la teul care vine spre chiubeta la baie tasnea in sus di de aia mi s-a udat si mie peretele sus...Acum vom schimba toata coloana..problema e vecina de jos care are baia praf..ce poate sa-mi faca? Adica tre sa platesc sa-i renovez si ei baia?
Pana acum s-a mai intamplat sa o inund dar n-a avut pretentii..dar ma gandesc ca s-o fi saturat si ea...V-am zis niciodata n-am uitat apa deschia sau ceva..pur si simplu cedeaza tevile de "noi" ce sunt...Din cate stiti ce pretentii poate avea? Sa ma duc as o intreb? Cum se procedeaza???
Multumesc!!!
Raspunsuri
szivarvany spune:
Ar fi frumos sa o intrebi daca are nevoie de ajutor, sa stii
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
A_Iulia spune:
De aia exista asigurarile...ca sa nu te mai doara capul din cauza asta.
E important ce teava a fost - cea a blocului sau cea a ta. In functie de asta doamna de mai jos poate fi despagubita din bugetul administratiei sau...din bugetul tau. Eu nu am inteles de ce se schimba toata coloana, unde e problema pana la urma?
oana_lex82 spune:
Pai nu-i problema de asta..k stiu ca e vina mea..sau impropriu zis a mea..dar tre sa-i zugravesc oare baia??Nu de alta dar chiar nu-s in cea mai buna "forma" financiar vorbind..
Imi vine sa intru in pamant...Sotul meu nu se prea implica in a discuta cu ea..k ea e o persoana mai dificila si n-o prea suporta..si totul cade pe mine...cu toate ca asta e apartamentul socrilor si el o cunoaste mult mai bine decat mine...
oana_lex82 spune:
Pai nu stiu care e teava mea sau a blocului..e o teava de pe coloana care s-a fisurat in dreptul meu
eu am asigurare dar numai pt calamitati naturale..ea nu stiu daca are...Fata dansei e avocat...poate ma da in judecata..
A_Iulia spune:
Pai lamureste situatia cu instalatorul si cu administratorul blocului. Doar asa poti afla cine e bun de plata.
oana_lex82 spune:
Deocamdata schimbam toata coloana..vecina inca nu se p[ronunta in legatura cu eventualele despagubiri..e de fel o pers ff orgolioasa si se da plina de bani.. asa ca , cred. k ii e jena sa ceara..mai ales ca noi, pe langa ea si fata ei suntem copii, k dif de varsta ma refer...Nu stiu cum sa procedez, sa o abordez eu in problema asta sau sa las treaba la latitudinea ei? Cum e mai bine?
mariana_flo spune:
Intreba vecina daca doreste sa-i zugravesti baia sau cu acea suma de bani accepta sa schimbi tu, la tine toate tevile vechi, si astfel sa fie sigura ca nu va mai avea neplaceri. Cred ca va accepta a doua varianta. Daca tot a venit un instalator si a vazut tevile, n-ar fi rau sa-l intrebi cum poti sa previi o noua inundatie. Poate trebuiesc izolate tevile nu neaparat inlocuite. Eu am in casa tevi din anul 1938, din fonta, care inca mai sunt in perfecta stare de functionare. A fost nevoie acum 10 ani doar sa le izolez cu o solutie ca o ceara.
Rufus spune:
In general, coloanele s-au schimbat la blocurile asa vechi, ma mir ca mai exista "codasi". Este prima miscare pe care trebuie sa o faca administratia: fond de reparatii si schimbat coloane, cu tot cu racordarea apartamentelor (ca sa nu se "intepe" fiecare in coloana dupa cum vrea sau se pricepe). In apartamente, fiecare isi schimba ce si cand vrea.
Daca chiar faceti treaba asta, eu am un sfat: cumparati materiale bune. Teava, robineti, armaturi...nu de la Obor, ci din Romstal. Sau similar. Din pacate lumea crede ca un robinet bun sau unul prost tot aia face...gresit. Costa in plus, dar ai siguranta.
In mod normal, daca instalatorul stabileste ca spartura e pe partea comuna, nu-i treaba ta sa zugravesti la vecini.
Daca este pe instalatia ta, atunci ar trebui sa vorbesti. Eu nu m-as oferi cu bani...as intreba cu ce pot sa ajut: o galeata cu lavabil, o dupamiaza de munca, in fine...mai socializezi cu vecinii.
Locuitul la bloc are dezavantaje multiple; acolo trebuie o administratie dedicata si totul merge snur. Daca nu...apar probleme, peste problemele pe care oricne si oricum le are.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
oana_lex82 spune:
Multumesc tuturor de raspunsuri, astazi am reusit sa schimbam toti coloana asta de apa...e coloana principala care culmea a cedat in dreptul meu...Am baia praf si eu si inca 2 vecini..a ramas sa ne zugravim fiecare in dreptul lui..k n-a fost vina mea...